Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laborator ajustabila V2

Postări Recomandate

Vizitator gabontzu

Salutari tuturor.

Va prezint cel mai recent proiect personal al meu, este vorba despre o sursa de laborator ajustabila U/I.

Nevoia unei surse cu ceva mai mult curent decat poate aceasta:

http://www.elforum.info/topic/78095-sursa-ajustabila-simetrica-de-laborator/

M-a convins in vara sa incep lucrul la o noua sursa de laborator, una cu 0-30Vcc si 0-10A. Din start am plecat pe LM317+PNP fiind o configuratie confirmata deja la cealalta sursa, astfel incat in colaborare cu Smilex am modificat schema, optimizandu-o pentru ajustare tensiune de la 0, si curent de la 0 la 10A. Proiectul a fost initiat in iulie asta vara, dar din lipsa de timp abea acum am reusit sa-l termin. Schema imi apartine si este aceasta:

Va salut cu respect!

R7 din schema sursei, chiar e nevoie sa fie de 3W?

Link spre comentariu

salut marian

am primit si eu piesele si o sa ma apuc de ea

daca nu fac si montajul cu afisajul se schimba ceva in functionarea schemei sau trebuie sa fac vreo modificare?

ma refer la reglarea tensiunii,a curentului si comportarea in caz de scurtcircuit pe iesire

Editat de traienus
Link spre comentariu

ok,mi-a promis un prieten ca imi da un afisaj asemanator facut cu atmega 8,l-a facut pentru sursa lui si a zis ca il cauta( facuse unul in plus)

daca il gaseste si mi-l da pot sa il cuplez la bornele notate in schema ?

a zis ca poate sa imi scrie programul in functie de sursa mea (valoarea rezistentei din sunt )

problema este daca pot sa il conectez la aceleasi borne

Link spre comentariu

Daca afisajul lui este conceput pentru shunt pe masa ( asa cum sunt majoritatea ) atunci sigur il puteti conecta la schema in punctele indicate, ii comunicati valoarea de 0,025 Ohm a shuntului si plaja curentului 0-10A.

... io am văzut mai multe scheme cu şuntul pe plus... prima schemă pe care am văzut-o cu şuntul pe masă a fost schema aia celebră cu atmega8 de pe elfly...

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări