Savu Vio Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Se aude bine,este primul incercat pe lampi,ma gandesc sa fac si partea a doua. Link spre comentariu
Savu Vio Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Am pus pe 4 ohmi,evident se aude mai tare si foarte clar,merita facut. Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Intre timp am reusit sa recuperez intreg finalul audio de la Latvia, mai putin lampa din final. Si daca tot m-a luat valul am inceput sa rasfoiesc vechile manuale de receptoare radio din liceu. Am gasit asta si poate va este de folos: 1 Link spre comentariu
dan stanciu Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Daca se aude bine si clar,nu-i suficient pentru mine. Ai respectat toate valorile din schema in ce priveste componentele,tensiuni,impedanta traf iesire? Link spre comentariu
Savu Vio Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Nu am mai ascultat amplificatoare pe lampi,sa fac comparatie,la alimentare nu am avut traf cu mediana,traful de iesire este de radio,in rest la fel. Link spre comentariu
Savu Vio Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Cum se aude? Eu inca sunt in faza in care cat trafuri petru iesire. https://youtu.be/nYUBPnlC4Xw Pe radio de pe satelit. Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 23, 2015 Partajează Postat Noiembrie 23, 2015 Am gasit schema exacta pentru modelul meu de Sakta. Acum am si cablajul pe care este plantat amplificatorul audio si vreau sa-l restaurez piesa cu piesa. Pe anumiti condensatori marcajul se ia si daca stergi cu apa si am dubii la tensiunile de lucru care nu sunt trecute pe schema, de exemplu C65,C77.Electroliticii trebuie schimbati toti si mi-ar fi de folos o recomandare unde pot gasi ceva potrivit ca gabarit si valori pentru montaje cu lampi. Potentiometrul R36 0.47 (cred ca megohmi) are doua prize intermediare, il am pe cel original dar se mai gaseste asa ceva nou ? 6H2P mai este dar 6P14P nu. As vrea sa le pun noi, de unde le pot cumpara, e bine sa merg pe tipurile originale sau inlocuitoare ? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 24, 2015 Partajează Postat Noiembrie 24, 2015 (editat) Am gasit schema exacta pentru modelul meu de Sakta. Acum am si cablajul pe care este plantat amplificatorul audio si vreau sa-l restaurez piesa cu piesa. Pe anumiti condensatori marcajul se ia si daca stergi cu apa si am dubii la tensiunile de lucru care nu sunt trecute pe schema, de exemplu C65,C77.Electroliticii trebuie schimbati toti si mi-ar fi de folos o recomandare unde pot gasi ceva potrivit ca gabarit si valori pentru montaje cu lampi. Potentiometrul R36 0.47 (cred ca megohmi) are doua prize intermediare, il am pe cel original dar se mai gaseste asa ceva nou ? 6H2P mai este dar 6P14P nu. As vrea sa le pun noi, de unde le pot cumpara, e bine sa merg pe tipurile originale sau inlocuitoare ? C65/16V si C77/25V,R36=0.47Meg(470K) cred ca sunt sanse mici sa gasiti un astfel de potentiometru nou,6N2P nu prea se uzeaza,6P14P se poate inlocui cu EL84,dar sigur veti gasi cu usurinta 6P14P sunt colegi care au asa ceva la vanzare,este o lampa prea comuna. 6N2P se poate inlocui cu ECC83 dar cu modificari la filamente si cred ca nu asta doriti :..." Acum am si cablajul pe care este plantat amplificatorul audio si vreau sa-l restaurez piesa cu piesa..." Editat Noiembrie 24, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Savu Vio Postat Decembrie 8, 2015 Partajează Postat Decembrie 8, 2015 http://savuf.sunphoto.ro/amplif Am finalizat jucaria cu 2x ECL 82.La inceput am fost sceptic,acum imi place.Brum nu are deloc,boxe cu difuzoare mai mari sunt binevenite. 1 Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Felicitari ! Care schema ? In poza sunt 4 tuburi. Link spre comentariu
Savu Vio Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Schema de la pagina 4 ,pentru stereo, Ecl 82 este trioda-pentoda,deci 2 lampi pentru stereo. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 O.K. Multumesc. Vazusem 4 tuburi, dar dupa ce am marit imaginea am vazut ca sunt 2 tuburi. Esti multumit de el ? Cum se aude ? Boxele ce SPL au ? Link spre comentariu
Savu Vio Postat Ianuarie 12, 2016 Partajează Postat Ianuarie 12, 2016 Este un video mai sus in varianta mono,boxe nu stiu cat au SPL,merge de o luna la volum mic,mai mult pe radio de pe satelit,mai rar pun pe CD player,imi place. Link spre comentariu
Savu Vio Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 De ceva vreme ma gandesc sa abordez contructia unui amplificator cu lampi. Am avut ocazia sa ascult unul si am ramas surprins de calitatea oferita. Ma rog,au ceva aparte in ce priveste sunetul,de calitate fiind si celelalte tipuri de aplificatoare. Pentru multi nu conteaza. E suficient sa bubuie tare boxa.Mie,insa,mi-a lasat o impresie excelenta. Alt aspect surprinzator a fost puterea. Destul de mica dar comparand felul in care era perceputa,un amplif cu circuite integrate cred ca trebua sa scoata dublu ca putere. Poate spun prostii,dar asta am sesizat. Ca electronist de nivel incepator spre mediu,ma gandesc ca n-o fi atat de greu,cu ajutorul dvs,sa duc la capat un mic proiect. Schema am gasit-o pe google si am s-o postez ceva mai jos. Ce nu pot face cu mana mea sunt trafurile. Din ce am citit e bine sa-le abordeze un profesionist. Am vazut ca se gasesc si de cumparat,fie cele de alimentare ,fie de iesire. http://nmwilliam.tripod.com/ecl82.html Doresc sa-l realizez pe pcb din motive pur estetice. Totul se va afla sub carcasa,chiar daca tot ce vad ,ca realizare,e la vedere(tuburi,trafuri). Aveti ceva comentarii aspra schemei? Poate mai intereseaza pe cineva,difuzoarele de banda larga,ovale, de la radio Gloria(4 ohmi/3W), aranjate in cutii merg bine pe acest amplificator.Nu stiu cat coboara in frecventa, diametrul mare fiind de 14 cm,dar o sa fiti surprinsi placut de cum se aud.Iesirile sunt pe 4 ohmi. Link spre comentariu
Dan Minciu Postat Februarie 1, 2016 Partajează Postat Februarie 1, 2016 (editat) Poate mai intereseaza pe cineva,difuzoarele de banda larga,ovale, de la radio Gloria(4 ohmi/3W), aranjate in cutii merg bine pe acest amplificator.Nu stiu cat coboara in frecventa, diametrul mare fiind de 14 cm,dar o sa fiti surprinsi placut de cum se aud.Iesirile sunt pe 4 ohmi. Asa este... in tinerete ('84-'90) am avut 2 boxe facute SIMPLU cu cate 2 astfel de difuzoare, inseriate, mergeau perfect-tin minte la 6W/8ohm...si cutiile necalculate...deh nu stiam cum...facute ermetic si umplute cu vata...acelasi model de difuzor era si in "difuzor de radioficare" versiunea trapezoidala... Editat Februarie 1, 2016 de Dan Minciu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum