Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laborator ajustabila V2

Postări Recomandate

Fiind hotarat sa realizez aceasta sursa ,avand la baza proiectul  integral al colegului Marian, am mai lipit ceva componente si acum sunt in faza de gasire a unui traf corespunzator.Mai precis am un traf din care trebuie sa  scot din infasurari pentru a ma incadra in plaja de tensiuni admise.

Cateva poze realizate:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Buna ziua!

In primul rand sincere felicitari d-lui Marian pentru conceperea si realizarea acestui proiect, iar constructorilor spor la treaba si sa va mearga din prima fara incidente!!!

In alta ordine de idei, vin si eu cu o intrebare: se poate modifica sursa pentru o tensiune maxima livrabila la iesire de 60 - 70V la acelasi curent maxim de 10A ???

Intreb pentru ca ma intereseaza foarte tare sa realizez si eu o astfel de sursa reglabila, doar ca pentru scopurile mele cei 30 V maxim livrabili la iesire sunt cam putini, chiar daca intensitatea curentului livrabil la iesire este mai mult decat multumitoare. Eu intentionez sa folosesc o astfel de sursa la testarea diverselor configuratii de amplificatoare de putere si de aceea ma intereseaza sa pot obtine la iesire o tensiune mai mare, macar 70V.

In prezent folosesc ca si sursa "reglabila" un autotransformator (de fapt doua autotransformatoare la care cursoarele sunt legate pe acelasi ax) pentru a obtine tensiunile dorite, de cele mai multe ori diferentiale.

O alta intrebare ar fi legat de posibilitatile de afisare a tensiunii si curentului: se poate modifca softul din microcontroller in asa fel incat sa poata fi afisata si o tensiune diferentiala ?? (din doua surse inseriate)

Multumesc anticipat pentru ajutor!!!

Toate cele bune!!! :)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Domnul marian am incercat la traful de 2x12 v 400 Va sa ajung la 2x15 v dar nu reusesc decat poate sa il duc la cineva, este toroidal traful. Va intreb, nu as putea folosi schema dvs chiar daca nu ajung la o tensiune mare gen 30v m-as multumi si cu mai putin. Va intreb daca trebuie modificat ceva in schema, poate sunteti ambil si aveti rabdare cu un incepator .Multumiri multe .

Link spre comentariu

@marin adrian poti folosi traful si asa cum este, insa nu vei mai putea obtine 30V la iesire, daca asta nu este o problema atunci poti face sursa asa. Daca vrei sa o faci asa atunci o sa ma uit pe schema sa vad daca nu cumva trebuie ceva ajustat.

PS: Daca cineva este interesat de sursa dar nu poate programa microcontroller-ul, mi-l puteti trimite mie intr-un plic si o fac eu, nu va costa nimic pe nimeni, imi puteti lasa apoi pe PM eventuale preferinte la mesajele de intampinare de le display.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări