Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Rodina S-50B

feri.visky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• jack

3

• feri.visky

3

• nicolae57

2

• radianr

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Va salut ,

Am avut un aparat " RODINA 47 " , era identic cu cel de pe Radiomuseum , n-avea nici pe scala , nici pe capacul din spate insemnele fabricii Radio Popular R/P sau sigla . Tot ce era scris pe capac era numai in l. rusa .

Deoarece se mentioneaza in foarte putine publicatii ca aparatele " Rodina 50B '' si "Baltica S511A4 " ar fi fost asamblate la fabrica Radio Popular iar de gasit aproape imposibil , cred ca nu e tare gresit daca ne face o parere .

Parerea mea in legatura cu aceste 2 aparate este ca , daca intr-adevar au fost asamblate si de catre Radio Popular , aceasta s-a facut la cererea rusilor [ era sa zic la ordinul lor ] si tot lotul s-a dus ori undeva spre fosta Uniune Sovietica , ori s-au exportat intr-o terta tara unde , la momentul respectiv , din anumite motive sovieticii nu puteau exporta direct .

D-l Borbilau spune ca aceste aparate nu sunt mentionate nici in " Albumul aniversar foto " pe care-l detine .

Poate aceiasi soarta au avut si alte aparate care sunt de negasit , cum ar fi '' Dunarea S 513A " . Ori , se stie ce schimburi comerciale faceam in acea perioada cu rusii . Noi le dadeam grau , iar la schimb , ei ne luau porumbul .

Link spre comentariu

Am vorbit cu d-l Borbilau la telefon si i-am sugerat sa posteze pe proradioantic si pozele la Rodina si Baltica acolo unde a postat copertile albumului si cele 4 poze . Ideea era ca mai  sunt colectionari care ar vrea sa vada cele 2 aparate cu insemnele Radio Popular .

Raspunsul lui a fost ca nu exista poze cu ele in acel album si nici nu se face vreo referire despre ele .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Convingerea mea ca aparatele radio asamblate sau fabricate la noi in tara si care sunt de negasit au fost livrate toate la export ,  mi-a fost intarita prin toamna cand am primit un radio Stassfurt model 4 E 69 . Nu este o " mare raritate " , mai sunt doua aparate pe proradioantic http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=5045 si am mai vazut cateva pe saiturile de vanzari .

In schimb , cand am intrat pe radiomuseum , am vazut ca este mentionat acest aparat dar nu exista poza cu el . Cautand pe net , am gasit un sait al produselor Stassfurt unde acest aparat era cautat , ne avandu-l nici ei .

Probabil ca tot lotul respectiv de aparate a fost exportat , la noi exista destule exemplare .

Fata de predecesorul 4E67 a carui poza se gaseste pe radiomuseum si care are doar UL si UM , modelul 4E69 are si US , se pare ca si butoanele difera . Mi se pare un radio frumos lucrat in interior , sasiul din bachelita , pana si CV-ul este inchis intr-o cutie de bachelita , nu stiu daca doar pt protectie mecanica sau este si ecranat in interior , inca nu l-am desfacut .

Link spre comentariu

O alta himera a industriei radiotehnice  romanesti, Dunarea S-513A.Fotografiile provin din albumul Uzinelor Electronica,aceasi sursa ca si pentru fotografiile Baltica.Fabricat intre anii 1951-1953 avand seria tuburilor ECH21,ECH21,EBL21,AZ1,urmasul modelelor 656/657A,vaduvit de gama de unde scurte,ultima reminiscenta Philips.

Posted Image

Posted Image

Editat de nicolae57
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări