mihai2 Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Buna ziua,am o imprimanta Lexmark 1190 la care,fiindca o folosesc rar,mi se usuca tusul in cartuse;ce imprimanta ma sfatuiti sa iau sa o pot folosi mai rar fara sa trebuiasca sa-i schimb mereu cartusele?Imprimantele laser au toner solid sau lichid si in acest caz cat de repede se usuca tonerul si nu mai poate fi utilizat necesitand schimbarea tonerului?Cu multumiri,Mihai Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Pentru ce vrei tu, iti recomand o imprimanta laser. Cele bazate pe aceasta tehnologie, folosesc toner care este o pulbere uscata, aceasta nu se usuca in timp. Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Adaug si eu ce a zis colegul mai sus, si spun ca tonerul este defapt plastic doar ca are o granulatie fina (microscopica), el nu se usuca evident. DAR imprimanta laser mai trebuie dat drumul la ea din cand in cand cat sa-si miste cilindrii si sa invarta putin tonnerul in cartus deoarece in timp el se solidifica sub greutatea lui proprie si devine ca o piatra, desigur acea "piatra, se sparge repede" la un ciclu de "invarteala", nici nu este neaparat sa tiparesti ceva...doar sa invarta putin in cartus atat. Daca trece mult timp acea "piatra" doate dauna in timp cilindrului deoarece daca ii dai la tipar, se poate ca u granula mica sa zgarie cilindrul si te trezesti cu dungi vertical pe foaie de care nu mai scapi de ele pana nu schimbi cartusul INTREG, semn ca ar fi trebuit mai multe cilcluri sa "sparga pietrificarea timpurie". Mai simplu, spus daca nu sa inteles, Aprinzi pur si simplu imprimanta din buton (daca e deja aprinsa, o stingi si o aprinzi) cel putin 1 data la 1-2 saptamani, si ea dupa cateva secunde, daca nu imediat, incepe sa faca ceva zgomot, iar cand a terminat si nu mai face zgomot, poti sa o stingi inapoi....dureaza maxim 20-30 secunde toata treaba.....daca uiti odata nu e bai...doar sa nu stea cu lunile fara a fi facuta macar 2 operatii din astea.... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Aș recomanda imprimanta Laser model Canon I-Sensys LBP6000 pe care o folosim aproape zilnic (soția e învățătoare) de câțiva ani fără probleme, e ieftină și nu necesită schimbare periodică de cip sau alte nebunii.Cartușul poți să-l încarci ușor acasă, nu e mare filosofie, se găsesc tutoriale video pe net. Link spre comentariu
George(sb) Postat Noiembrie 3, 2015 Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 daca nu scoti macar 10 pagni pe saptamana nu merita sa ai propria imprimanta, la un copycenter e 10 bani coala Link spre comentariu
mihai2 Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Va multumesc mult pt. raspunsuri;in ultima vreme ma duceam cu memori-sticul la copy-center.Cu stima,Mihai Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 daca nu scoti macar 10 pagni pe saptamana nu merita sa ai propria imprimanta, la un copycenter e 10 bani coala nu şi când îşi "aduce aminte" feciorul sau nevasta la 11 noaptea că la 8 dimineaţa le trebuie mai ştiu eu ce copie după certificatul de naştere, buletin sau altceva... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Ma intereseaza si pe mine una fiabila si ieftina, inkjet. Daca stiti vreun model de drum lung va rog sa imi spuneti. Am avut canon pixma mg2450. dupa un an s-au cam dus cartusele. A tras cam vreo 6 topuri de hartie, in mare parte alb-negru. Prin cartusul negru am rulat cam 200 ml de cerneala pana acum si s-a cam deteriorat, pe best scoate cam anemic si din cand in cand pe orizontala apare cate o zona intrerupta. Daca ii cmpar cartuse noi ii dublez valoarea, costa tot cat ea. Voi ce ziceti, sa mai iau una tot identica sau sa trec la alt model mai fiabil? Stie cineva un model care suporta mai multe reincarcari? De cartuse noi nu poate fi vorba. Despre cele laser nu prea stiu daca merita sa am, daca e ieftin sa le intretii, cate incarcari cu toner suporta s.a.m.d. Astept pareri si sfaturi. Va multumesc dragi prieteni! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Dacă vrei una Inkjet care să nu aibă probleme mai târziu cu cartușele, nu prea o să găsești. Dacă e utilizată frecvent, cartușul se poate reîncărca cu succes și câțiva ani buni.Problema apare dacă este lăsată câteva săptămâni - luni fără să se imprime cu ea, atunci se usucă cerneala în duzele capului de imprimare și devine din ce în ce mai greu de curățit. Dacă știi că imprimi măcar 1000 de coli sau mai mult anual, merită să iei una laser. Nu vei avea probleme cu ea chiar dacă n-o folosești des.Reîncărcarea costă 20-25 Lei per cartuș, un cartuș duce pînă la 1000 de coli, uneori mai mult... eu am un Canon LBP 6000 care merge de câțiva ani fără probleme, trage soția aproape zilnic câteva zeci de foi cu ea. Am și două Inkjet, din care doar una, un HP, mai are cartuș funcțional.Cealaltă, Lexmark 605, după câțiva ani în care a consumat vreo 5-6 cartușe,am trecut-o în rezervă. Are un soft excelent, putând face postere și chiar miniaturizări (imprimări cât o fițuică) dar cartușele originale sunt scumpe și nu imprimă mai mult de 200 pagini, nu rentează s-o mai folosesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Pentru soata imi trebuie, tot in invatamant presteaza, regimul de lucru il cam stii validae. vream ink jet pt ca mai face si color din cand in cand. laser color e prea scumpa. Modelul tau zici ca se poate incarca si acasa adhoc sau mai trebuie mici modificari, scule specializate, indemanare si cunostiinte avansate? Cam greut de gasit modelul tau, apar mai nou solutii inrudite cu respectivul model. Editat Decembrie 8, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
tinel Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 (editat) Eu am de cativa ani un multifunctional inkjet Canon mp250 , care functioneaza cu cartusele originale .Functioneaza doar a/n ,pentru ca pana sa ma prind eu , cel color s-a uscat , si n-a mai putut fi reinviat (nici nu m-am straduit). Toata smecheria e sa scoti cartusele din imprimanta daca nu o folosesti mai multe zile .Eu le tin in cutiile originale ,sigilate cu scoci de calitate .Dupa ce le scot din cutiile lor , le aplic un jet de Clin de geamuri pe duze , dupa 1 minut le sterg- prin tamponare usoara !- dupa care le montez si functioneaza. Editat Decembrie 8, 2015 de tinel Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Am dat pe cartușe de cerneală compatibile sau originale bani cât să-mi fi luat încă vreo trei imprimante noi inkjet... sunt bune și ele pentru pozele color. Modelul Canon I-Sensys LBP6000 nu prea se mai găsește, dar au apărut și versiuni cu alt număr, dar partea de hardware identic.http://www.emag.ro/imprimanta-laser-monocrom-canon-i-sensys-lbp6030b-a4-negru-cr8468b006aa/pd/D4DTWBBBM/?ref=similar_right-1_2&recid=ihxopnsf-0r21l86ogcs-C.c17_a185.S.SIMILAR-1o2y8vh Se poate reîncărca tonerul și acasă în cinci minute, durează mai mult să faci curățenie după....dacă ți-a scăpat pe jos e belea, că se lipește de toate. Sau să nu-ți vină cumva să strănuți când încarci cartușul, că e catastrofă, umpli camera de praf negru. Sunt mulțumit de ea, e simplu de utilizat, nu trebuie cip schimbat la cartuș ca la alte tipuri, nici nu a fost foarte scumpă. Link spre comentariu
tinel Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 Eu am de cativa ani un multifunctional inkjet Canon mp250 , care functioneaza cu cartusele originale .Functioneaza doar a/n ,pentru ca pana sa ma prind eu , cel color s-a uscat , si n-a mai putut fi reinviat (nici nu m-am straduit). Toata smecheria e sa scoti cartusele din imprimanta daca nu o folosesti mai multe zile .Eu le tin in cutiile originale ,sigilate cu scoci de calitate .Dupa ce le scot din cutiile lor , le aplic un jet de Clin de geamuri pe duze , dupa 1 minut le sterg- prin tamponare usoara !- dupa care le montez si functioneaza. Am uitat sa mentionez ca pe cel color l-am incarcat de vreo 5 ori , pana sa le uit in imprimanta si sa se usuce ,iar pe cel a/n de vreo 15-20 ori pana acum ,nu mai stiu exact.Fotografiile color scoase cu cerneala originala erau la acelasi nivel cu cele scoase la studioul foto , iar cu cerneala compatibila, erau in nuante usor mai reci ,pana am calibrat-o. Imprimantele laser au ca dezavantaje uzura cilindrului de seleniu ,dupa care mai bine o arunci , costuri mai mari la unele tonere , consum de curent mai mare (si posibilitate de incendiu) si in ultimul timp au aparut articole despre vapori toxici emisi de toner. Ca avantaje ar fi pretul per pagina , important pt cineva care printeaza mult sau zilnic. Fiecare tip de imprimanta are avantaje si dezavantaje ,alfel s-ar produce doar un tip , trebuie ca fiecare sa-si aleaga ce i se potriveste nevoilor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Ma orientasem catre una ca asta din video, am avut-o la serviciu si parea de incredere. La prima reincarcare a acestui model trebuie sa ii mai montezi o rotita de resetare ca in video. Intrebarea mea este daca la asta inrudita cu a ta trebuie sa ii mai faci minuni de-astea sau doar torni in ea praful magic? Merci! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 9, 2015 Partajează Postat Decembrie 9, 2015 Nu trebuie să-i faci nimic pentru resetare, imprimanta e identică cu a mea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum