Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laborator ajustabila V2

Postări Recomandate

Poate pare prosteasca intrebarea,dupa ce am facut sursa dumneavoastra pentru 3A sunt tentat sa incerc si varianta aceasta...singura problema(desii datasheetul lui LM 317HVT spune ca accepta maxim 60 de volti-asa ca nu cred ca ar fii o problema)e ca am un transformator de 35 V ca la 350VA.

Asa ca va intreb...pot aborda schema asa cum este acum...sau sunt necesare modificari...???

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

SURSA DE TENSIUNE dupa proiectul MARIAN-SMILEX-PEACE

Am confectionat doua surse de tensiune dupa proiectul celor amintiti,din care una nefinalizata total din motive familiale la acea data,sursa care ii in Tg.Mures si a doua construita la domiciliul mamei mele cu mici modificari pe care le voi prezenta..Am cunoscut un coleg de forum, de exceptie caruia ii datorez mult in persoana lui "peace"., edtro care ii un nume consacrat in domeniul statiilor de lipit prin imbunatatiri aduse in programul statiei,constructii de E.S.R.-metre s.a. care m-a impulsionat zilnic in continuarea lucrului la sursa.Dansul a respectat schema celor doi amintiti dar in locul microprocesorului PIC 16F876AV a folosit cu programul adecvat un microprocesor ATMEGA8-PDIP.. De la colegul meu am primit indrumari,un set de placi P.C.B.,ADICA:

-placa PCB cu tranzistorii finali TIP-36 structura PNP

-placa PCB-regulator cu releu

-placa PCB cu condensatorii de filtraj mare si cu stabilizatoare

-placa PCB cu afisor,microprocesor.contact resetare,buzer,BD-135

Doresc sa postez un link cu imagini ale constructiei in prima parte.Va urma partea a doua cu incasetarea unde de moment intampin greutati.Sursa ii foarte stabila,precisa si reusita ca si conceptie.

Poze...

6pvskw.jpg

2yuglye.jpg

msont0.jpg

2gvr3hx.jpg

Va urma partea a doua cu constatari si sursa incasetata

Doresc sa multumesc fain colegilor de forum MARIAN,SMILEX si PEACE.Ma bucur ca am construit aceasta sursa dupa studii aprofundate ale colegilor sus amintiti..Sursa nu oscileaza

Editat de rosmarin
Link spre comentariu

Am reusit o relatie cu atelier decupari-laser.Dar distanta noastra intre noi....greu merge din toate puncteleVentilatorul urla ca se incalzeste tare radiatorul Cred ca trebuia calculat un radiator mai baban,zic eu.Am utilizat un afisor LCD MAI MARE DIN CAUZA LATIMII FETEI CARE ARE LATIMEA DE 25 CM sa se integreze mai bine dar fara backlight

Editat de rosmarin
Link spre comentariu

Sursa ii stabila,precisa, asa cum a fost prezentata de Marian.Nu am reprosuri de nici un fel si nici nu am competenta necesara de-a combate un om care stie meserie in persoana celor doi MARIAN-SMILEX. LCD-ul are dimensiunea de 10cm| 4,5cm

Fara dvs. cei trei nu asi fi reusit sa realizez o sursa de asemenea anvergura. Spun acest lucru pentru varsta mea de peste 73 ani. Domnul EDI TROIA va multumesc fain si va raman indatorat pentru rabdarea dvs dar si pentru firea altruista.Multumesc lui MARIAN-SMILEX pentru ca ne-a dat posibilitatea sa ne inspiram direct copy-paste cu tot tacamul.Va multumesc si dvs.

Editat de rosmarin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări