Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul pas spre un amplif cu tub

dan stanciu

Postări Recomandate

Lipsesc prinderile de minim M4 ale PCB-ului fata de sasiu conform standardului  de electrosecuritate care mentioneaza ca obligatoriu orice traseu  trebuie sa fie amplasat la minim 6 mm fata de  marginea PCB-ului  ...

Editat de Victor
Link spre comentariu

Lipsesc prinderile de minim M4 ale PCB-ului fata de sasiu conform standardului  de electrosecuritate care mentioneaza ca obligatoriu orice traseu  trebuie sa fie amplasat la minim 6 mm fata de  marginea PCB-ului  ...

Nu inteleg,poti sa explici? Daca ar fi pozitionate altfel ce se intampla?

Se poate taia pcb-ul cu o margine mai mare fata de primul traseu.

Editat de dan stanciu
Link spre comentariu

Am aceste transformatoare si 3 difuzoare provenite dintr-un radio cu pick-up pe lampi Latvia. 

Tot citind pe forum m-a luat valul si as vrea sa incerc si eu un amplificator.

Va rog sa-mi recomandati o schema astfel incat sa pot folosi transformatoarele din imagine.

post-228756-0-76140200-1447786387_thumb.jpg

Link spre comentariu

Dar ce a păţit, era stricat radioul? Se pot folosi multe din el, dar tot cu aceleaşi calităţi audio ca în schema originală, fiind condiţionat de trafo şi lămpile folosite.

Ar putea rezulta un amplif de probe.

Link spre comentariu

Am aceste transformatoare si 3 difuzoare provenite dintr-un radio cu pick-up pe lampi Latvia. 

Tot citind pe forum m-a luat valul si as vrea sa incerc si eu un amplificator.

Va rog sa-mi recomandati o schema astfel incat sa pot folosi transformatoarele din imagine.

Cred ca aceste transformatoare sunt provenite de la un RR SAKTA fara tub redresor adica redresare cu SS,va puteti inspira cu toata increderea dupa schema RR LATVIA-59 si sigur veti putea realiza un mic amplificator SE de 3-4W  cu 6J1P & 6P14P (EL84) insa nu trebuie sa va steptati la performante de inalta calitate,oricum la o putere de iesire de 1,5W...2W puteti avea o banda de frecvente acceptabila adica 60Hz....15Khz,parerea mea.

Transformatorul de alimentare nu cred ca-i capabil sa sustina consumul pentru un amplificator stereo cu 2X6P14P(EL84) si 2X6J1P (EP125,6F32,EF95...),sau poate dar la limita.

Pentru inceput si cu investitie minima se poate realiza acest mic amplificator.

post-175212-0-45230400-1447838018_thumb.jpg

post-175212-0-14320100-1447838125_thumb.jpg

post-175212-0-93071300-1447838136_thumb.jpg

post-175212-0-51128700-1447841306_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Posted ImageDe ceva vreme ma gandesc sa abordez contructia unui amplificator cu lampi. Am avut ocazia sa ascult unul si am ramas surprins de calitatea oferita.

Ma rog,au ceva aparte in ce priveste sunetul,de calitate fiind si celelalte tipuri de aplificatoare. Pentru multi nu conteaza. E suficient sa bubuie tare boxa.Mie,insa,mi-a lasat o impresie excelenta. Alt aspect surprinzator a fost puterea. Destul de mica dar comparand felul in care era perceputa,un amplif cu circuite integrate cred ca trebua sa scoata dublu ca putere. Poate spun prostii,dar asta am sesizat.

Ca electronist de nivel incepator spre mediu,ma gandesc ca n-o fi atat de greu,cu ajutorul dvs,sa duc la capat un mic proiect.

Schema am gasit-o pe google si am s-o postez ceva mai jos.

Ce nu pot face cu mana mea sunt trafurile. Din ce am citit e bine sa-le abordeze un profesionist. Am vazut ca se gasesc si de cumparat,fie cele de alimentare ,fie de iesire.

http://nmwilliam.tripod.com/ecl82.htmlPosted Image

Doresc sa-l realizez pe pcb din motive pur estetice. Totul se va afla sub carcasa,chiar daca tot ce vad ,ca realizare,e la vedere(tuburi,trafuri).

Aveti ceva comentarii aspra s

Buna seara,am facut aceasta schema,doar mono deocamdata,am avut un singur traf de iesire,merge bine pe 8 ohmi,traful este de la radio cu iesire 4 ohmi,cum trebuie?Potentiometru am pus de 1 megaohm.

post-242808-0-90008700-1448130208_thumb.jpg

Editat de Savu Vio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări