Ionut Remus Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Sincer nici nu stiu exact in ce categorie sa postez, asa ca rog pe un moderator sa-l mute la sectiune potrivita!!! In curand vreau sa-mi achizitionez un TV, nu stiu inca ce marca, nu stiu inca diagonal, dar ma gandesc sa fie Smart TV. O chestie care nu o stiu despre smart TV este Wi-Fi-ul si anume in ce consta.....adica am inteles ca se leaga la net (e am cablu tras daca e cazul) si are ceva browsere, dar nu asta ma intereseaza in mod special. Ce ma intereseaza este faptul ca se poate transmite semnal video catre el, Full-HD? M-am gandit la cablu HDMI sa trag pana la el dar as avea de tras 15m prin plinta fara a nu se vedea, deoarece am nevoie sa transmit semnal video dintr-o camera in alta...desigur in directive dreapta nu sunt mai mult de 5 m. Tot ce am gasit pe net nu specifica acest lucru, si poate este cineva care foloseste o astfel de transmisie sau trebuie sa achizitionez module de emisie receptive HDMI? Link spre comentariu
Vizitator dorinspeedy Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Ideal ar fi HDMI, dar la distanta asta iti trebuie cablu de calitate, mai poti vedea filme sau altceva de pe PC prin DLNA (LAN sau wireless), bineinteles daca TV e smart si are aplicatii pentru asa ceva. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 (editat) DLNA e solutia, fie prin LAN fie prin wi-fi. Recomand aplicatia de la http://serviio.org/. Dupa ce instalezi aplicatia pe pc-uri sau pe laptopurile din casa si share-uiesti folderele cu continut media, TV-ul iti va vedea tot atatea surse de semnal cate aplicatii ai instalat. Editat Noiembrie 2, 2015 de gabiferaru Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Noiembrie 2, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 OK! multumesc pentru raspuns! TV-ul respective (de fapt ambele, ca vor fi 2 la numar) vor fi conecatate prin cablu LAN la un router Gigabit....deci pp ca nu vor exista problem cand e vorba de transmisie prin LAN. Totusi aveam eu alta idee in cap si nu stiu cum sa o exprim correct dar dupa explicatii am inteles ca nu se poate asa ca va multumes de raspuns si lamurire....ca ma gandeam deja sa dau vreo 200 de lei pe cablu de 15 m HDMI si asa m-am scutit de aruncat banii pe fereastra... Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 Am fost in situatia ta si am experimentat ambele solutii, si HDMI si DLNA. DLNA a castigat. E mai practic. Si eu am doua TV-uri si doua laptopuri, un router si un extender. Pot accesa cu oricare din TV-uri fisiere de pe oricare din laptopuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum