Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa 5V

Vizitator

Postări Recomandate

....

v-as ruga pe voi sa-mi recomandati cea mai simpla metoda sa inlocuiesc 7805-ul, exclus modular. imi trebuie o schema, verificata de voi, pentru ca pe net exemple sunt dar...

Pana la urma e bine si modular, de altfel daca montezi placuta vertical o sa scutesti ceva spatiu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

7

• sesebe

4

• Stefan

3

• hixpp02

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 9 luni mai târziu...

200KHz dupa DS,pana in 1.5A.in schema, am calculat L pentru 1A doar,pentru ca mie nu îmi trebuie mai mult pe partea de 5V.sigur e bine si cu 2 Tantali la 6.3V dar pe moment am pus mai mult simbolic C1.

Link spre comentariu

Circuitul lui AW este realizabil pe o placuta de dimensiunile unui LM323 (20×40mm). Disipatia, practic nula in comparatie cu LM323 care va necesita aluminiu in exces. Nici un radiator nu e necesar, cablajul jucand rol de radiator. Doar dioda va fi un pic calda (intre 50 si 60*C la consum maxim). Pretul... un nimic.Suntem in 2016.Eu construiesc cu TPS-uri de la TI. Aceeasi Marie cu alta palarie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări