Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de boxe avem nevoie pt a putea fi multumiti de sunetul unui amplificator cu lampi

adrian_pic

Postări Recomandate

Ca o constatare generala, dupa lucrul cu mai multe difuzoare de banda larga:

- in general difuzoarele BL nu sunt ieftine, comparativ cu cele specializate pe domenii de frecventa. In plus sunt un sumum de avantaje si dezavantaje. Multe dintre ele au timbre cu anumite coloratii ce nu pot fi indepartate si e bine sa fie ascultate inainte de a decide sa le achizitionati.

- ca sa pastrati toate avanatajele unui difuzor BL trebuie sa decideti de la inceput ce tip de incinta veti folosi pentru un castig maxim la joase, unde nu exceleaza datorita cerintelor impuse de acoperirea intregului spectru audio. Singurele tipuri de incinte recomandate sunt cele de tip horn (inclusiv hornul de oscilatie ) care asigura o crestere maxim posibila pentru un astfel de difuzor. Orice alt tip de incinta va conduce catre trecerea la 2 cai prin adaugarea unui ajutor mai pronuntat la joase.

- avand Xmax mic, este imperios necesar ca sa se asigure o incarcare corecta a spatelui membranei pentru ca difuzorul sa nu lucreze cu distorsiuni mari si sa nu depaseasca Xmax. De aceea, o solutie de tipul O.B. trebuie evitata chiar daca pare o solutie buna.

- cu un raport pret / calitate f.bun, se remarca FE206E (Fostex), AudioNirvana de 8", PH250 (CIARE - 10" ). Alte tipuri sunt mai scumpe si majoritatea firmelor produc cel putin 1 difuzor BL. Amintesc, intre altele produse Fostex, DAVIS Acoustics, T.Band, Supravox, Voxativ, Fertin. In regim manufacturier, se produc difuzoare B.L. si in Bulgaria si Ungaria.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

@Vivian in primul rind felicitari, ai prezentat realizari superlative. As atinge un subiect interesant zic eu: distanta de la axa de instalare a difuzorului coaxial pina la podea imi pare mie destul de mare, ce valoare ai ales si care a fost rationamentul? cumva mai aproape de jumatatea inaltimii camerei?

Link spre comentariu

Salut. @Dima8930

Intradevar , ai observant foarte bine. Distanta de sol este relative mare aproximativ 1,2m datorita dimensiunii difuzorului, implicit calculul incintei.

Asta e.

Pentru detalii ai PM.

Stima.

Link spre comentariu

Daca aveam masina, l-as fi adus, dar are sensibilitate mica 89db/1W/1m cu tot cu incinta.

Tre sa dai un minim 20-30W in el ca sa misti membrana, este si in compresie...

Poate il aduc la intilnirea siliconistilor (sper sa ne adunam sucficienti pina atunci).

Oricum fac un CD special pentru piese de auditie.

Poate iau si V3-ul asa, de flori de mar, poate poate doresc colegii sa il asculte la 5-10W, acum sa vedem ce zice si Vio, el e sefu'...

Link spre comentariu

Salut. Multumesc pentru aprecieri.

Pentru colegii forumisti care vor ajunge la intalnire duminica am sa fac efortul...si nu glumesc...de a aduce si incintele, pentru a fi supuse testelor pe diverse amplificatoare si bineinteles criticilor celor cu urechile fine.

Oricine doreste sa le asculte este oricand binevenit si la mine acasa(doar sa fiu anuntat cu cateva zile inainte).

Nu pot spune ca sunt asa si pe dincolo , chiar si eu astept parerile celorlalti. Inca mai lucrez la "fine-tuning"

Stima.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

O mai spun odată, ca poate nu s-a înțeles sau nu am scris eu lizibil.NU SUNT TALIBAN EXTREMIST DAR ESTE O ÎNTÂLNIRE EXCLUSIV PENTRU APARATURA CU TUBURI.Cei care vor veni cu construcții, este bine sa vina și cu propria muzica,în format audio cd,muzica se va pune doar de pe cd-player.Fiecare prezintă și pune aparatul la cantat cu propria muzică, după aceea dacă se dorește alta muzica se pune altceva.Dacă nu dispuneți de muzica în format audio-cd, am eu cam toate genurile la sala,va puteți alege din ce am eu disponibil.

Link spre comentariu

Aduc eu si un cd facut special pentru auditii de inalta calitate, iti las o copie.

Iau si un V3 sa ascultam boxele lui Vivian  cu un 50 poate 100W daca este nevoie, eu sint curios tare rau cum suna acele boxe, imi place la nebunie designul.

Evident, dupa ce se fac toate auditiile de amp-uri cu tuburi, si daca vivian este de acord, el va sta cu miinile pe butoane.

Deci daca se indeplinesc conditiile Vio+Vivian, siliciul se va asculta ultimul, nu vreau sa fac comparatii de niciun fel, vreau doar sa ascult acele boxe pe el.

Ce difuzoare sint mai exact, Vivian?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări