THOMAS Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Mai umflam mult puterea la SE-uri??? De unde iese 4,3W din 6B4G, cand in foaia de catalog este dat 3,2W cu 5% distorsiuni!!!! (la 5% distorsiuni deja nu mai suna ok). Sau facem SE ca sa ascultam cu distorsiuni de 10%??? http://www.r-type.org/pdfs/6b4g.pdf Foarte corect,vedeti si postarea #1853 de la simulari,la 5W pe sarcina avem THD>10%. Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Dl adrian-pic ma asteptam la mai mult profesionalism de la dv. dar vad ca nu am de unde. Am bagat semnal 0.4v am legat wattmetru pe 8 ohmi si osciloscop, daca astea imi arata 4.3w si mint inseamna ca mint si eu daca nu inseamna ca nici eu. Oricum mai sunt si altii pe net cu rezultate asemanatoare si si dl Lazaraoiu a facut simulari cu 6B4B si 5w. Pana una alta realizati un montaj cu 6b4g si dupa trageti concluziile si comentati rezultatele altora Editat Noiembrie 8, 2015 de klauss00 Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Mai jos e o simulare cu 6b4g 5w si 2.2%TDH Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Eu de la tine ma astept sa citesti macar posturile anterioare (in cazul de fata postul anterior) inainte sa scrii aiureli. Tu nu vezi omule ca LMOlimpiu a scris clar: Foarte corect,vedeti si postarea #1853 de la simulari,la 5W pe sarcina avem THD>10%. Tu ce distorsiuni ai la 4,3W daca din simulare iese ca pentru 5W distorsiunile sunt mai mari de 10%??? Poate nu m-ai inteles asa ca reformulez : nu ne intereseaza puterea SE-ului la THD>5% ci ne intereseaza puterea SE-ului la THD<2,5 - 3%!!! Ca obtii 5W cu THD>10% pe mine ma intereseaza. Eu sunt interesat de puterea maxima a unui amplificator ce se poate obtine in asa fel incat sa am am sinus nelimitat la iesire (deci fara varfuri aplatizate sau strambe).. Deci nu discut de cazuri in care bag sinus si obtin trapez pe iesire. Pune dom'le oscilograma cand ai obtinut 4,3W sa o vedem si noi. P.S. Cat trebuie sa ai amplitudinea varf la varf pe osciloscop ca sa ai 4,3W pe o rezistenta de 8 ohmi? Nu odata am vazut ca unii nu stiu sa calculeze puterea plecand de la o oscilograma. Editat Noiembrie 8, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
Vizitator gigi59 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pentru 5W pe iesire propun EL36 sau PL36 modalitate trioda sunet surprinzator apropiat 2A3 . Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Pentru 5W pe iesire propun EL36 sau PL36 modalitate trioda sunet surprinzator apropiat 2A3 . Comunicati ce punct de functionare a tubului E(P)L36 s-a obtinut 5W in secundar sinus nelimitat. Adica Ua-c , -Ug1 si Ia0 pentru a sublinia afirmatia facuta. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Autorul topicului o să ajungă să regrete că a întrebat. Fiecare vrea să-l convingă cu altceva. Link spre comentariu
klauss00 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Eu de la tine ma astept sa citesti macar posturile anterioare (in cazul de fata postul anterior) inainte sa scrii aiureli. Tu nu vezi omule ca LMOlimpiu a scris clar: Tu ce distorsiuni ai la 4,3W daca din simulare iese ca pentru 5W distorsiunile sunt mai mari de 10%???Poate nu m-ai inteles asa ca reformulez : nu ne intereseaza puterea SE-ului la THD>5% ci ne intereseaza puterea SE-ului la THD<2,5 - 3%!!! Ca obtii 5W cu THD>10% pe mine ma intereseaza. Eu sunt interesat de puterea maxima a unui amplificator ce se poate obtine in asa fel incat sa am am sinus nelimitat la iesire (deci fara varfuri aplatizate sau strambe).. Deci nu discut de cazuri in care bag sinus si obtin trapez pe iesire. Pune dom'le oscilograma cand ai obtinut 4,3W sa o vedem si noi. P.S. Cat trebuie sa ai amplitudinea varf la varf pe osciloscop ca sa ai 4,3W pe o rezistenta de 8 ohmi? Nu odata am vazut ca unii nu stiu sa calculeze puterea plecand de la o oscilograma.in simularea care am postat-o unde vedeti distorsiuni de 10%? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) in simularea care am postat-o unde vedeti distorsiuni de 10%? Sunt doua configuratii usor diferite: intr-una avem tubul 6C4C, Ua=320V si Ra=3000ohmi,iar in cealalta avem tubul 6CG4 cu Ua=290V si Ra=2500 ohmi. Chiar daca aceste tuburi inclus fiind si 2A3 pot fi considerate echivalente,modelele Spice sunt putin diferite si chiar in realitate ele nu sunt 100% identice. Oricum in realitate nu se poate obtine in secundar pe sarcina o putere mai mare de 3,2W....4W cu un THD acceptabil,sigur ca la realizarea practica este foarte important transformatorul de iesire dar si experienta constructorului. P.S nu cred ca discutiile acestea pot face subiectul unor contradictii,construiti,masurati si rezultatele pot reprezenta evidenta unor afirmatii,pana atunci vorbim vorbe. Editat Noiembrie 8, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator gigi59 Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 (editat) Comunicati ce punct de functionare a tubului E(P)L36 s-a obtinut 5W in secundar sinus nelimitat. Adica Ua-c , -Ug1 si Ia0 pentru a sublinia afirmatia facuta. Ua.........+370v si Ia0.....70mA Ra=4,27k si Rk....750 ohm cu 1000uF/80v in paralel (deci bias automat).Tubul e "stors" bine dar e foarte robust....Randament tipic clasa A1 cca 25% pentru cca 22w totali disipati de tub.!!! Editat Noiembrie 8, 2015 de gigi59 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Corect gigi59, acest tub este deosebit, l-am testat in urma cu doi ani si cred ca am avut citeva postari cu el in care am aratat de ce este in stare insa nu a prezentat interes cu toate ca este dupa parerea mea cel mai apropiat de tuburile gen 2A3 si 300B. Nu stiu cum ai stabilit PSF -ul tubului dar exact la 4,3 K am gasit si eu impendanta optima iar poza aceasta este una din timpul testelor, am sa caut pe cea cu valoarea de 4,3k fiindca stiu ca datele sint foarte valorase, felicitari gigi 59 ! Link spre comentariu
Vizitator gigi59 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 (editat) Am studiat si testat de cativa ani tuburile BO folosite in TV a/n si color in audio si in special conexiunea trioda atit SE cit si push-pull ,in particular PL36 avind in vedere costul ridicol in raport cu suratele faimoase (2A3...300B). Editat Noiembrie 9, 2015 de gigi59 Link spre comentariu
ALVIN Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Corect gigi59, acest tub este deosebit, ... am sa caut pe cea cu valoarea de 4,3k fiindca stiu ca datele sint foarte valorase! Varianta definitiva (chiar daca a mai fost postata) cred ca ar interesa pe mai multi lampari , multumesc anticipat! Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Uite o schema simpla de se cu 6p14p pe care eu am facut-o si suna destul de bine si nu are zgomot de fond . la 140 v cum se comporta amplificatorul ? Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 9, 2015 Partajează Postat Noiembrie 9, 2015 Se stie ca Marius a testat tuburi de baleiaj dincolo de Pda maxim recomandat de fabricant.Este O.K. pentru experiment, dar a face un amplif. clasa A care sa functioneze 5-6 ore intr-o camera incalzita reduce drastic viata tubului PL36...eventual prevazut cu racire fortata cu ventilator montat sub soclu dar si asa stratul emitor de pe catod se duce naibii. Interesant ca aceste tuburi de baleiaj lucrand dincolo de Pda max. au cea mai buna liniaritate cum a demonstrat Marius cu PL504.Cum nimic nu se obtine gratis ramane sa alegem ce dorim:THD minim si aprovizionat camara cu PL36 s-au ne multumim cu un regim normal cu Pda=19W Ra=5k la un Ia0=50-55mA . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum