niq_ro Postat Martie 11, 2007 Partajează Postat Martie 11, 2007 in legatura cu schema prezentata de niq_ro cum as putea sa pun in loc de potentiometrul de 1k, unul de 50k?pui potentiometrul de 50k in locul celui de 1k si vei avea o plaja mai mare de reglaj e "zero"-ului adica cand tensiunea de comanda CDE=0V sa nu ai semnal la iesire, apoi micsorezi rezistentele de 56k din schema si le aduci la 22-27k Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 Cu riscul de a parea stupid, vin si eu cu o intrebare: Grila lui Q3 unde se conecteaza...? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Octombrie 12, 2007 Partajează Postat Octombrie 12, 2007 scrie pe schema ca acolo se pune tensiune Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 29, 2008 Partajează Postat Februarie 29, 2008 Hai sa va dau si eu o idee de control de ton comandat in tensiune. :supz: Mere la mine pe statie superrr si nu are zgomot.P.S. L-am probat si cu un osciloscop conectat pe iesirea lui si mi-a rezultat o sinusoida superba. Link spre comentariu
MCDragoos Postat Martie 5, 2008 Partajează Postat Martie 5, 2008 Cred ca glumesti cu TDA1524A. Este cam terminat acel integrat chiar daca este comandat in tensiune. Mai bine folosesti TCA5500 sau LM. Spun din experienta ca e terminat pentru ca am facut 4 corectoare cu acel integrat si la toate volumul nu pot sa il duc la maxim iar inaltele dupa 3 sferturi din cursa potentiometrului deja sunt numai fasaiala. Link spre comentariu
Siconi Postat Aprilie 30, 2008 Partajează Postat Aprilie 30, 2008 Pai ce condensatori ai folosit extern pentru filtre? Poate si din cauza lor sa ai acele "fasaieli" pe inalte. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2008 Partajează Postat Aprilie 30, 2008 Sau va orientati catre batrinele TCA730/740 si echivalentele lor RDG-iste sau rusesti. :smt003 Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 1, 2008 Partajează Postat Mai 1, 2008 mie mi se pare ca au sunetul de fond la fel de mare ca TDA1524(doar ca asta avea amplificarea mai mare) Link spre comentariu
zal Postat Mai 1, 2008 Partajează Postat Mai 1, 2008 Ca sa dau un exemplu cunoscut: corectorul de tonuri din Rostov, e facut cu echivalentul rusesc la TCA740 si cit l-am avut nu am sesizat zgomot de fond suparator. Poate facaturile din ziua de azi sa aiba tot felul de gunoaie pe sunet. :smt017 Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 1, 2008 Partajează Postat Mai 1, 2008 ale mele sunt d-alea rdg-iste cu un 1 intr-un triunghi pe ele :smt003 ,dar si cablajul e destul de inghesuit Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2008 Partajează Postat Mai 3, 2008 1 in triunghi insemna calitatea I-a, de export, la fel si la polonezi. Asta ma duce cu gindul ca exista si calitatea a II-a sau... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum