peace Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Vreau sa ma apuc si eu de aceasta sursa. As vrea sa alimentez separat LM358 si sa scot toata partea cu TL-uri. Este suficient +/- 12V Pentru LM 358, pentru ca am disponibile aceste tensiuni, sau trebuie sa mai modific ceva valori pe la operational? Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2016 Acea alimentare negativa cu tl asigura si zero-ul de pe iesire atat pe curent cat si pe tensiune, ar trebui adaptate niste componente, as recomanda totusi sa pastrezi schema asa cum este, tl-urile alea sunt foarte ieftine si se gasesc foarte usor. Link spre comentariu
peace Postat Octombrie 20, 2016 Partajează Postat Octombrie 20, 2016 Da asa e Marian, dar problema este ca am o sursa in comutatie disponibila pt acest proiect si nu am acea tensiune AC.Daca ma poti ajuta sa o modific pt alimentarea AO separat dau o bere.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Marian Postat Octombrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Cam astea sunt modificarile pe care le vad necesare: Fireste ca asa presupune si o modificare in consecinta a cablajului, daca te descurci cu eagle, ai deja fisierul lay original in prima postare de aici de pe topic, il descarci si te apuci de modificat. Link spre comentariu
peace Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Multumesc Marian, o sa ma apuc de redesenat cablajul si sa il pun in practica. O sa revin pe masura ce avansez cu lucrarile. Multumesc inca odata pentru sprijin. Link spre comentariu
peace Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Am realizat sursa, dar intampin o problema. Cand potentiometrul de tensiune este in 0 iese fum din el si din R6 iar tensiunea pe iesire scade doar cu 1,5V. Unde gresesc? Limitarea de curent pare ca functioneaza, dar nu o pot verifica in sarcina pana nu rezolv problema de mai sus. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Ai gresit ceva sigur. Din R6 nu are cum sa iasa fum. Are tot timpul exact aceeasi tensiune la borne. Vezi tranzistorii de putere eventual. Link spre comentariu
peace Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 nu am conectat momentan finalii Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 Nu pricep de ce n-ai pus si pnp-urile insa oricum lipsa lor nu justifica acel comportament. Eu am alta suspiciune dar vreau intai niste poze clare cu montajul. Am impresia ca ai facut aceeasi eroare ca si altii care au incercat lm317... Link spre comentariu
peace Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 cred ca nu exista greseli de cablaj Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 Poti pune si imaginea cu dispunerea cablajului? Png-ul color generat in eagle. Nu-mi dau seama ce-i cu toate firele alea. Link spre comentariu
peace Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Si PDF-ul Untitled-1.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 Unde este al 2-lea semireglabil din schema? Ca nu-l vad pe placa... Vad acolo doar pe cel de la limitarea de curent, dar la 5k, ceea ce este putin, acuma vad ca in schema nu pare a fi trecuta valoarea lui, dar in poze se vede scris clar pe el 104... Oricum nici asta nu justifica acel comportament, asta doar iti anula ajustarea curentului ( iti urca pragul mult prea sus ). Link spre comentariu
peace Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 Am schimbat semireglabilul de 5K cu 100K, celalalt semireglabil este pus pe potentiometru de tensiune. Am descoperit problema, din viteza am pus 337 in loc de 317. Acum este ok tensiunea variaza intre 0 si 30V. Acum cum fac reglajul pe curent? Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2017 Inlocuieste semireglabilul de 5k inseriat cu potentiometru de tensiune cu altul nou, ceva imi spune ca este si el mort. Inlocuieste si potentiometrul cu altul nou, inlocuieste R6, si eventual si LM-ul ( sa fii sigur ). Apoi inainte sa alimentezi, masoara la semireglabilul de 5k inseriat cu potul de tensiune, rezistenta dc dintre cei 2 pini uniti si pinul liber, regleaza sa fie valoarea maxima. Apoi regleaza potentiometrul sa aiba rezistenta maxima intre pinii uniti ai lui si pinul liber. Doar apoi alimentezi si vezi ce tensiune ai la iesire. Reglezi din potentiometru si imi spui daca scade ( Nu umblii la semireglabil ).LE:................ ignora ce am scris aici atunci.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum