Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa laborator ajustabila V2

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...

Am realizat sursa, dar intampin o problema.

Cand potentiometrul de tensiune este in 0 iese fum din el si din R6 iar tensiunea pe iesire scade doar cu 1,5V.

Unde gresesc?

Limitarea de curent pare ca functioneaza, dar nu o pot verifica in sarcina pana nu rezolv problema de mai sus.

Link spre comentariu

Unde este al 2-lea semireglabil din schema? Ca nu-l vad pe placa...

Vad acolo doar pe cel de la limitarea de curent, dar la 5k, ceea ce este putin, acuma vad ca in schema nu pare a fi trecuta valoarea lui, dar in poze se vede scris clar pe el 104... Oricum nici asta nu justifica acel comportament, asta doar iti anula ajustarea curentului ( iti urca pragul mult prea sus ).

Link spre comentariu

Inlocuieste semireglabilul de 5k inseriat cu potentiometru de tensiune cu altul nou, ceva imi spune ca este si el mort. Inlocuieste si potentiometrul cu altul nou, inlocuieste R6, si eventual si LM-ul ( sa fii sigur ). Apoi inainte sa alimentezi, masoara la semireglabilul de 5k inseriat cu potul de tensiune, rezistenta dc dintre cei 2 pini uniti si pinul liber, regleaza sa fie valoarea maxima. Apoi regleaza potentiometrul sa aiba rezistenta maxima intre pinii uniti ai lui si pinul liber. Doar apoi alimentezi si vezi ce tensiune ai la iesire. Reglezi din potentiometru si imi spui daca scade ( Nu umblii la semireglabil ).LE:................ ignora ce am scris aici atunci....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări