Marian Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 La partea de curent reglezi din semireglabilul de 100k pana obtii 0,25V la bornele potentiometrului de curent ( intre capetele lui ). Link spre comentariu
Vizitator gabontzu Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Salutari tuturor. Va prezint cel mai recent proiect personal al meu, este vorba despre o sursa de laborator ajustabila U/I. Nevoia unei surse cu ceva mai mult curent decat poate aceasta: http://www.elforum.info/topic/78095-sursa-ajustabila-simetrica-de-laborator/ M-a convins in vara sa incep lucrul la o noua sursa de laborator, una cu 0-30Vcc si 0-10A. Din start am plecat pe LM317+PNP fiind o configuratie confirmata deja la cealalta sursa, astfel incat in colaborare cu Smilex am modificat schema, optimizandu-o pentru ajustare tensiune de la 0, si curent de la 0 la 10A. Proiectul a fost initiat in iulie asta vara, dar din lipsa de timp abea acum am reusit sa-l termin. Schema imi apartine si este aceasta: Va salut cu respect! R7 din schema sursei, chiar e nevoie sa fie de 3W? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 8, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2017 Nu-i obligatoriu, ar trebui sa mearga si cu 1W. Link spre comentariu
traienus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 (editat) salut marian am primit si eu piesele si o sa ma apuc de ea daca nu fac si montajul cu afisajul se schimba ceva in functionarea schemei sau trebuie sa fac vreo modificare? ma refer la reglarea tensiunii,a curentului si comportarea in caz de scurtcircuit pe iesire Editat Februarie 9, 2017 de traienus Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2017 Salutari D-le Traian. Sigur ca nu se schimba nimic, sursa in sine este independenta de afisaj. Link spre comentariu
traienus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 ok,mi-a promis un prieten ca imi da un afisaj asemanator facut cu atmega 8,l-a facut pentru sursa lui si a zis ca il cauta( facuse unul in plus) daca il gaseste si mi-l da pot sa il cuplez la bornele notate in schema ? a zis ca poate sa imi scrie programul in functie de sursa mea (valoarea rezistentei din sunt ) problema este daca pot sa il conectez la aceleasi borne Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Depinde si de schema utilizata de el dar s-ar putea sa mearga. Depinde cum este conceputa schema lui sa masoare curentul. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2017 Daca afisajul lui este conceput pentru shunt pe masa ( asa cum sunt majoritatea ) atunci sigur il puteti conecta la schema in punctele indicate, ii comunicati valoarea de 0,025 Ohm a shuntului si plaja curentului 0-10A. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Nu-i chiar asa de simplu. Semnalul de curent poate fi cu polaritate pozitiva sau negativa de masa de iesire. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2017 Reformulez: -Shunt pe minus/masa, inseriat cu sarcina; -Monitorizare cu AO a caderii de tensiune pe el; -Partea dinspre sursa este mai negativa decat partea dinspre sarcina; Adica asa: Link spre comentariu
traienus Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 ok multumesc mult pentru raspunsuri Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Daca afisajul lui este conceput pentru shunt pe masa ( asa cum sunt majoritatea ) atunci sigur il puteti conecta la schema in punctele indicate, ii comunicati valoarea de 0,025 Ohm a shuntului si plaja curentului 0-10A. ... io am văzut mai multe scheme cu şuntul pe plus... prima schemă pe care am văzut-o cu şuntul pe masă a fost schema aia celebră cu atmega8 de pe elfly... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 9, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2017 Da-mi voie sa reformulez si asta."Majoritatea celor simple/ieftine" Link spre comentariu
MVS Postat Mai 24, 2017 Partajează Postat Mai 24, 2017 Multumesc Marian pentru ajutor. Astept modificarile. Nu am PM ca sa-ti pot raspunde. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum