lrai Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Am gasit in targ acest echipament si a trebuit sa incerc sa-l salvez. Arata acceptabil la exterior dar dupa ce l-am desfacut . Am reusit sa rup 2 suruburi incercand sa-l desfac, tot ce nu e din aluminiu e corodat profund, am impresia ca a stat vreo 5 ani in ploaie. Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Am si eu unul.La mine e varza cablajul.E corodat inclusiv pinii la cip-ul generator ROB. Voltmetrul la el ce model este? Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Este modelul e0504 nu e0503. Nu are voltmetru. Rog un moderator daca se poate muta la AMC-uri. Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Cred ca userul ghettoman se refera la E-0507, e un generator de functii marca IEMI. E-0504 purta sigla ICE, e un model mai rar intalnit printre AMC-urile romanesti. Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Da, intradevar.Cu toate ca m-am uitat la poza cu AMC-ul numai dupa am realizat ce model este Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 3, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2015 Asta e sursa Mai multe poze cu dezastrul Eu as schimba bnc-urile alea dar n-am. Poate are cineva bnc-uri comuniste patrate. O chestie "interesanta" ... impamantarea nu e dusa la carcasa ! e doar la ecranul dintre primar si secundar ! Nu cred ca e o greseala, mai degraba e special facuta asa ... ca se vede ca s-au chinuit cu cu buclele de masa nitel, nu era suficienta carcasa ca masa, au o tresa de cupru cat un creion trasa pana in fata la bnc-uri. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 4, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Update Surubaraie si conectori la dezoxidat, deja arata mai bine. Un surub care s-a rupt in gaura, a fost gaurit cu biax-ul. urmeaza sa testez traful si electroliticii din sursa . 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Mutat la cererea initiatorului Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 Eu as schimba bnc-urile alea dar n-am. Poate are cineva bnc-uri comuniste patrate. păi se găsesc chinezeşti... tot comuniste şi alea! Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Update, sursa e gata, a fost un chin afara vopsit gardul ... cel mai urat caz de coroziune pe care l-am intalnit, trasee intrerupte, contacte imperfecte si mizerie multa. Am schimbat niste electrolitici si 2 tranzistori care au facut plici in teste (partial din vina mea, am alimentat-o pe la 245v ). Acum am o alta "mica" problema care m-a blocat, nu pot sa dau jos butonul (cel mare) de la potentiometrul de reglaj al frecventei. E un sistem mai complicat in care se misca si scala, dar cred ca un ax e rupt ca scala e blocata si butonul se misca. Mai am un potentiometru blocat si crapat/spart se pare ca cineva a aplicat metode medievale inaintea mea. Teoretic la butonul ala trebuie sa ii scoti capacelul de aluminiu si probabil ca are o piulita dedesubt dar nu pot sa-l dau jos deloc. Exista un spatiu minuscul intre capacelul de aluminiu si butonul de plastic, am rupt cateva lame de cutter si am indoit o surubelnita de ceasornicarie si nu vrea sa iasa de nici un fel, nici nu se misca. E posibil sa fie pe filet ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Poate ne pui o poza sa ne lamurim,ca sa nu vorbim aiurea ce-ai putea face.Am avut si eu astfel de cazuri(asta e tot farmecul la asemenea proiecte),si nu de putine ori a trebuit sa sacrific o cheie tubulara,in sensul ca am strunjit exteriorul pana mi-a permis sa intre pe langa plastic pt a putea actiona acea piulita de la mandrina ce fixeaza butonul pe ax.Axul ar trebui sa aiba loc pt surubelnita,pt a-l putea tine fix pe o pozitie in momentul strangerii(ca sa corespunda capetele de scala),insa mai e pana acolo,pt ca trebuie demontat mai intai.Sistemul pare identic cu cel de la 0501,si din astea mi-ai trecut cateva zeci prin mana.Nu cred ca mai gasesc,insa pt 0501 imi facusem o cheie speciala asemanatoare cu cea pt reglat tachetii la motor,adica sa poti tine mijlocul nemiscat cand actionezi piulita exterioara. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Exista poza de aia nu am mai pus ... e butonul cel mare din prima poza. Am gasit o poza cu 0501 cu capacelul de la buton desfacut, multumesc. Nu stiu daca e acelasi sistem dar cel mai probabil nu e nici un filet. Acum astept sa se mai ususce wd40 si daca tot nu vrea sa iasa o sa-l incalzesc nitel cu letconul poate se mai inmoaie plasticul si iese ... alta solutie nu vad. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Este poza,dar e cu capacel...incearca totusi fara cald,pt ca odata compromis acel buton,dispare tot farmecul sculei,n-o sa-l mai poti reface decat cu efort mai mare si utilizare de resurse,ca sa fie in forma initiala. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Victorie ! s-a rezolvat, traiasca WD40 ! Capacelul era presat bine de tot acolo ... piulita a iesit usor cu un cleste cu varfuri lungi (probabil tot de la wd40). eu aveam problema cu capacelul ... ala nu iesea Update ... butonul nu era din plastic ... era din aluminiu anodizat, nu stiu cum de nu mi-am dat seama mai devreme. Deci era capac de aluminiu presat in buton de aluminiu, de aia a iesit asa greu. Link spre comentariu
lrai Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) m-am bucurat prematur ... uite peste ce am dat ... credeam ca e doar un ax dar e ceva mai complicat, un fel de limitator de cuplu sau demultiplicator, se simte un arc acolo. Surubul ingropat din capul axului nu-mi dau seama ce fixeaza ca nu atinge nimic. Oricum trebuie sa-i scot siguranta si sa-l desfac/curat ca e blocat. update ... cred ca e un limitator de cuplu asa arata desfacut. Editat Noiembrie 13, 2015 de lrai 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum