Marian Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 In lista de multumiri omisesem pe cineva motiv pentru care imi cer scuze, este vorba despre @Maxim_Sadilec de la care am comutatorul cu cheie, am rectificat acum eroarea din finalul postarii de prezentare. D-le Marcu intr-adevar multa munca ( mai mult decat ma asteptam, mai ales ca am lucrat cu mari intreruperi ), dar a meritat, nu arata comercial dar nu-mi pasa, e ceva facut de mana mea si asta conteaza, ceva la care asa cum am aratat mai multi si-au adus contributia si carora din nou le multumesc. Cat despre dincolo, pai daca nu ma insel cunoasteti motivul pentru care am ales sa nu mai continui acolo, nu voi intra aici in detalii. Irai eroarea de jumatate de amper nu se datoreste AO ci este cauzata de zenerele prezente pe intrarile ADC ale uC, am folosit niste diode care mi se pareau mie ok, uite ca nu este asa, intentia era sa protejez intrarile uC de eventuale varfuri parazite de supratensiune sau chiar erori cauzate de eventuale defectiuni la regulator, si care ar aduce o tensiune prea mare pe intrarile uC, de teama sa nu-l pierd am dorit sa-l protejez, totusi vad ca diodele astea intervin destul de jos fata de valoarea 5V1 inscriptionata pe ele, am mai folosit configuratia cu succes la cealalta sursa si cu aceleasi diode deci ma gandesc ca este poate o chestiune de selectionare a diodelor, am mai multe deci o sa caut prin ele pe unele mai precise, daca nu gasesc atunci fie ma orientez catre o alta serie de zener fie poate pe un alt soi de protectie, poate ceva transil, sau... mai vedem, deocamdata nu este graba, afisajul merge destul de precis in paralel cu multimetrul pana la putin peste 9A. Totusi nu sunt suficient de capos incat sa refuz o oferta pentru ceva evident superior ( acel AO ), deci daca oferta mai este valabila o accept. Si intr-adevar offset-ul nu are legatura cu alimentarea ( structura ei ), cer scuze pentru perla mea de mai sus. Leco pasta folosita este cea siliconica la 60gr de la magazinul din Alexandria, o am cumparata de cativa ani si o folosesc inclusiv la procesorul PC-ului meu, niciodata nu a protestat, am tot folosit-o la tot felul de amplifuri si surse, niciodata nu mi-a creeat dificultati, ceea ce conteaza este sa se elimine golurile de aer minuscule dintre capsula si izolatie, si dintre izolatie si suprafata radiatorului ( mai ales la suprafata radiatorului ), pentru ca suprafata termica de contact sa fie cat mai mare. Cat despre soft-ul folosit, in finalul prezentarii am scris asta: Atasez in continuare 2 arhive .rar care contin proiectele complete pentru regulator si afisaj, scheme, cablajuri, fisiere in eagle, proiect complet soft in microC, proiect simulare proteus, etc... Tot ce va trebuie pentru reproducerea sursei in caz ca sunteti interesati. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 O intrebare ,sursa are protectie la scurt? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Da, scrie asta chiar pe panou: http://s6.postimg.org/7eefoh0yp/Fata.jpg Protectia la scurt este una "dubla" daca pot sa zic asa, intai de toate prin insasi faptul ca exista reglaj al curentului de la iesire, deci sursa nu poate oferi un curent mai mare decat reglajul ii permite, la scurt limitarea anuleaza stabilizarea in tensiune, si poate cobora iesirea la 0V; o masura de siguranta suplimentara este generatorul de curent constant compus din cele 2 diode inseriate si rezistentele de 0R33 din emitoare care este o limitare de siguranta foarte rapida, setata undeva pe la 12A si care ofera timp suficient limitarii ajustabile sa intervina. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Mercic Marian pentru lamuriri. Link spre comentariu
rosmarin Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Va adresez felicitari pentru realizare,pentru postarea intregii arhive, si pentru onestitatea dvs amintind colegii care v-au ajutat cu o piesa,un sfat si o indrumare.Sunteti o echipa puternica impreuna cu dl Smilex.Puternic sunteti si singur prin realizarile dvs in special al surselor de tensiune.Retin adnotarile dvs anterioare ale tandemului LM-317 CU TRANZISTORI PNP dar si NPN.Avantajele si dezavantaje.Cred ca voi realiza aceasta sursa....... Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Va multumesc pentru aprecierile probabil totusi nemeritate, gasesc ca este normal sa multumesti cuiva care te-a ajutat, un sfat, o componenta, etc.... Imi doream demult sa fac regulatorul lui Smilex LM317+PNP cat mai atractiv, sper ca am reusit, consider ca un regulator cu reglaj de la 0 atat al tensiunii cat si al curentului, este util oricarui laborator, cu atat mai mult cu cat curentul maxim este totusi destul de generos. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 (editat) Spui ca aceasta sursa reglabila proiectata si realizta de tine poate duce un curent de 10A la 30V. Ca sa te cred, pune o poza in care sa se vada pe display 30V 10A. De ce spun asta, pentru ca ai spus ca tensiunea pe traf cade cu aprox 2,5V la curent maxim, cu tensiunea pe retea de 240V, vreau sa ma convingi ca duce intradevar 10A la 30V. Cand vei avea pe retea sub 220V de unde o sa mai ai 30V la 10A pe iesire?. In rest felicitari, si ca sa fiu carcotas pana la capat, putei sa ii dai o fata mai frumoasa. Editat Noiembrie 4, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 30Vca inseamna 42Vcc, asta fiind motivul principal pentru care am recurs la LM317HV, chiar si cu retea de 220 tot ar fi resurse pentru 30Vcc la iesire pana la 10A. PS: Da, esti carcotas, dar nu-i nimic, sunt obisnuit, nu esti singurul. Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Fa un test cu un consumator de 10A la 30V si pune o poza. Te rog si chiar vorbesc serios, nu glumesc si nu sunt carcotas de data asta. Sunt pur si simplu curios daca duce. Multumesc. Link spre comentariu
cearda Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Pot folosi tip35c in loc de tip36c ? Multumesc Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Nu se pot folosi TIP35 pentru ca sunt NPN-uri, iar regulatorul meu cere PNP-uri. ca sa fiu carcotas pana la capat, putei sa ii dai o fata mai frumoasa. Sa stii Eugen ca satisfactia ta vizuala nu a fost un factor in constructia sursei Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Dj Marik, felicitari pentru realizari ! Un proiect cap - coada excelent ! Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 5, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Multumesc, sunt placut surprins de aprecierile pozitive, si interesul acordat proiectului, imi confirma faptul ca munca nu a fost in zadar. Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 5, 2015 Partajează Postat Noiembrie 5, 2015 Ca toate proiectele tale, munca nu este in zadar. Poate cand am timp, sa ma apuc si eu de sursa aceasta. Ca idee, daca vreau sa folosesc instrumente V / A analogice si mai ales la ampermetru care este dotat cu shunt, mai sunt necesare atatea rezistente pe S + si S - ? Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum