Vizitator ionutm Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 am un mp3 player pro2 cu S5L840f care are cristalul de quatz cu un pin rupt si nici nu scrie pe el valoarea,am cautat datasheetul chip-ului si am vazut ca ar fi o val de 121.5mhz,se gaseste pe piata val astea?unde? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Lipeste-i piciorul rupt si gata! Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 daca era rupt mai departe de carcasa, o facea si singur, cred...dar daca e rupt imediat la iesirea din carcasa... mai bine cumperi alt cuartz decat sa te chinui sa-l refaci... Link spre comentariu
Vizitator ionutm Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 pai cam aici este problema,chiar s-a rupt direct de la iesire si nu am cum sa il carpesc,am incercat eu si sa il pilesc usor dar in zadar,partea proasta e ca nu ii stiu valoarea fiindca era stearsa de pe cristal. Link spre comentariu
wingless Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 uitate in jurul cristaluilui e posibil sa fie un integrat digital gen microcontroller care are nevoie de o anumita frecventa de tact Mai departe poti sa cauti in datasheetul integratului poate ai noroc Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 1, 2007 Partajează Postat Martie 1, 2007 in datasheet scrie ceva de genu:X-tal Oscillator: 32.768 KHzunde ai gasit tu frecventa aia? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 in datasheet scrie ceva de genu:X-tal Oscillator: 32.768 KHzunde ai gasit tu frecventa aia?Ala nu-i de ceasuri electronice? Parca acolo am intalnit frecventa aia. Link spre comentariu
blackthorium Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Pentru ceasuri electronice este cristalul ala.M-am uitat mai bine pe datasheet si spune ca frecventa maxima de intrare e de ~100KHz, iar prin multiplicare interna ajunge la maxim 100MHz. Link spre comentariu
Gerula Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Am gasit aici PDF-ul http://www.datasheetarchive.com/search.php?q=S5L840F 32.768 KHz e frecventa de ceas adica demultiplicat cu 2^n da secunda. Nu cred ca lucreze la frecv asta procesorul, dar nu e exclus sa aiba un oscilator de ceas. 121.5mhz, frecv asta e prea mare, nu exista cuarturi, exista niste rezonatore piezo ( care arata tot ca cuartul) Frecventa acelui cuart e critica, adica nu poti pune valori apropiate. Nu stiu de cat e. Eu zic ca cea mai buna ideie e sa lipesti piciorushul rupt. Ce daca s-a rupt din "radacina" se poate lipi de un fir subtire. Sau, daca preferi il poti masura punandu-l intr-un oscilator si masori cu un frecventzmetru f. bun. Faci contact cu ceva subtire de pinul rupt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum