Marian Postat Decembrie 20, 2017 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2017 Ba da, se vede schema: LE: Pare ok schema, nu stiu sigur ce ai reproiectat... Poate te referi la redesenarea ei, daca da, mi se pare in regula. Link spre comentariu
alcon Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 Din cauza ca am reproiectat schema in graba am gasit si alte greseli fata de cele anterioare. Poate are cineva rabdare sa arunce un ochi(doar pe schema,pcb se corecteaza automat) la ce am facut acum,vorba aia 4 ochi vad mai bine. As vrea sa fac 3 pcb-uri la fabrica si n-as vrea sa fi omis ceva(tranzistorii si rezistentele de putere separat si redresarea si filtrarea la fel pe alta placa) Am schimbat si semireglabilii cu unii verticali Multumesc https://s20.postimg.org/xkfyu41ml/sursa_marian.png Se poate niste fisiere Gerber pentru a comanda in China? Multumesc! Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 (editat) LE: Pare ok schema, nu stiu sigur ce ai reproiectat... Poate te referi la redesenarea ei, daca da, mi se pare in regula. Asa este impropriu spus reproiectat. alcon: daca nu se supara Marian sau sa nu il deranjeze cu ceva,e schema si conceptul lui le pun aici poate mai sunt si alti doritori.As prefera sa mai astept o parerere cu privire la redesenarea schemei,n u de alta dar sa iasa bine din prima. PCB la mine sunt cam mari 80x150mm ,se putteau micsora la jumate dar eu le-am facut pe dimensiumea radiatorului ce l-am postat in link-ul din postul #288. Daca e vreo problema discutam in privat Editat Decembrie 20, 2017 de bobinatorul Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 21, 2017 Partajează Postat Decembrie 21, 2017 Draga bobinatorule.Sa ai parte de sarbatori frumoase dar si de sanatate.Pot veni cu o rugaminte?Cine te va ajuta sau va confectiona placile PCB rog sa tina cont si de mine voi fi amator dupa sarbatori Se intalege ca ma refer contracost Link spre comentariu
bobinatorul Postat Ianuarie 25, 2018 Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 Marian,mai am si eu o intrebare,poate putin stupida:pot lasa 317-le montat pe pcb pe un radiator separat? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 Da, numai sa fie un radiator suficient de mare. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Ianuarie 25, 2018 Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 (editat) Ar fi sufficient asa? https://postimg.org/image/ep97edllh/ Editat Ianuarie 25, 2018 de bobinatorul Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 25, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 E cam mic... Nu-i comutatie, aici caderea de tensiune pe regulator este mare, deci si disipatia este mare. Nici cu ventilator nu cred ca va face fata. Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 17, 2018 Partajează Postat Februarie 17, 2018 Salut ,daca nu considerati ca as fi prea indraznet,ati putea va rog sa imi dati si mie cateva informatii despre executarea acestei surse de laborator?Intrebarile ar fi acestea:transformatorul care as vrea sa il folosesc este constructie U+I,bobinajul este executat pe carcase diferite,cate o jumatate din secundar si din primar pe cate o coloana,si avand in vedere ca are priza mediana in secundar ce modificari ar implica in constructia si functionarea corecta alimentarea schemei pentru tensiuni mici bobinele din secundar in paralel 12V pentru a impiedica tranzistoarele la tensiune mica si curent mare sa se ambaleze termic si pentru tensiuni mai mari bobinele inseriate 24V.Si as mai avea o intrebare sunt suficienti 5 tranzistori TIP36C pentru functionare si un radiator cu aripile exterioare carcasei sursei de dimensiuni aproximativive 25x13cm talpa 6mm si avand 15 aripi de racire de 13x5cm Multumesc pentru intelegere si sper ca nu cer prea mult. Daca voi reusi la un moment dat sa realizez si eu aceasta sursa voi posta aici rezultatul ,iar de nu,iarasi daca nu cer prea mult voi apela din nou la bunavointa dumneavoastra pentru a ma ghida.Multumesc. Link spre comentariu
alcon Postat Februarie 22, 2018 Partajează Postat Februarie 22, 2018 Salut ,daca nu considerati ca as fi prea indraznet,ati putea va rog sa imi dati si mie cateva informatii despre executarea acestei surse de laborator?Intrebarile ar fi acestea:transformatorul care as vrea sa il folosesc este constructie U+I,bobinajul este executat pe carcase diferite,cate o jumatate din secundar si din primar pe cate o coloana,si avand in vedere ca are priza mediana in secundar ce modificari ar implica in constructia si functionarea corecta alimentarea schemei pentru tensiuni mici bobinele din secundar in paralel 12V pentru a impiedica tranzistoarele la tensiune mica si curent mare sa se ambaleze termic si pentru tensiuni mai mari bobinele inseriate 24V.Si as mai avea o intrebare sunt suficienti 5 tranzistori TIP36C pentru functionare si un radiator cu aripile exterioare carcasei sursei de dimensiuni aproximativive 25x13cm talpa 6mm si avand 15 aripi de racire de 13x5cm Multumesc pentru intelegere si sper ca nu cer prea mult. Daca voi reusi la un moment dat sa realizez si eu aceasta sursa voi posta aici rezultatul ,iar de nu,iarasi daca nu cer prea mult voi apela din nou la bunavointa dumneavoastra pentru a ma ghida.Multumesc. Cred ca sunt sunt suficienti 5 tranzistori TIP36C si radiatorul pe care il aveti la dispozitie. Asteptam poze cu realizarea dvs. Link spre comentariu
vicentiu ionescu Postat Aprilie 2, 2018 Partajează Postat Aprilie 2, 2018 Buna seara M-am hotarat si eu sa construiesc acest regulator, desii este considerat un proiect complex, iar eu sunt deabia la inceput . Cu ajutorul domnului Marian sper si eu sa pot sa pun la punct functionarea lui. Acum sa incep cu inceputul. Am realizat atat partea de regulator propriuzis cat si cea de afisare, care functioneaza conform cu descrierea facuta. M-a confrunt cu urmatoarea situatie : Cablajul conform PDF-ului fara scurturi si cu piesele conform schemei, singurele diferente fiind puntea de 30A, LM-ul 317T si BC-urile 547A. Masuratorile efectuate: VR1 si VR2 - 2.5V LM 317 - Vout si Adj - 1.245 V Pot 1 la minim si scurt pe iesire - 0V Reglat semireglabil multitura pentru 0V Pot 2 la minim Reglat semireglabil multitura R1 pentru 250 mv pe capetele potentiometrului Masurat pin 4 cu pin 8 al LM 358 si am 5V in cap. Am alimentat pentru probe cu un traf de UPS 2x8v cat si cu alt traf de 24V fara se le stiu puterea, dar cred ca suficienta pentru a putea scoate 4-5 A Din potul 1 cu traful de UPS am pe iesire 18.6V Cu traful de 24V am pe iesire 28.67V Cum incerc sa alimentez un bec de 12 v -21W atat cu traful 1 cat si cu cel de-al doi-lea cade tensiunea pe iesire spre 2V indiferent de tensiunea setata si indiferent de pozitia potului 2. Protectia la scurt functioneaza. Cu potul 1 la minim si potul 2, indiferent de tensiunea setata, la scurt pe iesire tensiunea se duce in 0V si se aprinde ledul rosu. Nu stiu ce sa mai masor sa pot pune in functiune acest regulator. Cred ca sunt destul de aproape ,de aceea apelez la bunavointa domnului Marian pentru indrumari. Multumesc mult Daca este nevoie am sa fac si poze, a si am uitat sa specific ca partea de afisare functioneaza corect spun eu , mai putin partea in care este afisat amperajul pe care nu pot sa il reglez , neputand sa masor curentul, afisajul arata 0A in orice situatie Nu stiu daca am fost destul de clar in explicatii cu ceea ce am facut Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2018 12 hours ago, vicentiu ionescu said: Din potul 1 cu traful de UPS am pe iesire 18.6V P1 regleaza curentul, deci in gol ( inteleg ca in gol ai facut masuratoarea asta ) daca nu e dat la minim, el nu poate influenta in nici un fel tensiunea de la iesire. Am simtit necesar sa fac asta pentru ca: 12 hours ago, vicentiu ionescu said: Cum incerc sa alimentez un bec de 12 v -21W atat cu traful 1 cat si cu cel de-al doi-lea cade tensiunea pe iesire spre 2V indiferent de tensiunea setata si indiferent de pozitia potului 2. Ce pozitie avea P1 la testele de sarcina? Intreb deoarece daca era la minim sau aproape de minim, atunci pozitia P2 devine irelevanta cat priveste tensiunea de la iesire, sursa intra in regim de curent constant, si tensiunea de la iesire este dictata de pozitia P1 ( repet, asta se intampla numai in sarcina ). Fa teste de sarcina cu P1 dat la maxim si masoara alimentarea LM358, vezi daca si in sarcina ai tot 5V intre pinii 4 si 8. Link spre comentariu
vicentiu ionescu Postat Aprilie 3, 2018 Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Pozitia pot 1 in teste de sarcina am reglat-o la maxim . cu multimetrul pe bornele de iesire, tensiunea scade cum am spus mai sus. Se comporta ca si cand sursa nu este capabila sa debiteze nici macar 1A. Cand alimentez becul Lm-ul se incinge violent. fara ca filamentul sa se aprinda nici mcar un pic. Am sa fac masuratorile pe 358 in sarcina desii mi-e teama ca se va arde 317 Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 3, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2018 Pai LM317 nu e pe radiator? Sau radiatorul e mic? Link spre comentariu
vicentiu ionescu Postat Aprilie 6, 2018 Partajează Postat Aprilie 6, 2018 Buna seara Am revenit cu ceva noutati. Am primit un traf toroidal de la Petra 26 V, 10 A Am schimbat LM 358 in speranta ca el este vinovatul pentru problema mea, la fel se comporta . LM 317 pe radiator mic pentru teste . 358 atat in sarcina cat si in gol, pe pin 4 si 8 = 5V. Nu inteleg ce mai trebuie sa fac. Am observat urmatorul lucru: Cand duc P1 la minim capat de cursa se aprinde ledul rosu foarte putin Daca rotesc foarte putin de el , ledul se stinge . Incontinuare sursa mea nu este capabila sa mentina tensiunea reglata si nici amperajul. cu celebrul bec de 12V - 21W pe iesire nu pot sa masor decat 1.2v - 0.4A cu p1 la maxim si p2 reglat in gol la 12.5V Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum