Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema instalatie electrica Dacia 1310 born CN4

mercenarx

Postări Recomandate

salutare all!

nu stiu daca am postat bine , dar as avea si eu nevoie de schema instalatiei electrice pentru o Dacia 1310 cu bord CN4 (Iliescu's smiley) .

problema mea (a masinii de fapt..) consta in faptul ca se arde periodic prima siguranta de sus (8 amperi) , ocazie cu care raman fara turometru (ceas stanga) si indicator ulei, apa si incarcare (ceas dreapta). deasemenea nu mai am lumini pe marsarier.

schimband siguranta , la 2-3 zile se arde iarasi..

are cineva idee ce s-ar putea pune in scurt?

thx!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mercenarx

5

• Electronicserver

2

• vergil

1

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu cred ca este de 16 A , dar  asta este o problema secundara , deoarece am pus una  mai mare (cred ca de 16 A) si s-a ars si aia ( ma deplasam noaptea , aveam farurile aprinse si am vazut farurile cum scad brusc din intensitate ,in acelasi timp auzind zgomotul caracteristic sigurantei care se arde )

in fractiune de secunda , totul a revenit la normal , evident nemaifunctionand ceasurile.

o schema a instalatiei exista?

ce ar putea intra in scurt , aleatoriu?

vre-un bec, turometrul, ce oare??

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

Cred ca aveti un scurt circuit pe traseul becurilor mari de la faruri , ori pe faza mica ori pe faza mare . Verificarea trebuie facuta prin eliminare , incepind de la blocul de lumini . Este posibil ca si blocul de lumini sa fie defect , (am intalnit blocuri cu plasticul topit, in interior ). Verificati pe aceste trasee , in spatele sigurantelor fuzibile , daca nu aveti urme de incins , topire cabluri , care pot da acest defect (asta poate explica si aparitia defectului dupa un anume timp ) .

Este posibil ca si un bec sa faca aceste defectiuni , trebuiesc inlocuite . Verificati atent soclurile ptr conectare ale becurilor . Va ia ceva timp .

Succes

Aveti in atasament si o schema ptr Dacia 1310. Acum vedeti ce nu se potriveste , dar in general sant asemanatoare cu mici diferente .

Posted Image

Editat de vergil
Link spre comentariu

multumesc de raspuns.

schema asta am gasit-o si eu dar as vrea una pentru cn4

la subiect , acum : nu pe faze am defectul ci pe siguranta care asigura cele postate prima data (ceasuri ,turometru si marsarier)  , practic la bord nu mai functioneaza decat vitezometrul , care este mecanic.

sigurantele de faza scurta sau lunga sunt bune .

dealtfel siguranta cu pricina este prima care se arde din 1999 , de cand am cumparat masina de noua.

am sa desfac bordul (de fapt ceasurile ) ca sa vad daca sunt ceva fire care fac probleme , iar becurile am sa le schimb cu leduri (am sa pun 3,3k pe fiecare led, pentru a ajunge undeva la 3V tensiunea pe led) , astfel eliminand eventualul bec cu probleme

Editat de mercenarx
Link spre comentariu

nu cred ca este de 16 A , dar  asta este o problema secundara , deoarece am pus una  mai mare (cred ca de 16 A) si s-a ars si aia ( ma deplasam noaptea , aveam farurile aprinse si am vazut farurile cum scad brusc din intensitate ,in acelasi timp auzind zgomotul caracteristic sigurantei care se arde )

in fractiune de secunda , totul a revenit la normal , evident nemaifunctionand ceasurile.

o schema a instalatiei exista?

ce ar putea intra in scurt , aleatoriu?

vre-un bec, turometrul, ce oare??

Ceva similar am patit si eu pe vremea cand eram posesor de DACIE .

La mine a fost nenorocitul de turometru , asa la l-am deconectat si nu am mai avut probleme niciodata , ulterior am inlocuit  turometrul existent cu unul digital care stia sa indice si tensiunea de incarcare prin actionarea unui buton cu retinere .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări