Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bazait in boxe

Vizitator Alexandru Horatau

Postări Recomandate

Salut am si eu un sistem 5.1 si cand il am conectat la pc se aude un bazait urat in sateliti, iar cand scot jack-urile din pc nu se mai aude niciun fel de bazait. Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi ce as putea face sa nu se mai auda bazaitul acela stresant ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• naetv

2

• vulpoiu

2

• sesebe

1

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pune-le in aceeasi priza. Incearca si sa le inversezi in priza (aceeasi priza).

Foloseste o priza cu impamintare FUNCTIONALA.

Mai ai si altceva conectata la sistem?

Link spre comentariu

Intrerupt cablu semnale audio in special cel de ecranare,mufa jak,mufa mama RCA din sistem se dezlipeste actionata mecanic foarte des,daca le depasesti pe acestea atunci este sursa de semnal audio.

Link spre comentariu

daca il conectezi la alta sursa - telefon , un MP3 - tot asa face ?

nu face la fel la un telefon am incercat

Intrerupt cablu semnale audio in special cel de ecranare,mufa jak,mufa mama RCA din sistem se dezlipeste actionata mecanic foarte des,daca le depasesti pe acestea atunci este sursa de semnal audio.

nu e intrerupt nicaieri am verificat toate cablurile
Link spre comentariu

Atunci trage o împământare corectă la priza cu PC-ul, că de acolo se trag multe belele.Vezi că dacă dai semnal video la un TV LCD din PC-ul alimentat fără împământare, poţi buli rău TV-ul. Au păţit-o câţiva de aci, de pe forum.....fiindcă între Fază, Nul şi carcasa PC-ului sunt montaţi doi condensatori de deparazitare, care în lipsa împământării aplică 110Vc.a (dar la curenţi mici) pe carcasa PC-ului şi pe tresa cablurilor audio-video.Care sunt totuşi suficienţi să afecteze circuitele sensibile de la intrarările audio/video...

Link spre comentariu

Atunci trage o împământare la priza cu PC-ul că de acolo se trag multe belele.Vezi că dacă dai semnal video la un TV LCD din PC-ul alimentat fără împământare, poţi buli rău TV-ul. Au păţit-o câţiva de aci, de pe forum.....între Fază, Nul şi carcasa PC-ului sunt montaţi condensatori de deparazitare, care în lipsa împământării aplică 110Vc.a (dar la curenţi mici) pe carcasa PC-ului şi pe tresa cablurilor audio-video

Mersi pentru informatia asta, chiar nu stiam si am bagat de multe ori tv.ul la pc, dar din fericire nu s-a intamplat nimic si pt chestia cu boxele inseamna ca impamantarea e principala buba si trebuie sa o rezolv. Multumesc pentru explicatii sa ai o seara buna
Link spre comentariu

Alt motiv de distorsie audio ar fi sa verifici condesatorii de filtraj din sursa alimentari finalilor sateliti,tipic 9 respectiv 12 v.Sau m-ai poate fi unul din grupul a 2 s-au 4 finali audio ars(defect) depinde de sistem ce integrate are in amplificarea finala pe cei 4 sateliti.Sunt sisteme audio care au finali individuali pe fiecare satelit,si sunt care au grupate cate 2 finali stereo adica 1x2 per final audio,succes.

Link spre comentariu

Atunci trage o împământare corectă la priza cu PC-ul, că de acolo se trag multe belele.Vezi că dacă dai semnal video la un TV LCD din PC-ul alimentat fără împământare, poţi buli rău TV-ul. Au păţit-o câţiva de aci, de pe forum.....fiindcă între Fază, Nul şi carcasa PC-ului sunt montaţi doi condensatori de deparazitare, care în lipsa împământării aplică 110Vc.a (dar la curenţi mici) pe carcasa PC-ului şi pe tresa cablurilor audio-video.Care sunt totuşi suficienţi să afecteze circuitele sensibile de la intrarările audio/video...

împământarea nu mai foloseste in casa decit la PC si la unele ustensile de bucatarie plus masina de spalat , adica tot ce are stecker schuko - cu tv alimentat poate pati acelasi lucru si cu priza cu impamintare , tv-urile noi nemaiavind cabluri cu impamintare

Alt motiv de distorsie audio ar fi sa verifici condesatorii de filtraj din sursa alimentari finalilor sateliti,tipic 9 respectiv 12 v.Sau m-ai poate fi unul din grupul a 2 s-au 4 finali audio ars(defect) depinde de sistem ce integrate are in amplificarea finala pe cei 4 sateliti.Sunt sisteme audio care au finali individuali pe fiecare satelit,si sunt care au grupate cate 2 finali stereo adica 1x2 per final audio,succes.

daca a incercat cu alta sursa si nu mai face , se exclud problemele in sistemul 5.1 , ramine iesirea de la pc - poate chiar mufa jack

Editat de naetv
Link spre comentariu

împământarea nu mai foloseste in casa decit la PC si la unele ustensile de bucatarie plus masina de spalat , adica tot ce are stecker schuko - cu tv alimentat poate pati acelasi lucru si cu priza cu impamintare , tv-urile noi nemaiavind cabluri cu impamintaredaca a incercat cu alta sursa si nu mai face , se exclud problemele in sistemul 5.1 , ramine iesirea de la pc - poate chiar mufa jack

eu inainte am avut alt sistem si se auzea si in acela un bazait dar nu asa de tare, se auzea mai incet, ma gandesc sa schimb placa audio Editat de Alexandru Horatau
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări