Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor de putere, sute de A?

nickrvl

Postări Recomandate

Oricum, graficul SOA e de ajuns pentru a interpreta parametrii unui tranzistor, daca il mentii in grafic, nu va iesi fumul din el. 

Imi spui si mie cum respecti conditiile (parametrii) din SOA?     TC = 25°C,...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• UDAR

4

• daniel_88

4

• Marian

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Valorile scad la 90 grC fata de 25 grC, ba chiar la jumatate. Eu personal interpretez curba de CC, care e cea mai sigura din punctul meu de vedere.

Imi spui si mie cum respecti conditiile (parametrii) din SOA?     TC = 25°C,...

Nu toate graficele SOA sunt la 25 grC, iti dau un exemplu simplu, urmareste pdf-ul batranului 2N3055, graficul SOA e dat pentru o temperatura a jonctiunii de 200 grC.

Link spre comentariu

Nu toate graficele SOA sunt la 25 grC, iti dau un exemplu simplu, urmareste pdf-ul batranului 2N3055, graficul SOA e dat pentru o temperatura a jonctiunii de 200 grC.

Atenție , mare atenție !!! Am mai scris pe undeva , la Amplificatoare cred . 

Nu confundați temperatura capsulei la care se face testul SOA cu temperatura virtuală a joncțiunii pentru care se trasează curbele . 

Toate testele SOA se fac în condiția de ”radiator infinit” , adică Tc = 25°C. Curbele determinate de disipație - regiunea II din graficul SOA - sunt calculate pentru Tj = Tjmax, unde Tjmax este cel din Valori limită absolute

În regiunea respectivă graficul garantează că , la o temperatură a capsulei de 25°C , dacă se aplică X volți * Y amperi timp de Z secunde ,joncțiunea nu depășește Tjmax!

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări