Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de boxe avem nevoie pt a putea fi multumiti de sunetul unui amplificator cu lampi

adrian_pic

Postări Recomandate

am fost impins de curiozitate sa ma uit in spatele boxelor sa vad daca nu cumva exista pe acolo un alt amplificator

:rade: si nu s-a suparat valderama ca il verificati? (gumesc)

Link spre comentariu

D-lor Valderama si LMOlimpiu va multumesc pentru raspuns!

Sincer , sunt usor surprins, iar daca aceasta informatie ar fi venit de la oricine altcineva poate ca as fi privit-o cu oarecare suspiciune.

Ce ma mira este ca toate acele CerwinVega mentionate "au" puteri foarte mari iar acel "fly-amp" le misca foarte bine. Uite asa mi se mai darama o prejudecata! Si e foarte bine pentru ca e mai indicat sa asculti mai intai...

Asta inseamna ca si niste Kipsch-uri s-ar preta foarte bine la amplifuri mici? Ca si ei cam tot prin liga aia se inscriu....

Link spre comentariu

şifonierele de JBL/Altec nu sunt accesibile in RO. Nu cred sa existe un posesor de asa ceva in RO (nu se mai fabrica, au avut un pret enorm de vanzare si transportul costa si el o avere pana in RO). 

un_razesh astepta recomandari reale (ce poate cumpara si romanul) nu "avioane". 

un_razesh vezi ca userul sandu_george (sper sa nu-i fi gresit id-ul) a facut niste hornuri cu ceva de 12" care au fost ascultate la intalnirile organizate de viobio. Le-a prezentat printr-un topic aici pe forum. 

Link spre comentariu

şifonierele de JBL/Altec nu sunt accesibile in RO. Nu cred sa existe un posesor de asa ceva in RO (nu se mai fabrica, au avut un pret enorm de vanzare si transportul costa si el o avere pana in RO). 

un_razesh astepta recomandari reale (ce poate cumpara si romanul) nu "avioane". 

un_razesh vezi ca userul sandu_george (sper sa nu-i fi gresit id-ul) a facut niste hornuri cu ceva de 12" care au fost ascultate la intalnirile organizate de viobio. Le-a prezentat printr-un topic aici pe forum. 

Acele boxe horn au ajuns la @Niculian si cred ca sint de vinzare...

Link spre comentariu

Românul e obligat să-şi cumpere avioane dacă vrea să zboare şi industria autohtonă nu fabrică aşa ceva. Aveţi netul planetar şi toate saiturile de vînzări la îndemînă iar eu nu dau mură-n gură unde văd idei preconcepute, nici nu răspîndesc legende audiofile, fiecare să-şi aleagă ce-l taie capul şi buzunarul.

Link spre comentariu

Adriane (Zal)...esti neschimbat! :rade:

Credeam ca rostul unui forum este de a impartasi din experientele proprii...si cine are urechi de auzit si ce-i intre ele ...pentru stocat ceva informatii...n-are decat sa bage la cap!

Cat despre BLH- urile domnului Sandu George pot sa spun ca m-au incantat cu adevarat...de la acea intalnire a lamparilor din septembrie plecand si aventura mea in ce priveste lampile si difurile aferente.

Incercasem un subiect asemanator (HES-Incotro?) pe un alt forum, unde din pacate primeaza interesul pentru scule foarte scumpe si a aparatelor de sudura!

Asta e ...ramane netul.

Adrian-pic...ce sa zic...daca as avea cunostintele necesare le-as posta cu draga inima. Bafta!

Link spre comentariu

Salut. @un razesh Asa cum probabil ai observant la intalnirea din septembrie anul trecut, colegii forumisti pot sa iti acorde si tie, ca multor altora ajutor pentru a-ti pune in practica proiectele pe care le gandesti. Chiar si cu un buget redus poti realiza ceva pe gustul tau. Important este sa fii hotarat.

Ca un exemplu eu am plecat cu ultimul proiect ...incinte BLH(asemanatoare cu cele ale lui Sandu George) si pana la urma au ajuns VTP-uri. Bineinteles cu ajutorul colegilor forumisti.

Am inceput acest proiect in februarie si abia acum sunt in faza de fine tuning. Sper sa fie gata pana la urmatoarea intalnire de la Bucuresti.

Atasez doua poze:

prima

Posted Image

si a doua

Posted Image

Link spre comentariu

Adriane (Zal)...esti neschimbat! :rade:

Credeam ca rostul unui forum este de a impartasi din experientele proprii...si cine are urechi de auzit si ce-i intre ele ...pentru stocat ceva informatii...n-are decat sa bage la cap!

Degeaba mă apuc eu să laud nişte difuzoare de cînd eram eu puşti dacă acum nu se mai găsesc, sau sînt la preţuri prohibitive. Pe urmă, orice laudă e privită cu suspiciune. Ca să nu pară că scriu din imaginaţie, din 1983 pînă prin 1995 am fost fericitul posesor al unor boxe realizate exact după proiectul firmei cu difuzoarele de bandă largă Axiom 301 de la Goodmans, împreună cu ARU172. Detaliile se găsesc pe net.

Link spre comentariu

Salut.

@Bubu

Difuzoarele folosite sunt coaxiale de la B&C(97dB) cu filtru de ordinul 4 pe bass si ordinul1 + L-pad 6dB pe inalte. Mai am de facut unele ajustari pana la varianta finala. Sunt atacate de un final SE cu EL34.

Ca si impresii...suna bine(fiecare cu gustul lui). Inca nu le-am pus pe un SS dar am sa incerc.

Link spre comentariu

Salut. @un razesh Asa cum probabil ai observant la intalnirea din septembrie anul trecut, colegii forumisti pot sa iti acorde si tie, ca multor altora ajutor pentru a-ti pune in practica proiectele pe care le gandesti. Chiar si cu un buget redus poti realiza ceva pe gustul tau. Important este sa fii hotarat.

Ca un exemplu eu am plecat cu ultimul proiect ...incinte BLH(asemanatoare cu cele ale lui Sandu George) si pana la urma au ajuns VTP-uri. Bineinteles cu ajutorul colegilor forumisti.

Am inceput acest proiect in februarie si abia acum sunt in faza de fine tuning. Sper sa fie gata pana la urmatoarea intalnire de la Bucuresti.

Atasez doua poze:

prima

Posted Image

si a doua

Posted Image

Se vede o lucrare ingrijita, finisaj pretentios, probabil si sunet la fel. Iata un exemplu de prezentare conform regulament Elforum...constructii proprii DIY si nu prezentare -reclama- pentru incinte cumparate , fabricate de firme consacrate.

Link spre comentariu

Posted Image

Niste boxe se cheama ca sunt mari daca poti sta in picioare in ele.

@carageae,

Am ascultat asemenea difuzoare Supravox 215 RTF 64 Bicone si mi-au placut mult. Sunt foarte potrivite pentru un amplificator cu tuburi. Nu sunt asa de scumpe daca nu gindim in termeni de pret/putere ci in termeni de pret/calitate. Oricum pentru un amplificator de casa e suficienta puterea 35W RMS si e usor de lucrat cu un difuzor de banda larga prin comparatie cu boxele pe mai multe cai. Chiar si niste panouri acustice pot da satisfactie. Fara filtre si fara multa investitie in timplarie + tunning. Ma bine investesti intr-un difuzor bun de banda larga. E o solutie buna pentru cine nu e foarte bogat.

http://www.teamaudio.fr/en/supravox-215-rtf-64-bicone-8ohm.html

http://www.supravox.fr/anglais/haut_parleurs/215_RTFBIC.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări