Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laborator ajustabila V2

Postări Recomandate

Da, de obicei la firmele americane ( dar și alte firme vestice ) , C înseamnă clasa de temperatură comercială , cea mai slabă 0...70°C. Mai există M și I respectiv militară și industrială . Dacă nu se menționează se presupune de obicei industrială.

Nu este însă o regulă absolută ceea ce spun aici.

Link spre comentariu

Codificarea - mai ales la nivel de sufixe - diferă de la un producător la altul , deci trebuie să cauți în catalogul producătorului de la care ai circuitul.

Ma refer la IPRS Baneasa ca producator . In catalogul lor din 1990 ,unul gros cu coperti rosii , 723 C  este cu 40 v si simplu 30v.. In cartea Circuite integrate analogice-catalog IPRS- Ed . tehnica 1983 -seria practica automatica,electronica,informatica,management- se da A723 simplu ca fiind cu max. 40 v si cel cu C max 30 v ,deci invers fata de primul exemplu. In Almanahul Tehnium 1989 , in care e si schema sursei , se mentioneaza in textul explicativ ca " iensiunea de intrare nu va depasi 30v pentru A723 C si 40v pentru A723 . As fi vrut sa-mi spuna cineva care chiar a verificat in practica aceasta chestiune ,daca nu o sa incerc sa verific chiar eu . Problema este ca n-am decat 2 bucati ,adica exact cat imi trebuie pentru a construi aceasta sursa dubla .

Link spre comentariu

Da , ai dreptate , e derutant . Eu la IPRS știam doar de varianta C = 40V . 

Acum , ai două variante :

1. Să testezi . Problema e că s-ar putea să nu pice instantaneu .... ci în timp . Totuși asta e mai puțin probabil.

2. Să cumperi unul despre care știi exact că duce 40V . 

PS Cred că am niște ßM723 pe acasă , nu știu dacă cu sau fără ”C” . Dacă e adevărat , pot să ți le ofer , eu nu intenționez să le folosesc. Gratuit , desigur.

Link spre comentariu

IPRS Baneasa :  ßA 723 C max. 30 V, ßA 723 max. 40 V. Eu am facut 2 surse care folosesc acest integrat. Practic, am cumparat integratele ca atare si le-am folosit asa cum erau. Sursele functioneaza si acum, fara probleme. Tensiunea maxima de alimentare era de 27 Vca iesire din traf. la o sursa si parca 30 - 34 Vca iesire din traf. la cealalta sursa. Totusi, este cca. 1 leu un astfel de integrat. Daca se arde, nu-i paguba, ideea este sa nu arda si montajul alimentat din sursa respectiva. Testarea sigura pe timp indelungat este cu un bec. Parerea mea.

Link spre comentariu

Din A723 produse la noi erau cateva cu punctulete albe sau galbene,acelea s-ar putea tine pana la 40v, dar este la limita maxima admisa. Cele cu C mergeau pana 30v, dar dispersia fiind destul de mare, am prins cateva care rezistau si la mai mult. Eu am prins in termoregulatoarele industriale autohtone , folosite candva pe masinile de injectie...

Link spre comentariu

PS Cred că am niște ßM723 pe acasă , nu știu dacă cu sau fără ”C” . Dacă e adevărat , pot să ți le ofer , eu nu intenționez să le folosesc. Gratuit , desigur.

Am verificat , sunt 7 bucăți ßA723C . Nefolosite și netestate , fabricație 83-86 . Dacă interesează  , o adresă pe PM.

Link spre comentariu

Ai dreptate Marian , scuze . Eu practic am răspuns la (sub)thread-ul început la postul #59 și , sincer, nu m-am mai uitat la început . Se poate muta deși  cred că  subiectul s-a lămurit.

EDIT A postat și @flomar60 între timp ...

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări