Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV sasiu 11ak30a11

Vizitator Gaborete

Postări Recomandate

Eu nu stiu ce ati masurat acolo dar daca intra pe cadre ar fi tremurat si s-ar fi dat imaginea peste cap, ar fi generat instabilitate verticala.

La filmuletul pe care l-am vazut imaginea nu tremura pe verticala deloc ci prezinta urme ce sunet pe componenta video.

Am revazut de mai multe ori filmuletul si intradevar parca ar fi si ceva pe cadre DAR grosul distorsiunilor/bruiajului este pe video.

Bruiajul se manifesta si cind are conectata o sursa video externa?

Daca da, atunci puneti un semnal video extern gen mira fixa (de la un video/DVD/Tuner cablu/computer) si puneti un sunet de la un generator pe frecventa fixa, frecventa pe care o puteti apoi cauta se vedeti pe unde intra aiurea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

9

• sesebe

7

• adydep

7

• dan cod

4

Am pus osciloscopul pe catozi, nu este modulat nimic cu sunetul.

In schimb pe bobina de deflexie cadre sunetul moduleaza cu peste 5Vvv.

Si nu se da peste cap deoarece de la jungla primeste numai un impuls de sincro care este la locul lui, curat, nemiscat.

Masa de lucru este ocupata, am sa caut curand de ce lipsesc 8V din colector 606.

Link spre comentariu

Trage semnal prin SCART de la TV-ul defect la alt TV care functioneaza bine sa vezi dacă acele linii orizontale apar si pe imaginea reprodusă de TV-ul bun . Poate te ajută să izolezi blocul defect ... Verifică semnalele   de pe pinii 3,4 si 9 de la final BV ,cu osciloscopul ,chiar si informativ ( sunt slabe sanse sa ai  modulatie parazită pe acei pini , atata timp cat imaginea este stabila ) să vezi dacă acele semnale au modulatie parazită pe ele  . Bara de 26 V are riplu  mărit , sau este normal ?! 

Link spre comentariu

Am cautat intreruperea pe 8V ce trebuiau sa ajunga in col Q606.

Tv-ul a fost la cineva care a schimbat BU, 10micro si cond de filtraj. Probabil la o manevra a rupt un strap SMD de (1 x 3) mm care aducea tens de la 7808.

Am refacut strapul si imaginea este OK. Multumesc tuturor, este primul meu ciubuc de la incercarea de recuperare a 8 mil dati lui nenea dr. si farm.

Nu stiu daca numai ak30a11 are acel strap, ar fi interesant daca cineva care repara multe tv sa intrerupa 8V intre 7808 si Q606 sa vedem daca defectul este reproductibil!

Link spre comentariu

Am cautat intreruperea pe 8V ce trebuiau sa ajunga in col Q606.

Tv-ul a fost la cineva care a schimbat BU, 10micro si cond de filtraj. Probabil la o manevra a rupt un strap SMD de (1 x 3) mm care aducea tens de la 7808.

Am refacut strapul si imaginea este OK. Multumesc tuturor, este primul meu ciubuc de la incercarea de recuperare a 8 mil dati lui nenea dr. si farm.

Nu stiu daca numai ak30a11 are acel strap, ar fi interesant daca cineva care repara multe tv sa intrerupa 8V intre 7808 si Q606 sa vedem daca defectul este reproductibil!

Sunt curios cum arăta semnalul pe pinul 9 al finalului BV  , fără tensiunea de alimentare de 8V in colectorul lui Q606 ...

Link spre comentariu

Pai cred ca am raspuns: parabola cunoscuta de cadre era modulata cu amplitudine de 5Vvv cu sunet, semnalul era exact ca cel de pe difuzor dar nu axat pe o linie dreapta.

Fiind un sasiu raspandit poate face cineva un test de 5 min.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări