Daniel_sv Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Va salut din nou. Am o problema : tot incercam sa tai dupa prelucrare cate o piesa si vibreaza puternic. cand sa dau o gaura am vazut ca universalul pleca vreo 2mm spre papusa fixa. am un joc mare in ax. l-am mai reglar punand o coada de lemn sub universal ca sa aibe vre 5 sutimi btaie. surpriza este ca s-a dereglat iar. probabil nu am strans bine suruburile de blocare de la piulita spate. vreau sa il reglez din nou si vreau sa stiu daca e ok cu 5 sutimi. sau daca aveti alt mod de reglare. o seara frumoasa tuturor. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Salut, Daca ai un joc axial de 2mm............e enorm.Nu inteleg metoda de reglaj cu coada de lemn............depinde ce lagaruire ai la axul principal.In functie de asta se face si reglajul jocului.Oricum,daca ai un joc asa de mare,vezi sa nu ai probleme cu rulmentii(daca e pe rulmenti axul principal),sau cu cotele de rulmenti.Daca ai posta si cateva poze ar fi mult mai concludent. Alex Link spre comentariu
Daniel_sv Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Este pe rulmenti. Se pune o coada de lemn intre batiu si universal si un ceas comparator deasupra pe universal iar la apasarea pocoda universalul sa joace cam 5sutimi. Asta e metoda aplicata de mine. Link spre comentariu
laur 26 Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 salut! practic eu folosesc aceeasi metoda ,iar jocul incerc sa-l scot la 2-3 sutimi,dar rezultatul este influientat de experienta in mecanica si lucrul cu rulmenti conici.Jocul poate sa difere putin in functie de marimea si precizia strungurilor.Nu trebuie exagerat cu forta de apasare pe capatul parghiei pentru ca si la un reglaj corect ,ceasul poate sa arate joc mare.Sistemul de reglare si blocare sa fie fara probleme.La mine am saiba stelata cu nas si doua piulite pas fin.Piulita a doua,de blocare,prin faptul ca se strange mai tare ca prima,care desi se tine pe loc,poate influienta reglajul jocului in sensul strangerii.Rulmentii prea stransi se incalzesc repede transmitand caldura si la casete,atunci trebuie intervenit pentru un reglaj corect.Daca reglajul nu se poate face corect din capatul dinspre spate al CV,problema poate fi de la rulmentul de precizie cu doua randuri de role din capatul cu universalul,care trebuie schimbat. Numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum