stazis Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Salutare, am si eu o intrebare. Doresc sa simulez inainte aceasta sursa, imi puteti recomanda un software bun pt. asa ceva? Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Poate pare prosteasca intrebarea,dupa ce am facut sursa dumneavoastra pentru 3A sunt tentat sa incerc si varianta aceasta...singura problema(desii datasheetul lui LM 317HVT spune ca accepta maxim 60 de volti-asa ca nu cred ca ar fii o problema)e ca am un transformator de 35 V ca la 350VA. Asa ca va intreb...pot aborda schema asa cum este acum...sau sunt necesare modificari...??? Link spre comentariu
Marian Postat Mai 25, 2017 Autor Partajează Postat Mai 25, 2017 Cu 35Vca, ai undeva spre 50Vcc in gol, ar trebui sa fie ok dupa parerea mea. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Mai 25, 2017 Partajează Postat Mai 25, 2017 Cu 35Vca, ai undeva spre 50Vcc in gol, ar trebui sa fie ok dupa parerea mea. Multumesc mult...acum fac lista de piese...poate va mai stresez in privat cu...reglajele! Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 (editat) SURSA DE TENSIUNE dupa proiectul MARIAN-SMILEX-PEACE Am confectionat doua surse de tensiune dupa proiectul celor amintiti,din care una nefinalizata total din motive familiale la acea data,sursa care ii in Tg.Mures si a doua construita la domiciliul mamei mele cu mici modificari pe care le voi prezenta..Am cunoscut un coleg de forum, de exceptie caruia ii datorez mult in persoana lui "peace"., edtro care ii un nume consacrat in domeniul statiilor de lipit prin imbunatatiri aduse in programul statiei,constructii de E.S.R.-metre s.a. care m-a impulsionat zilnic in continuarea lucrului la sursa.Dansul a respectat schema celor doi amintiti dar in locul microprocesorului PIC 16F876AV a folosit cu programul adecvat un microprocesor ATMEGA8-PDIP.. De la colegul meu am primit indrumari,un set de placi P.C.B.,ADICA: -placa PCB cu tranzistorii finali TIP-36 structura PNP -placa PCB-regulator cu releu -placa PCB cu condensatorii de filtraj mare si cu stabilizatoare -placa PCB cu afisor,microprocesor.contact resetare,buzer,BD-135 Doresc sa postez un link cu imagini ale constructiei in prima parte.Va urma partea a doua cu incasetarea unde de moment intampin greutati.Sursa ii foarte stabila,precisa si reusita ca si conceptie. Poze... Va urma partea a doua cu constatari si sursa incasetata Doresc sa multumesc fain colegilor de forum MARIAN,SMILEX si PEACE.Ma bucur ca am construit aceasta sursa dupa studii aprofundate ale colegilor sus amintiti..Sursa nu oscileaza Editat Iunie 3, 2017 de rosmarin Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 (editat) Nu am reusit descarcarea tuturor pozelor.. Editat Iunie 3, 2017 de rosmarin Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 3, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2017 Frumos, in special fata care ii da clasa la a mea... Spuneti-mi va rog, cum faceti serigrafia? Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 Si mie imi place cu ai facut panoul frontal. Am gasit in Pitesti o firma unde face gravari laser, in material asemanator, dar costurile nu sunt deloc mici. Cum se comporta racirea la putere maxima disipata pe tranzistorii din regulatorul serie? Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 (editat) Am reusit o relatie cu atelier decupari-laser.Dar distanta noastra intre noi....greu merge din toate puncteleVentilatorul urla ca se incalzeste tare radiatorul Cred ca trebuia calculat un radiator mai baban,zic eu.Am utilizat un afisor LCD MAI MARE DIN CAUZA LATIMII FETEI CARE ARE LATIMEA DE 25 CM sa se integreze mai bine dar fara backlight Editat Iunie 3, 2017 de rosmarin Link spre comentariu
peace Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 Frumoasa realizarea. Nu pot decat sa va spun FELICITARI, a iesit de nota 10. Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 (editat) Sursa ii stabila,precisa, asa cum a fost prezentata de Marian.Nu am reprosuri de nici un fel si nici nu am competenta necesara de-a combate un om care stie meserie in persoana celor doi MARIAN-SMILEX. LCD-ul are dimensiunea de 10cm| 4,5cm Fara dvs. cei trei nu asi fi reusit sa realizez o sursa de asemenea anvergura. Spun acest lucru pentru varsta mea de peste 73 ani. Domnul EDI TROIA va multumesc fain si va raman indatorat pentru rabdarea dvs dar si pentru firea altruista.Multumesc lui MARIAN-SMILEX pentru ca ne-a dat posibilitatea sa ne inspiram direct copy-paste cu tot tacamul.Va multumesc si dvs. Editat Iunie 3, 2017 de rosmarin Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 3, 2017 Partajează Postat Iunie 3, 2017 (editat) https://postimg.org/image/ll17xjlq7/ https://postimg.org/image/ct14vmfo3/ https://postimg.org/image/6mnwhe5lb/ Editat Iunie 3, 2017 de rosmarin Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 https://postimg.org/image/guj8381i3/ https://postimg.org/image/5at6co997/ Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iunie 4, 2017 Partajează Postat Iunie 4, 2017 care ar mai ok gen avanteje , dezavantaje model de sursa cu lm317 si k7200 velleman. daca se poate pe scurt sa nu poluam topicul multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum