Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV sasiu 11ak30a11

Vizitator Gaborete

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

9

• sesebe

7

• adydep

7

• dan cod

4

Confirm si eu ce se spune pe aici despre colegul nostru Harhas Florin.

Mi-a trimis gratuit ceva,prin posta,fara sa platesc ceva(nici macar transportul).

Scuze pt interventie(in afara subiectului).

Link spre comentariu

Domnule,se pare ca sunteti un OM marinimos :aplauze

eu cind am vazut un sasiu maltratat (sai spun asa) in asa fel eu sunt foarte suparat cami place electronica si ceeia ce fac eu o fac din suflet simi place ceeia ce fac si repar corect ma supar cind vad un atelier si repara in asa fel (acum cine stie cine la reparat si la maltratat) dar eu sunt rabdator si fac totul cum este din fabrica doar daca se mai poate. uneori nu

si pentru colegi ii ajut cu cea mai mare placere 

nici o data sa nu spui niciodata ca cum se spune se intilneste deal cu deal dar omu cu om

Link spre comentariu
Vizitator Gaborete

curata cablajul de sacaz si de marker cu diluant auto cu o pensula cu parul mai tare si apoi altfel vei vedea eventuale dezlipituri sau scurturi in special zona trafo linii,baleiaj vertical 

Daca fac acest lucru exista posibilitatea sa functioneze?!Sa fie de la aceste intreruperi?!Ma surprinde faptul ca nu imi mai ticaie asa cum o facea inainte,pana sa ii refac cablajul,sa lipesc condensatorii asa cum trebuie,sa faca contact cu piesa de care sunt conectati.Asta este marele inconvenient,ca se stinge ledul si nu se aprinde tubul.Inainte aparea si disparea imaginea,pana a inceput sa ticaie ca un ceas si am schimbat condensatorii din baza de 47uF,160V,cu unii noi si ce mai este pe langa transformatorul de linii,cei de 10uF de 250,precum si C618 si C619,de langa tranzistorul de linii.Am refacut cablajul si am schimbat si condensatorul de 4700 uF,care si el avea probleme,in sensul ca i se dezlipise cablajul.Nu am nici o lupa,ca sa vad mai bine fisurile de pe cablaj.M-am folosit de sarma de aluminiu,acolo unde am avut nevoie

Link spre comentariu

Daca fac acest lucru exista posibilitatea sa functioneze?!Sa fie de la aceste intreruperi?!Ma surprinde faptul ca nu imi mai ticaie asa cum o facea inainte,pana sa ii refac cablajul,sa lipesc condensatorii asa cum trebuie,sa faca contact cu piesa de care sunt conectati.Asta este marele inconvenient,ca se stinge ledul si nu se aprinde tubul.Inainte aparea si disparea imaginea,pana a inceput sa ticaie ca un ceas si am schimbat condensatorii din baza de 47uF,160V,cu unii noi si ce mai este pe langa transformatorul de linii,cei de 10uF de 250,precum si C618 si C619,de langa tranzistorul de linii.Am refacut cablajul si am schimbat si condensatorul de 4700 uF,care si el avea probleme,in sensul ca i se dezlipise cablajul.Nu am nici o lupa,ca sa vad mai bine fisurile de pe cablaj.M-am folosit de sarma de aluminiu,acolo unde am avut nevoie

pina in anul 2030 sigur il vei repara singur   :rade:

Link spre comentariu

Pe sasiul asta ti-ai gasit tu sa inveti sa repari televizoare?!?

Eu cind m-am lovit prima data de sasiul asta (acum aproape 10 ani), m-am chinuit o gramada si nu-s incepator intr-ale electronicii.

Cit am fost student mi-am facut banii de distractie reparind poate chiar peste suta de tv-uri pe an prin camine.

Ca sa nu zici ca vin numai cu criticile:

1. cel mai important: trebuie sa inveti sa faci lipituri mai de calitate altfel degeaba vorbim aici pt ca-i la ghici cu fiecare lipitura

2. trebuie sa inveti putin si cum se fac masuratori si ce metode de preventie a curentarii trebuie sa-ti iei ca sa mai putem vorbi pe aici si anul viitor

3. vezi ca aici pe forum este un topic foarte lung despre sasiul asta. ia si citeste-l

4. ar fi bine daca ai vreun prieten cu un pic de experienta intr-ale tv-urilor ca sa te mai ajute cite putin cel putin la inceput.

5. si nu in ultimul rind, trebuie sa inveti sa lucrezi curat, nici sa nu se cunoasca pe unde ai umblat ca sa poti sa vezi cit mai usor toate traseiele si lipiturile. eu nu folosesc saciz si nici nu recomand dar fiecare cum stie/poate, dar dupa ce ai folosit saciz sau pasta decapanta, trebuie sa cureti locul cit mai bine pt ca sacizul si mai ales pasta decapanta dauneaza componentelor si cablajului si nici nu vezi cum a iesit lipitura.

Spor si astept vesti....

Link spre comentariu
Vizitator cata82

In primul rand invata sa faci lipiturile, foloseste fludor de calitate.

Sacazul il folosesti doar pentru curatarea ansei pistolului de lipit sau a varful ciocanului de lipit.

Ideal ar fi o statie de lipit termostatata, sunt colegi care vand asemenea stati la preturi bune.

Foloseste o periuta de dinti cu alcool izopropilic si curata tot sacazul de pe placa inclusiv markerul.

Citeste cu atentie acest topic: http://www.elforum.info/topic/64270-sasiu-vestel-11ak30-defecte-si-rezolvarea-lor/

PS: Daca ai trasee intrerupte foloseste sarma de cupru nu de aluminiu, in primul rand aluminiul este casant, in al doilea rand fludorul nu adera (nu se lipeste) pe suprafata acestuia sau daca se lipeste se lipeste foarte greu si pe suprafete mici, in al treilea rand cuprul este net superior aluminiului in ceea ce priveste conductivitatea electrica.

Editat de cata82
Link spre comentariu

oferta lui florin este cea mai buna daca vrei sa mai vezi tv functionand dar daca tot vrei sa-l repari singur spala asa cum ti-am spus cu diluant auto placa cu o pensula tare(curata mai bine decat alcool izopropilic) si mai pune o poza cu cablajul marit in zona trafo linii poate vedem ce nu este in regula s-ar putea sa nu ai baza lui bu 808 lipita bine sau traseul respectiv

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Reiau aici un defect despre care mi-a spus un coleg: bare orizontale in ritmul sunetului.Am primit un singur raspuns, lipituri la integrat sunet. A verificat, sant ok.Acum m-a sunat din nou si mi-a spus ca a scos si difuzorul dar defectul persista.Fara antena, ecranul albastru este OK.A observat cu oscul ca semnalul de iesire cadre era modulat cu sunetul.A inlocuit si bobina de deflexie.Eu nu am stiut ce sa-i raspund la acest defect, cum sa ajunga sunetul pe finalul de cadre?

Link spre comentariu

E posibil ca sursa să nu lucreze bine,se "bâlbâie" și tensiunea de B+ in ritmul sunetului,de unde rezultă și "bâlbâirea" celor două tensiuni recuperate,de 16V și 25V,care alimentează cadrele.Într-adevăr consumatorul principal al unui CRT este etajul final de linii,dar prezintă un consum relativ constant,pe când etajul audio,un consum variabil,cu salturi bruște.Cel puțin așa văd eu problema.

Link spre comentariu

volumul sunetului l-ai dat la minim?

semnalul de iesire cadre era modulat ...dar cel de intrare in integrat cum se comporta? era stabil sau era modulat si el?

Link spre comentariu

Informatiile le-am primit prin telefon, el este mai rusinos si nu pune intrebari pe forum.Nu conteaza volumul si oricum a scos difuzorul.Parca semnalul de intrare cadre este numai un impuls de sincronizare, oscilatorul este in final cadre.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări