Marian Postat Noiembrie 2, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2017 A sosit repede sursa, ma mir... V-am pus distantatoare si suruburi noi la placa regulatorului, plus suruburi noi in fata. Ma bucur ca sunteti multumit de ea ( asta conteaza ) si va multumesc pentru apreciere. Link spre comentariu
traienus Postat Noiembrie 2, 2017 Partajează Postat Noiembrie 2, 2017 buna seara am observat si va multumesc pentru tot Link spre comentariu
lorik199 Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Salut, as vrea sa construiesc aceasta sursa, pentru alimentare am o sursa in comutatie ce scoate 48Vcc la peste 40A. Trebuie ceva modificari la schema pentru tensiunea marita? Editat Noiembrie 3, 2017 de lorik199 Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Salut. Cu sursa aia o sa ai nevoie de o negativa separata, ca nu mai ai CA-ul din care sa o scoti cu cond si diode. Daca sursa aia are si o iesire negativa, poti adapta schema la ea, daca nu atunci ai nevoie de un traf micut de 9-12Vca, si functie de ce ai, adaptam schema. Momentan as aminti doar de R7 care o poti pune la 5k1, desi eu incerca cu ea asa, sunt ceva mai putin de 10mA, ledul ar trebui totusi sa reziste. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Daca vorbim despre sursa bazata pe LM317, atunci trebuie obligatoriu sa folosesti varianta cu terminatie HV iar la operational in nici un caz nu merge cu LM358 ci ar trebui unul capabil sa lucreze la tensiuni mult mai mari. Eu personal nu cunosc nici un operational la un pret rezonabil care sa poata lucra la minim 60V alimentare.. Editat Noiembrie 3, 2017 de sesebe Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Dacă mă uit pe schema care trebuie ( cea din primul post ) n-are nicio treabă operaționalul cu tensiunea de intrare, e oricum alimentat la +/-2.5v. Evident însă că trebuie LM317HV și tranzistorii ăia puși de tensiune mai mare ( BC546 de pildă ) Editat Noiembrie 3, 2017 de UDAR Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Sesebe tu de ce crezi ca am 2xTL431 acolo? Apoi pe schema scrie deja LM317HV, nu s-a luat niciodata in calcul varianta normala, iar asta avand in vedeere ca suporta un maxim absolut de 60V, gandesc ca 48V nu-s o problema pentru el ( ai zis initial ca nici asta nu merge dar apoi ai editat ). Singura problema pe care o anticipez ar putea fi faptul ca la tensiuni mici de iesire, ar putea sa nu aiba resurse suficiente pentru PNP-uri ( curent de baza ), dar asta se poate proba numai practic, testand. UDAR intr-adevar am omis BC-urile si-mi cer scuze pentru asta, pentru siguranta ar trebui 546. Editat Noiembrie 3, 2017 de marian Link spre comentariu
MVS Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Daca imi permiti marian pot sa intervin si eu avand aceasta sursa realizata (cu ajutorul tau) cu 36VCA la intrare si pot spune unde trebuie facute adaptari. - R7 eu am pus 9.4K 6W(doua 4.7K 3W in serie). La 4.7K frige. poate un 5.1K dar 5 W ar merge - R17 2k2 5W si am montat-o mai departe de C8, la 0.5W frige rau de tot - Q1 si Q8 am BC547B - R10 minim 10K daca vrei se poate modifica si R6 la 390R dar sa verifici sa ai 1,25V pe R6. Scuze daca am deranjat, Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 Ok, scuze de interventie. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 3, 2017 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 (editat) Nu va mai cereti scuze ca n-ati deranjat pe nimeni, v-ati dat doar cu parerea, si asta e si liber si gratis Pe bune acuma, doar n-o sa va cereti scuze ca ati facut niste observatii... Valentin, sigur ca rezistentele se incalzesc, e normal, trebui sa disipe fiecare o anumita putere. In cazul sursei mele R7 disipa undeva spre 0,3W. La 36Vca ai tai ar disipa ceva mai mult de 0,4W, una de 2-3W e suficient. Pana la urma scopul nu-i sa stea rece, ci sa ai resurse suficiente pe pozitiva. Cu 2x4k7 mi se pare cam mult, adica ai un curent mai mic. La R6 n-ai de ce sa umbli, atata vreme cat LM-ul are o sarcina minima permanenta, indiferent de valoarea R6, pe ea tot 1,25V vei regasi. Valoarea din schema permite combinatia cu pot de 10k pentru maxim de cam 30V, daca o modifici, se va modifica si maximul posibil. Editat Noiembrie 3, 2017 de marian Link spre comentariu
MVS Postat Noiembrie 3, 2017 Partajează Postat Noiembrie 3, 2017 In postarea #282 ai explicat ce se intampla cu rezistenta de 9.4K si cei 4mA. Neavand o alta rezistenta de 3W asta a fost solutia de moment pentru mine. Si functioneaza foarte bine. Cu siguranta AO-ul consuma mai putin de 4mA. Am pus R6 ca modificare deoarece colegul lorik199 a spus ca are 48V CC si ma gandeam ca poate urca peste cei 30V. In rest totul functioneaza ca in specificatii. Multumesc, Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 (editat) Din cauza ca am reproiectat schema in graba am gasit si alte greseli fata de cele anterioare. Poate are cineva rabdare sa arunce un ochi(doar pe schema,pcb se corecteaza automat) la ce am facut acum,vorba aia 4 ochi vad mai bine. As vrea sa fac 3 pcb-uri la fabrica si n-as vrea sa fi omis ceva(tranzistorii si rezistentele de putere separat si redresarea si filtrarea la fel pe alta placa) Am schimbat si semireglabilii cu unii verticali Multumesc https://s20.postimg.org/xkfyu41ml/sursa_marian.png Editat Decembrie 20, 2017 de bobinatorul Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 Nu se vede schema. Link spre comentariu
bobinatorul Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 Am pus link direct ,am observat ca nu merge ,sper sa se vada acum Link spre comentariu
MVS Postat Decembrie 20, 2017 Partajează Postat Decembrie 20, 2017 Nu merge nici acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum