Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Generator de functii E0504

lrai

Postări Recomandate

update ...  sunt surprins de complexitatea si efortul pus doar in butoanele de la pontentiometri. Butonul mare e superb lucrat, din pacate l-am zgariat eu nitel, reductorul la fel, pana si butoanele de plastic cele simple nu sunt simple deloc. Plasticul e format din 3 piese, una turnata peste un cilindru din bronz in care intra pense cu saiba si surub . Partea cea mai misto e ca fiecare pensa e special facuta pt. tipul de pontentiometru pe care il apuca. Unele sunt mai mari altele mai mici .... toate sunt lucrate foarte frumos. Banuiesc ca de strungari nu duceam lipsa. Electronica in schimb e varza, urat lucrata si cam fara cap gandita.

Editat de lrai
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Update

Surubaraie si conectori la dezoxidat, deja arata mai bine.

20a75t5.jpg

Un surub care s-a rupt in gaura, a fost gaurit cu biax-ul.

24xg9dz.jpg

urmeaza sa testez traful si electroliticii din sursa .

Vă salut,

În ce solutie aţi pus piesele ruginite pentru curăţare!!!

Multumesc.

Link spre comentariu

Încercați în Coca Cola, dă rezultate foarte bune.Binențeles există soluții dedicate, dar e mai la îndemână Cola. E chiar mai sănătos s-o folosești astfel...

Link spre comentariu

Vă salut şi LA Mulţi Ani dl Validae.

Sunt 100% de acord că băutura numită Coca-Cola poate fi mai bună la orice altceva decât pentru băut(din întâmplare am asistat la niste analize de laborator ale acestei băuturi).

În schimb nu am stiut de această calitate minunată de a curăţi de rugină piesele..

Multumesc mult.

Link spre comentariu

Explicația efectului de curățire stă în faptul că se adaugă o mică doză de acid fosforic în băutură.Acidul fosforic se combină cu oxidul de fier din rugină și se transformă în fosfat de fier stabil, care nu mai intră în reacție cu oxigenul din aer.Deci piesele sunt ulterior protejate contra ruginirii de stratul de fosfat de fier. La fel puteți folosi oțet alb, în care lăsați câteva ore piesele.Fiind un acid slab, va curăța delicat suprafețele oxidate. Decapanții industriali folosesc tot combinații de acizi, dar ceva mai puternici și mai toxici...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări