hpavictor Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Lipsesc prinderile de minim M4 ale PCB-ului fata de sasiu conform standardului de electrosecuritate care mentioneaza ca obligatoriu orice traseu trebuie sa fie amplasat la minim 6 mm fata de marginea PCB-ului ... Editat Noiembrie 12, 2015 de Victor Link spre comentariu
dan stanciu Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Lipsesc prinderile de minim M4 ale PCB-ului fata de sasiu conform standardului de electrosecuritate care mentioneaza ca obligatoriu orice traseu trebuie sa fie amplasat la minim 6 mm fata de marginea PCB-ului ... Nu inteleg,poti sa explici? Daca ar fi pozitionate altfel ce se intampla? Se poate taia pcb-ul cu o margine mai mare fata de primul traseu. Editat Noiembrie 12, 2015 de dan stanciu Link spre comentariu
RockDok Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Cind am desenat cablajul l-am gindit fixat intre ghidaje din tije de lemn si carcasa boxa, fara suruburi. Absolut sigur electric. Am sa las bordura si locuri de fixare cu M4. Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Am aceste transformatoare si 3 difuzoare provenite dintr-un radio cu pick-up pe lampi Latvia. Tot citind pe forum m-a luat valul si as vrea sa incerc si eu un amplificator. Va rog sa-mi recomandati o schema astfel incat sa pot folosi transformatoarele din imagine. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Cea mai sigură e tot a radioului Latvia. Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Nu am schema Latviei si nici prea multe informatii n-am gasit pe net. Am incercat sa-l identific, fara succes, dupa grilele din plastic ale difuzoarelor laterale care au 6 ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Dar ce a păţit, era stricat radioul? Se pot folosi multe din el, dar tot cu aceleaşi calităţi audio ca în schema originală, fiind condiţionat de trafo şi lămpile folosite. Ar putea rezulta un amplif de probe. Link spre comentariu
nicolaus Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 http://rw6ase.narod.ru/00/rp_l/latwija_m137.html Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Atat am primit din el, altcineva l-a dezmembrat. @nicolaus , aoleu ce bine arata dar nu e asta... Link spre comentariu
George Postat Noiembrie 17, 2015 Partajează Postat Noiembrie 17, 2015 Cred ca e unul din cele doua de mai jos: http://www.radiomuseum.org/r/vef_latvija_rn59_rn_59.html http://www.radiomuseum.org/r/vef_latvija_m_rn59_rn_59.html Schema pentru RN59 ar fi asta: http://www.gstube.com/schemes/pics/Ra/LatvijaRN59_Kama61.GIF Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 (editat) Post gresit. scuze. Editat Noiembrie 18, 2015 de Untold Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 (editat) Am aceste transformatoare si 3 difuzoare provenite dintr-un radio cu pick-up pe lampi Latvia. Tot citind pe forum m-a luat valul si as vrea sa incerc si eu un amplificator. Va rog sa-mi recomandati o schema astfel incat sa pot folosi transformatoarele din imagine. Cred ca aceste transformatoare sunt provenite de la un RR SAKTA fara tub redresor adica redresare cu SS,va puteti inspira cu toata increderea dupa schema RR LATVIA-59 si sigur veti putea realiza un mic amplificator SE de 3-4W cu 6J1P & 6P14P (EL84) insa nu trebuie sa va steptati la performante de inalta calitate,oricum la o putere de iesire de 1,5W...2W puteti avea o banda de frecvente acceptabila adica 60Hz....15Khz,parerea mea. Transformatorul de alimentare nu cred ca-i capabil sa sustina consumul pentru un amplificator stereo cu 2X6P14P(EL84) si 2X6J1P (EP125,6F32,EF95...),sau poate dar la limita. Pentru inceput si cu investitie minima se poate realiza acest mic amplificator. Editat Noiembrie 18, 2015 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 18, 2015 Partajează Postat Noiembrie 18, 2015 Asta este, multumesc Link spre comentariu
Savu Vio Postat Noiembrie 21, 2015 Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 (editat) De ceva vreme ma gandesc sa abordez contructia unui amplificator cu lampi. Am avut ocazia sa ascult unul si am ramas surprins de calitatea oferita. Ma rog,au ceva aparte in ce priveste sunetul,de calitate fiind si celelalte tipuri de aplificatoare. Pentru multi nu conteaza. E suficient sa bubuie tare boxa.Mie,insa,mi-a lasat o impresie excelenta. Alt aspect surprinzator a fost puterea. Destul de mica dar comparand felul in care era perceputa,un amplif cu circuite integrate cred ca trebua sa scoata dublu ca putere. Poate spun prostii,dar asta am sesizat. Ca electronist de nivel incepator spre mediu,ma gandesc ca n-o fi atat de greu,cu ajutorul dvs,sa duc la capat un mic proiect. Schema am gasit-o pe google si am s-o postez ceva mai jos. Ce nu pot face cu mana mea sunt trafurile. Din ce am citit e bine sa-le abordeze un profesionist. Am vazut ca se gasesc si de cumparat,fie cele de alimentare ,fie de iesire. http://nmwilliam.tripod.com/ecl82.html Doresc sa-l realizez pe pcb din motive pur estetice. Totul se va afla sub carcasa,chiar daca tot ce vad ,ca realizare,e la vedere(tuburi,trafuri). Aveti ceva comentarii aspra s Buna seara,am facut aceasta schema,doar mono deocamdata,am avut un singur traf de iesire,merge bine pe 8 ohmi,traful este de la radio cu iesire 4 ohmi,cum trebuie?Potentiometru am pus de 1 megaohm. Editat Noiembrie 21, 2015 de Savu Vio Link spre comentariu
dan stanciu Postat Noiembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2015 Cum se aude? Eu inca sunt in faza in care cat trafuri petru iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum