Vizitator Postat Noiembrie 6, 2015 Partajează Postat Noiembrie 6, 2015 Iata, din infern, adevarul aproape pur!!! Sunt de acord, conform propriei experiente, ca, in final, este cel mai bine sa intelegem ca timpul se scurge inexorabil, si, vom ajunge, acolo, unde popii iti spun ca este liniste si verdeata! DECI: ascultati muzica, atat timp cat mai puteti!!! Toti melomanii trec prin diverse etape ale vietii de meloman: lupta pentru o reproducere cat mai buna a sunetului, schimband tot timpul si facand eforturi financiare pentru sistemul lor, urmeaza pentru unii o perioada de incrancenare, cautand Nirvana audio, schimband rezistente, ascultand condensatori si sarme de tot felul. Unii se trezesc si isi dau seama ca nimic nu e perfect, ca dusmanul binelui e mai binele, ca timpul trece si ...............incep sa redescopere muzica, lasand la o parte miturile si legendele din domeniul audio. Cum toate lucrurile facute de om sunt imperfecte si in audio toate clasificarile sunt subiective, cu cat mai repede redescoperim muzica, cu atat suntem mai castigati! Asta este un adevar pur! @adrian_pic Cand ai ocazia sa asculti muzica pe niste boxe decente simti totusi niste trairi sentimentale (te ia cu fiori la anumite pasaje - uneori ti se ridica si parul pe mana). Eu nu am ajuns sa simt asa ceva intr-o masina desi am avut ocazia sa merg si cu masini destul de scumpe (destul de bine antifonate!). Am spus ca am facut niste teste pentru a evalua niste condensatori PIO. Am folosit doua pasaje in care "etalonul" a fost clinchetul unor clopotei (o melodie de christmas) si alt pasaj cu o trompeta. Daca Mundorf Supreme m-a facut sa inchid ochii si sa ma gandesc la Craciun (sau in cazul sunetului de trompeta sa simt ca "ma ridic spre cer") alti conzi PIO (care sunau inchis , fara detalii) m-au facut sa stramb din nas. Un sunet cristalin iti da un fior placut, o tiuiala in schimb te cam dezgusta. Daca ati asculta pasajele respective la cineva acasa fara sa vedeti "sculele", ce senzatie ati avea? Poate ca pare o intrebare un pic deplasata sau fara un raspuns imediat, insa as fi curios de un raspuns. Va multumesc. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 7, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Senzatia este in functie de felul cum se aude. Ce senzatie poti sa ai daca asculti o melodie pe radio gloria (mono)? Cand se aude prost, se aude prost si senzatia este direct proportionala de felul cum se aude. Eu nu sunt adeptul de a cumpara chestii scumpe daca pot sa obtin acelasi rezultat cu ceva mai ieftin. De aceea am si testat mai multi condensatori pentru a putea vedea daca nu cumva cu mai putini bani pot sa ajung la acelasi rezultat. Pana in prezent nu am descoperit o reteta mai ieftina care sa ofere aceleasi rezultate. Nu inseamna ca abandonez ideea ci voi mai testa. In prezent pot sa spun (si sa confirm o idee de-a lui VTP) ca de la o anumita suma in sus difuzoarele nu suna de doua ori sau de trei ori mai bine (daca pretul este dublu sau triplu) ci suna doar mai bine, insa costa cam mult acel mai bine. Cand banii sunt numarati trebuie gasita o varianta optima a raportului pret calitate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2015 Partajează Postat Noiembrie 7, 2015 Asta sigur safisface toate gusturile/fitzele: http://www.theverge.com/2015/11/6/9680990/sennheiser-orpheus-handmade-headphones-electrostatic-hands-on 8 Hz - 100K Link spre comentariu
un_razesh Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Buna ziua tuturor! Eu sunt fericitul posesor al amplifului cu nr 36 si al preampului aferent construite de maestrul Viobio.(Push-pull de 2x12W cu EL84) Momentan pastrez 3 seturi de boxe: - pentru clasica (Bach, Vivaldi, Rahmaninov, Chaikovsky) un set de Technics CS E-320, care culmea-culmilor are SPL-ul de 86 de dB dar se descurca de minune - pentru Pink Floyd, Dire Straits, Tom Petty, Tom Jones etc folosesc un set de Kenwood KL 888S cu SPL de 98 dB - pentru Yazoo, Erasure, Camouflage si altele din anii 80 merg pe un set de Onkyo 470MKII cu SPL de 89dB Inca nu am gasit un set de boxe care sa acopere toate gusturile familiei in materie de muzica (si aici le dau mare dreptate maestrului VTP si userului DRACU care au rostit niste mari adevaruri). Am in lucru un set de ONKYO Multiac 60s pe trei cai, 15w, din anii 1969-1970. Incerc sa le restaurez si sa le readuc la viata pentru ca la ele m-au atras magnetii Alnico si SPL-ul de 99dB. Stiu ca o sa am mari batai de cap cu filtrele (in datele tehnice se specifica taieri la 500 Hz si la 9000 Hz, de ordinul 2) insa voi cere ajutor daca nu ma descurc. Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Noiembrie 8, 2015 Partajează Postat Noiembrie 8, 2015 Asta sigur safisface toate gusturile/fitzele: http://www.theverge.com/2015/11/6/9680990/sennheiser-orpheus-handmade-headphones-electrostatic-hands-on 8 Hz - 100K Daca m-ar chema Bill Gates le-as cumpara ) Link spre comentariu
un_razesh Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 De acord cu SPL-ul peste 93dB si impedanta de 8 ohmi insa cum corelam puterea? Una e sa asculti un SE de 5w pe un BLH echipat cu un FR de 6w si alta e sa incerci sa misti un PA de 300w chiar daca are SPL de 104dB. Eu as fi tare interesat despre cum se pupa transformatoarele de iesire cu filtrele din boxe. Tare mi-e ca aici e marea buba (nu ma pricep si as vrea sa invat mai multe)...Poate de aceea se si prefera FR pentru ca scapi de filtre, nu scade SPL din cel declarat de producator, etc... Ar fi tare bune mai multe detalii, mai ales pentru incepatori ca mine Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Din păcate, alea de bandă largă nu sînt liniare, de asta se folosesc difuri specializate, filtrele vin la pachet cu soluţia, nu se poate renunţa la ele decît în anumite configuraţii cu amplifuri cu căi separate. Cît despre pupatul trafo cu filtrele, asta s-a rezolvat încă de acum 60-70 de ani, iar unele firme folosesc şi la silicoane trafo de ieşire. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Cu cat sunt mai liniare cu atat sunt mai scumpe FR-urile. Fostex F200A in jur de 600 de euro bucata are magnet imens AlNiCo Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Mda, sub 200Hz trebuie ajutat cu un dif adevărat, altfel sună ca radioul bunicului. Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Graficul prezentat pentru F200A este raspunsul difuzorului nemontat in incinta.Se vede o frecventa de rezonanta sub 30Hz!! Fara cutie poate ca suna ca radioul bunicului. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Toate difurile bune suna ca radioul lui bunicu' dupa unii . Am sa scot la vanzare fostexurile sa cumpar si eu un radio de la bunicu' ca ala se pare ca este referinta si in ziua de astazi. Editat Noiembrie 13, 2015 de adrian_pic Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Etalonul meu sînt alte difuri pe care nu-mi permit să le mai cumpăr în ziua de azi. Şi cum spunea un om priceput: ''De la 30 de cm în sus începe muzica.'' Link spre comentariu
un_razesh Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Maestre Adrian, dati-ne si noua vreun exemplu doua cu niscaiva ligheane de 15-18 inch care intr-adevar suna bine pe un lampas de putere mica. Ca tare ne-ar mai fi de folos! 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 (editat) 15" sau 18" http://www.cerwinvega.com/ http://www.cerwinvega.com/manuals/pro/NEW%20MANUAL_CLS-B.pdf chiar şi 12" mai mult 21" Stroker http://www.cerwinvega.com/manuals/pro/ts42_manual.pdf 108db @1w 1m cine nu a ascultat aceste incinte(comparativ) va comenta fără temei(în zadar). Editat Noiembrie 14, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 14, 2015 Partajează Postat Noiembrie 14, 2015 Maestre Adrian, dati-ne si noua vreun exemplu doua cu niscaiva ligheane de 15-18 inch care intr-adevar suna bine pe un lampas de putere mica. Ca tare ne-ar mai fi de folos! ...daca-mi dati voie,Cerwin-Vega VE-15 si Cerwin-Vega XLS 215 acultate de mine personal la dl.Vali (@valderama) pe un amplificator SE de 2x3W cu EL84,un sunet absolut incredibil si o dinamica surprinzator de buna,am fost impins de curiozitate sa ma uit in spatele boxelor sa vad daca nu cumva exista pe acolo un alt amplificator si credeti-ma,stiu ce vorbesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum