Vizitator robertaccess Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 hihihi, ce ma mai distrez, dar tare va mai agitati, )) sunteti comici hihihi... Deh, mai zice si omul si acum voi o luati de buna si mai ales personal !?!? Hihihi, acum daca a intrat unul in cada si a vazut ca se disloca apa sau daca la altul i-a cazut marul in cap inseamna ca sunt un pic mai iluminati pentru vremea lor, sau cum zic unii colegi: "genii care isi cunosteau perfect domeniul"... Adica erau mai DOMENIOLOSI asa (NB in greaca veche Domeniolos = domeniu mare/greu, atarna mai greu in domenii) Chiar si teoria relativitatii incepe cu "DACA" un mare DACA... Chiar si Hawking s-a "sucit" in multe dintre teoriile lui Despre academia youtube, sincer sa fiu eu am invatat multe de acolo, cum ar fi arduino, un CNC diy, ceva rafturi/mobila cu prindere ascunsa, si nu fizica cum intuiti cate unii pe aici. Ca voi vedeti "inventii" pe youtube altii vad o sursa de venit si aici ma refer la vizualizari de reclame nu la vanzarea unei bobine care produce curent din eter... hihihi ca nimeni nu vinde asa ceva acolo, ci doar se folosesc de curiozitatea unora, deci care sunt acum repetentii? Cum am mai zis : "think out of the box". Ca sa faci energie din nimic e cam de domeniul S.F.-ului, DAR, noi aici pe pamant unde traim, zero absolut este pe la minus 270 si ceva de grade deci nu e chiar nimic, si poate chiar ne uitam in directia gresita, poate nu trebuie neaparat sa se miste ceva ca sa faci energie, posibil sa se faca chimic sau cum e de exemplu peltier-ul, dar asta nu inseamna neaparat imposibil. Acum in privinta magnetilor cu un singur pol cred ca m-am exprimat eu gresit. Exista in HDD (am ramas si eu surprins) magneti (neodium cred) care au un material izolator. Nu cred ca poti sa ii incerci cu busola ca e prea sensibila si citeste probabil undele magnetice ale pamantului, dar daca ii pui unul langa altul se atrag (foarte tare), iar daca ii intorci e ca si cum ai pune doua plastice, deci nu se resping. De ce nu incercati? Oricine are pe acasa, prieteni/vecini un HDD stricat sau vechi, care nu il mai foloseste. Iar in legatura cu Tesla, ca a avut masina pe curent, ca a vrut sa ionizeze stratosfera (parca) si ca a gasit rezonanta unor obiecte chiar a pamantului si a reusit sa faca chiar un cutremur in NY, astea le stim toti, dar de ce nu se mai aude nimic de ele de peste 100 de ani, aici e ideea. Daca s-a mintit in legatura cu el atunci sunt legende, si mint si eu la randul meu, ca nu am fost prieteni sa stiu ce a facut. Aha si in legatura cu CERN, astia ziceau ca particula aia sau ce dreaq e a atins 99.9% din viteza luminii si si-a marit masa de 1.000 de ori, iar la impact (cand s-a spart) bucatile din ea aveau o masa mai mare... ilogic dar ... atunci cand spargi lemne cu toporul de ex aschia sare mai departe. Si mai ziceau ca energia termica produsa este de nu stiu cate ori mai mare decat la suprafata soarelui, cica... si daca ar transforma aceste energii in electricitate ar fi mai mult decat ar fi consumat ei sa le accelereze... Sunt multi de "daca" dar fratilor se poate sa fi inteles eu gresit nu zic ca am dreptate, si asta am auzito pe la stiri... BTW, un om destept nu arunca cu noroi si jigneste doar prin simplul fapt ca el vede precum calul inainte, ca asa a invatat si asa stie el. Un om destept isi mentine parerea dar in acelasi timp mai si tine cont de parerile altora, chiar daca sunt gresite sau nu. Cele mai multe inventii poate chiar majoritatea pana acum 100 de ani au fost facute din greseli, nu din stiinta si calcule. De unde stiu eu ca nu ma minte Eistein pentru ca teoriile lui nu sunt dovedite practic? dar in acelasi timp sa il ardem pe rug pe Galileo ca noi suntem destepti si el prost. Link spre comentariu
valangjed Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Marul care i-a cazut lui Newton in cap a fost doar intamplarea care a declansat intrebarea:"Daca marul cade, de ce nu cade si luna?".Munca ulterioara si cunostintele matematice de care dispunea l-au dus la formularea teoriei gravitatiei universale.Ca sa dau un exemplu mai elocvent:Faraday a experimentat toata viata cu magneti si curenti electrici dar neavand cunostinte avansate de matematica nu a putut structura toate rezultatele experimentale intr-o teorie unitara, acest lucru l-a facut Maxwell care era un matematician desavarsit pentru epoca sa. Este simplu sa spunem ca "Newton n-a facut altceva decat sa-i cada un mar in cap".Adica ceva de genul:"Si eu ajungeam mare fizician dar nu mi-a cazut marul in cap." Inainte de "a-ti cadea marul in cap" trebuie sa stii ceea ce s-a descoperit pana atunci in fizica.Inaintea lui Newton le-au cazut multora mere in cap dar numai Newton a stiut sa foloseasca aceasta "intamplare". Link spre comentariu
Vizitator robertaccess Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 Exact prietene valangjed, de acord cu tine, deci vedeau putin in afara cutiei. Ai mare dreptate, dar asta nu ii face genii. Erau pur si simplu mai destepti ca MASA, nu erau din "spiritul de turma". Corect!!! Eu prietene valangjed, nu denigrez pe nimeni, avem toti dreptul la opinii si pareri, doar ca ma irita astia cu facebookul lor cand imi arata pe PAPA care saruta mana la un evreu si chiar cred.... Poze de genu faceam cand eram mic cu bunicul meu cand dadea mana cu Bush si toti vecinii il intrebau cand a fost in America? Deci! Link spre comentariu
Vizitator maco Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Ok guys, ok...free energy. Cu tot respectul, nu exista asa ceva si nici nu va exista vreodata. Asta cu free energy este unul dintre subiectele cele mai dragi celor ce se hranesc cu teorii ale conspiratiei. Asta nu este un subiect serios. Rog administratorii acestui site sa inchida topicul si sa vecgheze ca astfel de subiecte sa nu mai apara pe acest respectabil forum. Multumesc! Link spre comentariu
loleksibolek Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Perpetuum mobile,asa ii spune rubricii unde e postul.Ce-ai vrea sa se posteze ,retete de budinca cu orez?Daca dupa 5 posturi cate ai aici recomanzi inchiderea si rogi administratorii sa vegheze ca ti-a casunat tie... Link spre comentariu
Vizitator Hartley#1 Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Eu abia mi-am făcut cont pe Forumul Electroniștilor. Nu-mi vine să cred că niște electroniști (oameni care înțeleg niște fenomene, presupun, care au simțul proporțiilor și care știu ce se petrece într-un circuit electric) își pierd timpul cu astfel de baliverne, precum energie din nimic! Nici aici nu scap de teorii idioate?!Eu am o teorie proprie: orice om normal, care are cei 7 ani de acasă și care a absolvit 8 clase, ar trebui să aibă un nivel de cultură și de discernământ care să-i permită să se autoperfecționeze. Nu mă interesează dacă un doctor inginer (cu diploma obținută pe căi obscure) sau un analfabet aiurează cu tâmpenii despre reptilieni, klingonieni, crocosaurieni (Lorin Fortuna) sau despre free energy. E vorba doar de bun simț. Dacă regele e dezbrăcat, nu înseamnă că gloata trebuie să-l urmeze. Punct! Link spre comentariu
tiovidiu Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Stai linistit cei care posteaza si cred in toate masinariile de facut energie din nimic nu sunt din cei care au diplome si realizari in domeniul electronicii ci niste persoane entuziasmate de cate un clip vazut pe youtube, mai ales daca i se spune ca e o masinarie Tesla. Eu cand sunt suparat intru pe forum si citesc la perpetuum mobile ce a mai aparut nou si-mi trece, vad ca sunt altii mult mai fraieri ca mine. La o adica sunt multi care cred in energia moca, dispozitive minune care economisesc curentul daca le bagi in priza, sau benzina daca le cuplezi la mufa de bricheta, asa ca daca nu le-am atribui un spatiu al lor ar polua alte sectiuni . Link spre comentariu
Vizitator Hartley#1 Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 De invidiat detașarea cu care tratezi toată nebunia asta! Link spre comentariu
morocanosul Postat Martie 3, 2016 Partajează Postat Martie 3, 2016 Eu abia mi-am făcut cont pe Forumul Electroniștilor. Nu-mi vine să cred că niște electroniști (oameni care înțeleg niște fenomene, presupun, care au simțul proporțiilor și care știu ce se petrece într-un circuit electric) își pierd timpul cu astfel de baliverne, precum energie din nimic! Nici aici nu scap de teorii idioate?!Eu am o teorie proprie: orice om normal, care are cei 7 ani de acasă și care a absolvit 8 clase, ar trebui să aibă un nivel de cultură și de discernământ care să-i permită să se autoperfecționeze. Nu mă interesează dacă un doctor inginer (cu diploma obținută pe căi obscure) sau un analfabet aiurează cu tâmpenii despre reptilieni, klingonieni, crocosaurieni (Lorin Fortuna) sau despre free energy. E vorba doar de bun simț. Dacă regele e dezbrăcat, nu înseamnă că gloata trebuie să-l urmeze. Punct! Alooo,e cineva acasa? Daca este un forum(pentru/cu electronisti),asta inseamna ca nu se poate pasa cate o gluma/comentariu fara rautate,atacuri personale,jigniri...etc? Daca crezi ca nu esti in stare sa sustii o conversatie si mai ales sa INTELEGI despre ce este vorba,te rog sa te te duci in grota de unde ai iesit..."orice om normal,care are cei 7 ani de acasa si care a absolvit 8 clase....bla,bla...."un analfabet aiureaza cu tampenii..."...nu UITA aceasta este ...Bodega,dar ar trebui sa mai citesti din urma ca sa iti poti da seama si tu cum sta treaba cu cei .."7 ani de acasa...8 clase..."! No offense! Link spre comentariu
meeteeka Postat Martie 18, 2016 Partajează Postat Martie 18, 2016 Sa traiti! Uite ca am avut rabdare sa citesc TOT topicul cu sufletul la gura, doar doar s-o indura careva sa afirme un lucru de bun simt, de clasa a II-a primara. Sunt dezamagit. Stimati colegi forumisti si dragi vizitatori, iacata-ma ca nu ma pot abtine si trebuie sa citez ce a afirmat un om destept (mult prea destept pt vremea lui), caruia, din pacate, nu i-am retinut numele (va rog sa cercetati). Deci nenea asta zicea asa: ENERGIA NU DISPARE SI NICI NU SE CREAZA, CI SE TRANSFORMA! Inainte sa aruncati cu glume si idei fantastice, dati un reboot. Nenea ala stia ce zice. Link spre comentariu
valangjed Postat Martie 19, 2016 Partajează Postat Martie 19, 2016 Fraza "subliniata" de dvs. este una din formularile legii conservarii energiei(principiul I si II al termodinamicii) despre care au amintit multi colegi.Faptul ca exista "unii" care cred ca se poate incalca o lege, formulata acum 400 de ani, cu trei sarme si un magnet tine de pregatirea si credulitatea lor. Link spre comentariu
Vizitator robertaccess Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 Bai fratilor, "FREE" inseamna "gratuit" nu "din nimic"!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 22, 2016 Partajează Postat Martie 22, 2016 (editat) Da desigur , inseamna gratuit si clar ca nu din nimic , ci din povestile pseudostintifice ale unora care nu prea au umblat pe la scoala ... si pun botul la tot ce aud Se amesteca magnetii cu Tesla , plus alte forte misterioase , eventual "Forta" din Starwars , si uite cum totul poate fi posibil . Cum ar zice Leana lui Costel din Vacanta Mare , pentru orice "iezista o explicatie " Editat Martie 22, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
Vizitator Hartley#1 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Mai e o vorbă:<<Nu fi "dăștept", că țara-i plină de "inventatori".>>Ce-i drept, semidocții ăștia strică reputația inventatorilor adevărați, din păcate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum