rosmarin Postat Decembrie 3, 2015 Partajează Postat Decembrie 3, 2015 Fiind hotarat sa realizez aceasta sursa ,avand la baza proiectul integral al colegului Marian, am mai lipit ceva componente si acum sunt in faza de gasire a unui traf corespunzator.Mai precis am un traf din care trebuie sa scot din infasurari pentru a ma incadra in plaja de tensiuni admise. Cateva poze realizate: Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Nu mi-ati zis ca nu aveti 10R/3W in stilul celor folosite de mine, ca va trimiteam eu cu celelalte componente... Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 Multumesc frumos dar si asa este prea mult.Am folosit ce am avut si ce am gasit S-a intamplat ca sa nu gasesc de puterea respectiva Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 (editat) Frumos, curat.Va trebui sa cositoriti traseele de forta pana mai adaugati si alte componente pe spate. Editat Decembrie 4, 2015 de thunderer Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 4, 2015 Partajează Postat Decembrie 4, 2015 ADEVARAT. Imi lipsesc cele doua diode pentru care am facut comanda.Nu uit cositorirea traseelor de forta.Multumesc frumos Link spre comentariu
george ilisoi Postat Decembrie 5, 2015 Partajează Postat Decembrie 5, 2015 (editat) Salut am facut si eu partea regulatorului, mai am de montat doar cateva piese. Dar nu am pic-ul pentru afisaj,lm35 si nici cu ce sa programez pic-ul. Editat Decembrie 5, 2015 de george ilisoi Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 6, 2015 Partajează Postat Decembrie 6, 2015 Dl.Marian am intocmit o schema bloc intuitiva de interconectare a modulelor care ar putea fi utila si altor colegi.Rog sa va dati cu parerea daca ii in regula si daca sunt greseli sa le indepartam.Va multumesc, Felicitari george Ilisoi.Succes in continuare Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2015 D-le Puscas frumos si util desenul Dvs si nu sesizez nimic gresit. Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Din pacate trebuie sa sistez o perioada de timp lucrarile de definitivare a sursei trebuind sa merg la mama mea.Voi continua dupa reintoarcere Link spre comentariu
elektronu85 Postat Decembrie 11, 2015 Partajează Postat Decembrie 11, 2015 Buna ziua! In primul rand sincere felicitari d-lui Marian pentru conceperea si realizarea acestui proiect, iar constructorilor spor la treaba si sa va mearga din prima fara incidente!!! In alta ordine de idei, vin si eu cu o intrebare: se poate modifica sursa pentru o tensiune maxima livrabila la iesire de 60 - 70V la acelasi curent maxim de 10A ??? Intreb pentru ca ma intereseaza foarte tare sa realizez si eu o astfel de sursa reglabila, doar ca pentru scopurile mele cei 30 V maxim livrabili la iesire sunt cam putini, chiar daca intensitatea curentului livrabil la iesire este mai mult decat multumitoare. Eu intentionez sa folosesc o astfel de sursa la testarea diverselor configuratii de amplificatoare de putere si de aceea ma intereseaza sa pot obtine la iesire o tensiune mai mare, macar 70V. In prezent folosesc ca si sursa "reglabila" un autotransformator (de fapt doua autotransformatoare la care cursoarele sunt legate pe acelasi ax) pentru a obtine tensiunile dorite, de cele mai multe ori diferentiale. O alta intrebare ar fi legat de posibilitatile de afisare a tensiunii si curentului: se poate modifca softul din microcontroller in asa fel incat sa poata fi afisata si o tensiune diferentiala ?? (din doua surse inseriate) Multumesc anticipat pentru ajutor!!! Toate cele bune!!! Link spre comentariu
marin adrian Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 Domnul marian am incercat la traful de 2x12 v 400 Va sa ajung la 2x15 v dar nu reusesc decat poate sa il duc la cineva, este toroidal traful. Va intreb, nu as putea folosi schema dvs chiar daca nu ajung la o tensiune mare gen 30v m-as multumi si cu mai putin. Va intreb daca trebuie modificat ceva in schema, poate sunteti ambil si aveti rabdare cu un incepator .Multumiri multe . Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 26, 2015 Partajează Postat Decembrie 26, 2015 (editat) Salut am facut si eu partea regulatorului, mai am de montat doar cateva piese.Dar nu am pic-ul pentru afisaj,lm35 si nici cu ce sa programez pic-ul. cand faci rost de pic il trimiti la mine si ti-l programez eu Editat Decembrie 27, 2015 de mircea calin Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 @marin adrian poti folosi traful si asa cum este, insa nu vei mai putea obtine 30V la iesire, daca asta nu este o problema atunci poti face sursa asa. Daca vrei sa o faci asa atunci o sa ma uit pe schema sa vad daca nu cumva trebuie ceva ajustat. PS: Daca cineva este interesat de sursa dar nu poate programa microcontroller-ul, mi-l puteti trimite mie intr-un plic si o fac eu, nu va costa nimic pe nimeni, imi puteti lasa apoi pe PM eventuale preferinte la mesajele de intampinare de le display. Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 30, 2015 Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Baieti, vine Anul Nou ! La multi ani cu sanatate si toate cele bune ! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2015 Vorba unui bun amic, citez: "Iiiispre direct" Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum