Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV sasiu 11ak30a11

Vizitator Gaborete

Postări Recomandate

Postat Ieri, 13:54

Reiau aici un defect despre care mi-a spus un coleg: bare orizontale in ritmul sunetului.

Fara antena, ecranul albastru este OK.A observat cu oscul ca semnalul de iesire cadre era modulat cu sunetul.eu 
defectu e descris binisor da io zic ca colega lu miticami e in ceata da nici voi nu a-ti intilnit beleaua aista

eu am mai intilnit defectul asta dar nu la sasiul asta 11ak30 la altele si defectul a fost condu de alimentare final audio sau dioda care alimenteaza finalul sau sa facut modificari cu alimentarea finalului audio eu nu inteleg de ce este asa greu de depistat un defect banal

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

9

• sesebe

7

• adydep

7

• dan cod

4

Vizitator cata82

La un astfel de defect se schimba toti electroliticii din sursa secundara si BV, s-a spus asta de mii de ori de catre toti colegii!!Daca se vrea mura-n gura, fie.....a devenit un obicei....Schimba C830-2200uf/16v de pe bara de 12v!!

Editat de cata82
Link spre comentariu

Aparatul a sosit la mine, tipul nu are timp de el.Aseara am facut un film, maine il postez si o sa fac masuratori.Il cunosc de mult, si eu l-am batut la cap cu electroliticii si cred ca nu este de la ei pt ca are Tektronix si nu a vazut riplu pe alimentare nicaieri.Eu lucrez numai sambata, maine fac masuratori.

Link spre comentariu

Pe mine , manifestarea ma duce cu gandul la contact imperfect pe FIT in traf linii....mi s-a intamplat de multe ori ca,atunci cand manevrezi sasiul de multe ori ,sonda FIT din traf se deplaseaza un pic din interiorul trafului si apare contactul imperfect....si nu apare zgomotul caracteristic de descarcare...apoi descarcare in interiorul soclului de la tub pe G2....calitatea izolatiei scade si apar descarcari....Spor!

Link spre comentariu

Pai in film se vede ca atunci cand este pauza de vorbire sau muzica la reclama barele dispar. Si fara antena nu apare nici o fractiune de secunda defectul. Deci este prezent numai cand este sunet, chiar daca finalul audio nu are alimentare.

Link spre comentariu

Poti sa schimbi pt un test FUS-ul de la calea comuna?

Eliminand etajul finalul audio, eventualele contacte imperfecte nu mai pot vibra dupa sunet si atunci numai asta mai ramine......parerea mea. Binenteles ca ar pute fi si jungla dar fus-ul se gaseste mult mai usor si este simplu de schimbat comparativ cu jungla.

Link spre comentariu

Poti sa schimbi pt un test FUS-ul de la calea comuna?

Si in tv A-N cand se umbla la calea comuna intra sunetul peste imagine DAR PE VIDEO, nu pe cadre!!!

Acum am o sursa LED cu MP3394s si-l doreste la 20 viu sau mort.

Multumesc pt raspunsuri!

Link spre comentariu

Din  patite ! As vrea sa fiu scurt .Sasiu 11AK30, trafo linii defect.Dupa schimbare apar balarii asemanatoare cu cele prezentate mai sus .Dupa multe vertificari si teste,rezolvarea ,trafo linii original avea realizat intern legatura de la scrin si focus la masa ,trafo linii nou avea legatura de masa de la scrin si focus realizata separat . Pe placa era prevazut un loc pentru strap care lipsea ( nu era necesar la prima varianta) .D-l flomar60 se apropie de defect! 

Link spre comentariu

CITAT:      Dupa schimbare apar balarii asemanatoare cu cele prezentate mai sus 

Fara antena sta 5 min cu ecran albastru perfect, fara o sec de perturbatie.

Am gasit cam 1,2V in colector Q606.

Trebuie sa stau in pat un timp, sa vad apoi de ce nu am 8V.

Ciudat, cum poate influenta asta sa ajunga sunetul pe iesire cadre, numai Dumnezea stie.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări