feri.visky Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 A gasit cineva macar o imagine cu acest aparat? Link spre comentariu
radianr Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 Acest tip de aparat (родина) a început sa fie fabricat din 1945. Gasiti aici ( http://www.rw6ase.narod.ru/) modelele fabricate in fiecare an; cel indicat de D-vs nu apare. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 8, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Multumesc pentru cautare... m-am referit la un aparat Rodina S-50B asamblat la Radio Popular. Banuiesc ca este acest aparat dar nu sunt sigur: http://www.radiomuseum.org/r/voronezh_e_rodina_47.html Final in clasa B era cu circa 30% mai eficient. Functiona si cu lampa termogeneratoare. Link spre comentariu
jack Postat Decembrie 17, 2015 Partajează Postat Decembrie 17, 2015 Va salut , Am avut un aparat " RODINA 47 " , era identic cu cel de pe Radiomuseum , n-avea nici pe scala , nici pe capacul din spate insemnele fabricii Radio Popular R/P sau sigla . Tot ce era scris pe capac era numai in l. rusa . Deoarece se mentioneaza in foarte putine publicatii ca aparatele " Rodina 50B '' si "Baltica S511A4 " ar fi fost asamblate la fabrica Radio Popular iar de gasit aproape imposibil , cred ca nu e tare gresit daca ne face o parere . Parerea mea in legatura cu aceste 2 aparate este ca , daca intr-adevar au fost asamblate si de catre Radio Popular , aceasta s-a facut la cererea rusilor [ era sa zic la ordinul lor ] si tot lotul s-a dus ori undeva spre fosta Uniune Sovietica , ori s-au exportat intr-o terta tara unde , la momentul respectiv , din anumite motive sovieticii nu puteau exporta direct . D-l Borbilau spune ca aceste aparate nu sunt mentionate nici in " Albumul aniversar foto " pe care-l detine . Poate aceiasi soarta au avut si alte aparate care sunt de negasit , cum ar fi '' Dunarea S 513A " . Ori , se stie ce schimburi comerciale faceam in acea perioada cu rusii . Noi le dadeam grau , iar la schimb , ei ne luau porumbul . Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 18, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2015 ...ne luau si graul si porumbul... Aparatul apare in lista produselor fabricate de RP (in cartea: Sfaturi pentru posesorii de radioreceptoare). Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Asa sa fie??? D-l Borbilau spune ca aceste aparate nu sunt mentionate nici in " Albumul aniversar foto " pe care-l detine . http://www.elforum.info/topic/14628-asociatia-pro-radio-antic-ultima-actualizare/page-49 Link spre comentariu
jack Postat Decembrie 18, 2015 Partajează Postat Decembrie 18, 2015 Am vorbit cu d-l Borbilau la telefon si i-am sugerat sa posteze pe proradioantic si pozele la Rodina si Baltica acolo unde a postat copertile albumului si cele 4 poze . Ideea era ca mai sunt colectionari care ar vrea sa vada cele 2 aparate cu insemnele Radio Popular . Raspunsul lui a fost ca nu exista poze cu ele in acel album si nici nu se face vreo referire despre ele . Link spre comentariu
jack Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 Convingerea mea ca aparatele radio asamblate sau fabricate la noi in tara si care sunt de negasit au fost livrate toate la export , mi-a fost intarita prin toamna cand am primit un radio Stassfurt model 4 E 69 . Nu este o " mare raritate " , mai sunt doua aparate pe proradioantic http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5045 si am mai vazut cateva pe saiturile de vanzari . In schimb , cand am intrat pe radiomuseum , am vazut ca este mentionat acest aparat dar nu exista poza cu el . Cautand pe net , am gasit un sait al produselor Stassfurt unde acest aparat era cautat , ne avandu-l nici ei . Probabil ca tot lotul respectiv de aparate a fost exportat , la noi exista destule exemplare . Fata de predecesorul 4E67 a carui poza se gaseste pe radiomuseum si care are doar UL si UM , modelul 4E69 are si US , se pare ca si butoanele difera . Mi se pare un radio frumos lucrat in interior , sasiul din bachelita , pana si CV-ul este inchis intr-o cutie de bachelita , nu stiu daca doar pt protectie mecanica sau este si ecranat in interior , inca nu l-am desfacut . Link spre comentariu
nicolae57 Postat Decembrie 28, 2015 Partajează Postat Decembrie 28, 2015 (editat) O alta himera a industriei radiotehnice romanesti, Dunarea S-513A.Fotografiile provin din albumul Uzinelor Electronica,aceasi sursa ca si pentru fotografiile Baltica.Fabricat intre anii 1951-1953 avand seria tuburilor ECH21,ECH21,EBL21,AZ1,urmasul modelelor 656/657A,vaduvit de gama de unde scurte,ultima reminiscenta Philips. Editat Decembrie 28, 2015 de nicolae57 Link spre comentariu
iuli10 Postat Ianuarie 13, 2016 Partajează Postat Ianuarie 13, 2016 Și vederea din spate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum