Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Egalizator IEI eq350

marius75

Postări Recomandate

Zal: La un potentiometru este intr-adevar "sant" facut in pelicula rezistiva...o sa incerc sa indoi un pic (stanga sau dreapta) lamela pe care se afla de pastila de grafit, cat sa calce tot pe zona rezistiva, dar pe alt "culoar" , poate il pacalesc...ii schimb macazul, cum s-ar zice...

Dominicue: Am dat doar cu spray degripant doar la comutatoare si merge foarte bine, desi n-am mai curatat si cu alcool izopropilic sau aer comprimat.

...........

Intre timp am terminat cu curatatul potentimetrelor (doar unul este cu probleme), inlocuit si condesatorii, curatat comutatoare ....merge ca uns. :rade: O sa-l folosesc exclusiv pentru amplificatorul A 350.

Am o nelamurire legata de rezistenta mare (s-a sters valoarea) legata serie pe alimentare...se cam incinge (in nebunia mea i-am pus un radiator de aluminiu micut).

E normal sa se incinga asa? Mai am de facut o modificare zilele astea, vreau sa pun o siguranta fuzibila de 1A pe alimentare, dar asta cand imi ajunge soclul de prindere al sigurantei. In rest, destul de bun corectorul, zgomot mic...sunet  placut. Banuiesc ca este vreo copie a unui eq de afara...

Editat de marius75
Link spre comentariu

4,3k la 9W. Poţi pune şi la 20W dacă încape. Ptr siguranţă ar fi suficientă una de 50mA, dar din motive de producţie curentă, una de 100-160mA e suficientă. Practic rezistenţa îi ţine locul.

N-am ideie de unde s-au inspirat atunci, egalizatoarele cu bobine sînt rare, fiind migăloase la construit faţă de cele ieftine, cu filtre RC. Nu e exclus să fie o concepţie pur autohtonă, aveam şi oameni capabili în afara lui Dorel.

Link spre comentariu

Am o nelamurire legata de rezistenta mare (s-a sters valoarea) legata serie pe alimentare...se cam incinge (in nebunia mea i-am pus un radiator de aluminiu micut).

E normal sa se incinga asa?

Rezistenta aia se incinge pentru ca este subdimensionata ( ca wataj ) si din ce imi aduc amninte este in serie pe alimentare , pentru ca traful a fost conceput pentru 110Vca in primar .

Link spre comentariu

Momentan il las cu rezistenta originala plus radiatorul pe care i l-am pus eu...insa am in vedere inlocuirea ei cu una mai puternica.

Multumesc pentru raspunsuri!

Editat de marius75
Link spre comentariu

Este din cele albe (probabil de 11W). La o proba (imediat dupa ce am oprit aparatul), radiatorul avea aceeasi temperatura cu rezistenta, am pus pasta termoconductoare intre rezistenta si radiator...totusi un pic cam (prea) calde pentru gustul meu, posibil sa pun alt radiator dublu ca marime...Cu radiatorul asta a scazut de la "arsh" la "destul de cald".

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Mie mi se pare o idee destul de proasta din partea proiectantilor, sa nu foloseasca un transformator cu primarul la 220V.

Mare dreptate ai din punctul asta de vedere .

La al meu egalizor de lene :rade: nu am cautat un traf cu primarul la 220 V ca , dar acuma cred ca o sa iau in serios problema si o sa-mi caut unul , preferabil toroidal .

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Ce tensiune are pe iesire? Nu l-am masurat cand am lucrat la el si acum e cam greu sa-l desfac din nou ca am si alte aparate puse peste eq si destul de anevoios sa ajung la el. Am un traf dintr-un DVD cu iesire de 20Vca destul de bine lucrat...

Link spre comentariu

Ce tensiune are pe iesire? Nu l-am masurat cand am lucrat la el si acum e cam greu sa-l desfac din nou ca am si alte aparate puse peste eq si destul de anevoios sa ajung la el. Am un traf dintr-un DVD cu iesire de 20Vca destul de bine lucrat...

Nu promit ca ma voi masura eu la al meu exemplar ( pentru ca si la mine sunt puse alte scule in rack peste el ) dar voi incerca si voi posta valorile tensiunilor secundare aici .

De altfel cred ca daca voi cauta prin calculator mai am si schema acestui egalizor .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări