George(sb) Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 am tot cauta prin forum si nu am gasit ceea-ce imi trebuie mie, doresc sa fac controlul volumului in tensiune, dar totul sa fie controlat de un potentiometru, din cate am inteles se poate face cu ajutorul unui mosfet, exclud variante de genu tda, tl xyz sau mai stiu eu ce integraste, doresc sa folosesc schema la un proiect hi-fi - hi-end Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 27, 2007 Partajează Postat Februarie 27, 2007 http://perso.orange.fr/sonelec-musique/ ... a_001.html Link spre comentariu
George(sb) Postat Februarie 27, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2007 multumesc, mar mai interesa daca se poate controla in tensiune si un corector de ton cu 3 cai: bass medii si inalte Link spre comentariu
eduard_florentin Postat Februarie 28, 2007 Partajează Postat Februarie 28, 2007 Am eu o schema cu corectie pt joase si inalte, si una si pentru medii. Ambele sunt pe tranzistori. Despre performante, lucrurile stau cam asa:1. Eficacitatea reglajului: +/- 24dB la 20Hz respectiv 20kHz Cu 1,5v pe intrare se pot obtine (la mijlocul benzii) 3v la iesire cu distorsiuni maxime de 0,1%2. Eficacitatea reglajului: +/- 20dB pt 30Hz, 1kHz, si 15kHz Despre distorsiuni nu mai spune, dar functionand pe acelasi principiu ar tebui sa aiba cam aceleasi performante Daca va intereseaza pot pune maine niste poze Link spre comentariu
George(sb) Postat Februarie 28, 2007 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2007 ne intereseaza :rolleyes: Link spre comentariu
eduard_florentin Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Sper sa va ajute cu ceva Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 cel pe trei benzi nu are controlul in tensiune Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 hai ma ca-ti dau eu ceva bun de tot GRATISmontaju se invarte un jurul unui TDA7318 su nu are pic de zgomot4 canale poate sa ducatelecomanda... etciti dau pcb-ul si AT89S52 progrmat(inima montajului) Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 cel pe trei benzi nu are controlul in tensiunesi nici cel pe doua benzi. Solutia pentru Hi-Fi este cu IC-uri destinate, asa cum zice si Vasile. Solutia Hi-End este cu atenuatoare motorizate si ecranare atenta. Solutiile cu FET-uri discrete sau fotorezistente sau alte rezistente controlate in tensiune sunt complicate si nu dau rezultate mai bune decit IC-urile destinate (acestea din urma au fost optimizate pentru scopul lor si contin o groaza de FET-uri). Solutiile bazate pe neliniaritatea unor elemente active ( BJC, pentode cu panta variabiala, etc) sunt neliniare si fie introduc distorsiuni, daca sunt atacate cu semnal relativ mare, fie introduc zgomote, daca sunt atacate cu semnal relativ mic. Solutia se foloseste la AGC in receptoare radio sau TV dar in partea de RF. Inainte de demodulator e buna. Solutiile DSP, care provoaca alergie audiofililor, sunt scumpe si nu se justifica daca nu se folosesc si alte efecte (filtraje) ca de ex. reverberatie, ecou, etc. Daca gasesti o solutie inteligenta, la nivel Hi-Fi sau Hi-End, te rog sa o postezi fiindca intereseaza pe mai multa lume, cred. Link spre comentariu
Palade Vlad Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 Vasile, cat costa pcb-ul si atmel-ul pentru acel tda? Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 hai ma ca-ti dau eu ceva bun de tot GRATISmontaju se invarte un jurul unui TDA7318 su nu are pic de zgomot4 canale poate sa ducatelecomanda... etciti dau pcb-ul si AT89S52 progrmat(inima montajului)Vasile, solutia ta mi se pare cu adevarat profi, in ce masura am nevoie de acel atmel? dupa cum cred ca ti-ai dat seama doresc sa il folosesc la un mixer "audiofil" si nu cred ca este necesar sa ii pun telecomanda, totusi un mixer de foarte buna calitate care sa fie controlabil si din telecomanda ar fi ceva cu adevarat tare :smt003 si totodata daca folosesc cu comanda din potentiometru mai pot sa fac corectia din potentiometre? Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 2, 2007 Autor Partajează Postat Martie 2, 2007 ma uitam printr-un mixer pioneer care a ajuns bolnav pe la mine ceva mai demult, si nu am fost motivat sa ma ocup de el ($) si m-am opritasupra integratelor de tip TC9162 si parca ma tenteaza sa incerc aceasta varianta, are cineva vre-o idee cum as putea pune in aplicare varianta cu acest controler?, nuprea am idee cum sunt facute corectiile, mixerul acesta e lucrat in smd si are si parte de procesare si imi este greu sa ii extrag schema Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 2, 2007 Partajează Postat Martie 2, 2007 TDA7318 este procesor audio controlat prin bus I2C. Are functii de multiplexare, control volum, control inalte si joase etc. Trebuie sa fie controlat de un controller (AVR, PIC etc) care sa faca, eventual si afisarea setarilor. TC9162 este arie de comutatoare analogice (semnale mari) controlate serial. Nu controleaza volumul sau tonul. Controlul sa face in alte etaje.Cele doua au functii diferite (TDA7318 are si un etaj de selectare a intrarilor 1 din 4). Le folosesti in functie de ce vrei sa faci si de ce pot ele sa faca. Link spre comentariu
George(sb) Postat Martie 10, 2007 Autor Partajează Postat Martie 10, 2007 in legatura cu schema prezentata de niq_ro cum as putea sa pun in loc de potentiometrul de 1k, unul de 50k? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Martie 10, 2007 Partajează Postat Martie 10, 2007 Vasile, cat costa pcb-ul si atmel-ul pentru acel tda?25 de lei PCB-ul+Micocontrolerul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum