Vizitator kta Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Salut .Am si eu nevoie de o schema buna de filtraj dupa redresare nu neaparat stabilizare ...imi trebuie pentru un transformator 18V la 2,5A..daca e vb de stabilizaremultumesc Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 dupa redresare (cu o punte redresoare) pui condensatori de filtraj de 10-20000uF si ..gata vezi http://sound.westhost.com/project15.htm :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Salut .Am si eu nevoie de o schema buna de filtraj dupa redresareOmu vrea o schema BUNA si tu ii spui ca sa puna un condensator Link spre comentariu
Vizitator kta Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Da...eu am pe punte 5 condenstoare de 100n intre ~+,~- si respectiv pe la celelalt terminal de ~ identic si inca un condensator pe +- in paralel cu unul de 4700u pe... eu ma gadeam sa las asa cum este ..si sa mai folosesc o bobina cu mai multe spire pe tor de ferita pt filtraj si eventul un condensator mai marisor nepolarizat in serie cu bobina pe + de la punte ....dar ma gandesc ..ca nu e bun ,ca circuitul de sarcina imi ia curent destul si ar fi nepotivit un condensator aici...o sa ajung tot la un stabilizator ??????? cu un LM ceva sau zenner-uri mentionez ca , curentul pe sarcina e de aproximativ 2A :smt005 ms Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 si nu e mai simplu sa mai pui inca un condensator de 4700uF???? Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 Da...eu am pe punte 5 condenstoare de 100n intre ~+,~- si respectiv pe la celelalt terminal de ~ identic si inca un condensator pe +- in paralel cu unul de 4700u pe... eu ma gadeam sa las asa cum este ..si sa mai folosesc o bobina cu mai multe spire pe tor de ferita pt filtraj si eventul un condensator mai marisor nepolarizat in serie cu bobina pe + de la punte ....dar ma gandesc ..ca nu e bun ,ca circuitul de sarcina imi ia curent destul si ar fi nepotivit un condensator aici...o sa ajung tot la un stabilizator ??????? cu un LM ceva sau zenner-uri mentionez ca , curentul pe sarcina e de aproximativ 2A :smt005 ms adica ceva de genul asta, nu??? cel mai simplu faci cum a zis niq_ro: maresti condensatorul polarizat, sau mai adaugi inca cateva exemplare de aceeasi valoare in paralel... valoare precisa o stabilesti in functie de montajul alimentat... de obicei se indica valoarea filtrajului minim... (schema tipica de redresor filtrat nestabilizat... nepolarizatii au de regula rolul de a anula eventualii paraziti radio...) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Uite cum poti scapa de brum fara sa folosesti stabilizare. Modificarea asta o faceam pe vremuri la amplifuri cu alimentare simpla ca AS2010, 2020.C1 si C2 se aleg la o proportie de 3 la 1. Dioda trebuie sa suporte curentul consumat maxim iar R* se alege de asa valoare incit sa lase curentul de mers in gol al montajului sa treaca pe linga dioda. Nu stiu la ce vrei sa pui sursa asa ca nu pot sa-ti dau o valoare aproximativa. De exemplu la amplifurile respective puneam 3x4700uF ptr C1, 4700uF ptr C2, dioda 6SI... sau D10N... si 10Ohmi/0,5W ptr R* (se poate pune pina la 100Ohmi sau chiar mai mult daca consumul in gol e mic).MifTy scuze ptr ''refolosirea'' desenului tau. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum