Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de boxe avem nevoie pt a putea fi multumiti de sunetul unui amplificator cu lampi

adrian_pic

Postări Recomandate

Plecand de la ideea unui user de la aceasta sectiune : "Ce fel de boxe si de cat spatiu avem nevoie pt a putea fi multumiti de sunetul unui amplificator cu lampi." am deschis acest topic in care sa adunam informatii despre caracteristicele boxelor necesare unui amplificator pe lampi (in special SE) pentru a fi multumiti de sunet. Deci sa curga informatiile si pozele. 

Link spre comentariu

De ce in special amplificatoare SE ? A stabilit cineva o referinta ? ...... sau ar trebui sa luam in consideratie factorul subectiv ?

Sunt teme constructive si m-ar bucura sa fie un al doile-a punct de plecare in acest topic.

Link spre comentariu

SE-urile au putere mai mica. Pentru un PP paleta de boxe este mult mai larga. 

atunci, asta este:

PS. si are de-aface si cu lampile, nu trebuie alta sectiune.post-241795-0-43558300-1446553983_thumb.jpg

Link spre comentariu

PS. si are de-aface si cu lampile, nu trebuie alta sectiune

Eu nu vad nici o legatura cu ...lampile. Daca in opinia dvs are, in curand o sa discutam pe aici si despre cabluri ''audiofile'' (pt ca se conecteaza la intrarea/iesirea unui amplificator ''pe lampi'') sau preamplificatoare cu siliciu (pt ca ataca un amplificator pe lampi ).

Ok, daca era vorba despre un model anume de boxe active ''cu lampi''  era alta treaba.

Pe de alta parte in caracteristicile tehnice ale boxelor nu apare nimic specificat extra pt ce model de amplificator sunt recomandate siliciu sau lampi.

Link spre comentariu

atunci, asta este:

PS. si are de-aface si cu lampile, nu trebuie alta sectiune.Posted ImageLowther-Hegemanb.jpg

în opinia mea o exemplificare bună atât că incintele Lowther-Hegemanb sunt extrem de rare

şi foarte greu accesibile(scumpe)

Cred că o configuraţie SE ar putea "încânta" cu sarcină incinte de tip bass reflex(sau de ce nu de tip horn ?!) echipate cu Celestion - TF1218TC (desigur ajutat cu tweeter)

http://www.sonovente.com/celestion-tf1218tc-p28665.html

posibil de "pus în operă" cu un buget relativ costeliv(400-500€).

PS am respectat şi cerinţa  Dima8930 "1. SPL 93dB +  ,2. Impedanta 8 ohm"

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

în opinia mea o exemplificare bună atât că incintele Lowther-Hegemanb sunt extrem de rare

şi foarte greu accesibile(scumpe)

Cred că o configuraţie SE ar putea "încânta" cu sarcină incinte de tip bass reflex(sau de ce nu de tip horn ?!) echipate cu Celestion - TF1218TC

http://www.sonovente.com/celestion-tf1218tc-p28665.html

posibil de "pus în operă" cu un buget relativ costeliv(400-500€).

Ce produit n'est plus disponible :rade:

Link spre comentariu

@adrian picMultumesc!@der_doktorNu e deloc vorba de audiofilie si cabluri de aur.Nu are sens sa cautam acul in carul cu fan.Amplificatoarele cu tuburi liniare si cu distorsiuni mici au in general putere mica.Chiar si majoritatea celor push pull au putere mica pentru majoritatea boxelor normale sau chiar de foarte buna calitate , dar cu spl mic.Chiar v-as ruga sa nu intram in amanunte inutile despre imperecherea lampilor si reglarea bias-ului la amplificatoarele dumneavoastra pentru ca stiti la fel de bine ca oricine ca majoritatea audiofililor de pe planeta Pamant nu folosesc amplificatoare cu lampi, iar cei care le folosesc nu vor agrea foarte tare ideea de a pune tuburi in paralel , care se vor decalibra destul de repede in montajele uzuale si nivelul minim de distorsiuni nu se va mentine pentru multa vreme.Prin urmare amplificatorul tipic push pull cu distorsiuni scazute va contine o pereche de tuburi si va scoate intre 5 si 50w pe canal presupunand ca beneficiaza de o forma de reactie negativa .In cazul amplificatoarelor se mai mult de 40w pe canal folosind doua tuburi exotice si destul de scumpe nu stiu ce se poate face.Daca ne hotaram ca ne trebuie boxe cu spl ridicat ce variante avem pt spatiul locuit de noi?Variante gen vtp ori horn care sunt greu de construit si care pentru a avea performante foarte bune cer de regula difuzoare scumpe daca nu foarte scumpe gen tannoy red 15 , ba , mai mult, nici nu vor multumi pe toata lumea pentru ca au un sound propriu de neconfundat.Variante open baffle pt care ai nevoie de spatiu mare sau de rabdarea infinita a domnului @fcon care a modificat filtrele timp de doi ani pana cand boxele dumnealui s-au potrivit cu camera de auditie.Am avut onoarea sa fiu acceptat pt o auditie pe 2a3 si trebuie sa recunosc ca mi-a placut mult acea combinatie , desi spatiul mic si-a spus cuvantul, efectul stereofonic fiind oarecum atenuat in opinia mea.Boxe hibride electrostratice plus electrodinamice gen martin logan despre care vorbim degeaba fara bani in buzunar chiar in conditiile in care nu sunt cele mai scumpe esl-uri de pe piata si nici cele mai apreciate, dar au un spl foatte bunsi nu cer un factor de amortizare prea mare din partea amplificatorului.Acum spuneti-mi dvs care amplificator cu lampi ar putea misca onorabil open-baffle-urile lui Linkwitz care e "tata lor "cand ai doua subwoofere cat volanul de logan pe canal?

Editat de DRACU
Link spre comentariu

As fi curios sa aflu daca posesorii de SE isi doresc mai mult bass sau se multumesc cu ce au. La PP acest impediment este mult diminuat. 

Ce bass vi se pare mai corect: cel de la OB-uri sau cel de la hornuri sau VTP-uri?

Link spre comentariu

Buna seara.

Vin si eu cu cateva constatari facute in ultimii 2 ani de cand am fost "virusat" de sunetul lampilor.

Mentionez ca detin in momentul de fata un amplificator SE EL34, cu care am facut diverse teste de sunet pe mai multe tipuri de incinte, unele de fabrica, altele manufacturate de diversi DIY-eri.

In ordinea preferintelor (nu numai personale ci si a catorva amici):

1: BLH 12' DIY-er Sandu George

2: VTP 8' DIY-er Vidax

3: PP-BR 8'    Clona SONY

4: BR 10"  RUSIA

5: BR 4' RUSIA

6: Compresie 8' RFT

Spatiul de auditie fiind o sufragerie de bloc de aproximativ 25m* iar ca surse de sunet CD-player(Technics,Yamaha,Fischer)

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Orice fel de incinta, cu spl adaptat pt puterea amplificatorului.Pt un amp cu putere mica, incinte cu SPL mare.Pt amp de putere mai mare,sa zicem 20W,se pot folosi și incinte cu SPL de 86..90db.

Link spre comentariu

Eu personal sant adeptul incintelor acustice tip horn si detest boxele (observati diferenta). Am construit multe hornuri folosind in special difuri Fostex de banda larga care , dupa parerea mea se preteaza cel mai bine la amplifuri pe lampi.De ce?...pentru ca nu au nevoie de filtre de separatie , nu se produc defazaje, nu se altereaza efectul stereo, propagarea, sursa de semnal este punctiforma.Neavand filtre se potrivesc la amplifuri care nu au reactie negativa globala, folosit exclusiv la amplifuri cu tuburi (iata legatura dintre incinte si amplifuri pe lampi conform topic).Incintele Lowther sant varful, The Best ,visul meu este realizare unui horn cu difuzor Lowther DX 55.

Va prezint cateva incinte horn disponibile realizate de mine. Un dublu horn cu incarcare spate care a mai fost vazut cu diverse amplifuri.Dimensiuni H=200, L=34, P=46cm si greutatea 80kg cu dif. FE206E. Langa , sora mai mica cu Fe126 care cu sunetul si basul reprodos isi dezminte dimensiunea de 13cm.post-206638-0-23880400-1446625480_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări