Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controlul volumului in tensiune, poveste vechie

George(sb)

Postări Recomandate

in legatura cu schema prezentata de niq_ro cum as putea sa pun in loc de potentiometrul de 1k, unul de 50k?

pui potentiometrul de 50k in locul celui de 1k si vei avea o plaja mai mare de reglaj e "zero"-ului adica cand tensiunea de comanda CDE=0V sa nu ai semnal la iesire, apoi micsorezi rezistentele de 56k din schema si le aduci la 22-27k
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George(sb)

7

• zal

3

• niq_ro

2

• eduard_florentin

2

Top autori în acest subiect

• 4 luni mai târziu...

Hai sa va dau si eu o idee de control de ton comandat in tensiune. :supz: Mere la mine pe statie superrr si nu are zgomot.P.S. L-am probat si cu un osciloscop conectat pe iesirea lui si mi-a rezultat o sinusoida superba.

Link spre comentariu

Cred ca glumesti cu TDA1524A. Este cam terminat acel integrat chiar daca este comandat in tensiune. Mai bine folosesti TCA5500 sau LM. Spun din experienta ca e terminat pentru ca am facut 4 corectoare cu acel integrat si la toate volumul nu pot sa il duc la maxim iar inaltele dupa 3 sferturi din cursa potentiometrului deja sunt numai fasaiala.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca sa dau un exemplu cunoscut: corectorul de tonuri din Rostov, e facut cu echivalentul rusesc la TCA740 si cit l-am avut nu am sesizat zgomot de fond suparator. Poate facaturile din ziua de azi sa aiba tot felul de gunoaie pe sunet. :smt017

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări