Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ESP8266

Liviu M

Postări Recomandate

Salut Radu,

multumesc pentru sfaturi. Acum m-am prins ce vrei sa zici (a ajutat si faptul ca am citit toate "mesajele" primite de ESP; au nemtii o vorba "cine stie sa citeasca are avantaje").

Inca nu-mi merg mesajele de genul

server.on ( "/", sendFile('index.html') );

dar cu alte "formate" am reusit sa folosesc fisier separat pentru scripturi.

Acum ca stiu cam cum ar trebui sa mearga, stiu in ce directie sa sap.

O seara buna,

Liviu

PS Sper c-am ti-am retinut bine numele si nu te-am botezat.

Link spre comentariu

Salutare,

tot eu...

Dupa ce am reusit sa definesc corect functiile de servire a index.html si .js (*) si pagina respectiva se afiseaza corect, am ajuns la concluzia ca... mai am mult de sapat. :(

Multumesc inca o data,

Liviu

(*) La mine functiile de genul

server.on ( "/", sendFile('index.html') );

nu functioneaza, trebuie sa fie fara parametri. De-aia le-am declarat/definit ca void si apelat ca:

server.on ( "/", sendFile);
Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Salut si multumesc de link!

Intre timp, cu partea din ESP m-am cam prins. Multumita lui Radu m-am prins cum pot folosi sistemul de fisiere din ESP.

Momentan trebuie sa sap la html/javascript in general, ca la astea am eu o problema. Am prea multe goluri ca sa pot scrie un cod civilizat.

Mie-mi trebuie o pagina web cu care sa modific doua variabile.

Pana acum am facut doua variante, una din ele fiind ca cea din link (care e ca cea a lui Radu), cu care pot folosi foarte bine fisierele salvate in sistemul de fisiere. Asa ca pot edita fisierele pe PC, le scriu in ESP si... scap de zecile de "client.print". Numai ca nu functioneaza chiar cum mi-ar trebui. Ca sa modific valorile, incerc sa folosesc forms (forme ?) - BA si SA. Cand fac BA=1 si apas submit pentru BA, in browser vad "192.168.1.x/?BA=1", iar server.on() imi detecteaza / pe post de uri si 1 pe post de argument (un singur argument). La fel si pentru SA, asa nu le pot deosebi prin nimic. Varianta care face cat de cat ce vreau eu are o "forma" cu doua campuri de intrare, BA si SA si le trimit pe ambele cu un submit. De receptionat receptionez tot numai / pe post de uri, dar primesc doua argumente.

A doua varianta e mai "batraneasca", cu citit si decodat "de mana" toata comunicatia, dar am tot mesajul la dispozitie sa-l decodez si pot folosi forme diferite (sunt si BA & SA in mesaj). Folosesc si aici sistemul de fisiere, dar ceva mai "rudimentar".

Cum ziceam, mai sap. Multumesc pentru sfaturile deja date sau cele care vor mai veni.

O zi buna,

Liviu

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Salut, tot eu.

Am reaplicat vorba nemteasca "cine stie sa citeasca e in avantaj" si am citit inca o data definita clasei ESP8266WebServer. Am descoperit ca, pe langa argumente, exista si numele argumentelor. Asa ca pot detecta foarte usor care form a fost modificat. :)

Mai am sa ma prind care e ordinea cea mai buna a diverselor elemente in index.html, astfel incat sa actualizez campurile cum trebuie si sa se incarce rapid si sa nu incalc toate regulile.

Cum ziceam, mai sap.

O zi buna,

Liviu

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Voi aveti probleme cu stabilitatea?

Am observat ca o data la cateva zile un modul ajuge offline. Nu stiu exact care e problema ca nu am avut timp de investigatii dar dupa un reset e ok. Folosesc SDK 1.4.

Link spre comentariu

Eu n-am decat un modul si nu prea sta in priza, dar o ciudatenie tot am detectat.

Modulul meu ar trebui sa functioneze pe diorama si sa trimita diverse informatii (senzori de feedback) la PC. Softul de pe PC stie UDP, asa ca modulul meu stie UDP - trimite evenimentele si poate fi programat de la PC (adresa placutei si adresa senzorului conectat la ea).

Pentru comoditate (si, am descoperit mai nou, pentru stabilitate), i-am mai adaugat si serverul web de care am povestit mai sus, cu care programez aceleasi adrese de mai sus.

La bagarea in priza functioneaza totul. Dupa un timp, partea de programare pe UDP nu mai vrea - la interogarile de la PC modulul pur si simplu nu mai raspunde. Pot sa-l programez in continuare din interfata web, citeste senzorii si transmite la PC mesajele corect (cu adresa schimbata din interfata web, daca am schimbat-o), dar nu mai raspunde la interogarile pe UDP.

Cum nu pot exclude erorile de programare, nu pot nici sa dau (toata) vina pe modul. Da' daca tot ai intrebat...

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

La UDP, faci broadcast de pe PC sau trimiti la un IP anume? Poate se schimba IP-ul modului.

Si eu folosesc broadcast pe UDP pentru a trimite informatii la ce server MQTT sa se conecteze modulele din casa si nu am avut probleme.

Editat de godFather89
Link spre comentariu

Broadcast (224.0.0.1).

IP-ul nu se modifica, IP-ul il folosesc in interfata web si nu se modifica...

Da' ce-i drept, am surprins-o reconectandu-se. Nu m-am prins daca are vreo legatura cu pierderea de "conexiune UDP".

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am senzatia ca smartconfig se refera la cum il conectezi la router (ssid & pass), nu la programare, da' nu-s sigur.

Programare prin wifi... prin analogie cu programarea "pe fir", ti-ar trebui un "bootloader" care sa suporte asa ceva. N-am idee daca exista.

Suna interesant, daca gasesti mai multe informatii, posteaza-le si pentru noi.

Spor,

Liviu

Link spre comentariu

Stiti cumva: cu tableta, telefonul PC poti sa te conectezi la mai multe retele WiFi in acelasi timp ?

Adica 1. De la un WiFi am internet

si in acelasi timp 2. Tot prin WiFi ma 'leg' de ESP8266 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări