Liviu M Postat Noiembrie 11, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2015 Salut Radu, multumesc pentru sfaturi. Acum m-am prins ce vrei sa zici (a ajutat si faptul ca am citit toate "mesajele" primite de ESP; au nemtii o vorba "cine stie sa citeasca are avantaje"). Inca nu-mi merg mesajele de genul server.on ( "/", sendFile('index.html') ); dar cu alte "formate" am reusit sa folosesc fisier separat pentru scripturi. Acum ca stiu cam cum ar trebui sa mearga, stiu in ce directie sa sap. O seara buna, Liviu PS Sper c-am ti-am retinut bine numele si nu te-am botezat. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 13, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 (editat) Salutare, tot eu... Dupa ce am reusit sa definesc corect functiile de servire a index.html si .js (*) si pagina respectiva se afiseaza corect, am ajuns la concluzia ca... mai am mult de sapat. :( Multumesc inca o data, Liviu (*) La mine functiile de genul server.on ( "/", sendFile('index.html') ); nu functioneaza, trebuie sa fie fara parametri. De-aia le-am declarat/definit ca void si apelat ca: server.on ( "/", sendFile); Editat Noiembrie 13, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
godFather89 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Uie aici un exemplu de server http ce serveste cai diferite: https://learn.adafruit.com/esp8266-temperature-slash-humidity-webserver/code. Nici nu stiam ca exista expresii lambda in C++. Trebuie sa ma pun la curent cu ultimele versiuni. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Salut si multumesc de link! Intre timp, cu partea din ESP m-am cam prins. Multumita lui Radu m-am prins cum pot folosi sistemul de fisiere din ESP. Momentan trebuie sa sap la html/javascript in general, ca la astea am eu o problema. Am prea multe goluri ca sa pot scrie un cod civilizat. Mie-mi trebuie o pagina web cu care sa modific doua variabile. Pana acum am facut doua variante, una din ele fiind ca cea din link (care e ca cea a lui Radu), cu care pot folosi foarte bine fisierele salvate in sistemul de fisiere. Asa ca pot edita fisierele pe PC, le scriu in ESP si... scap de zecile de "client.print". Numai ca nu functioneaza chiar cum mi-ar trebui. Ca sa modific valorile, incerc sa folosesc forms (forme ?) - BA si SA. Cand fac BA=1 si apas submit pentru BA, in browser vad "192.168.1.x/?BA=1", iar server.on() imi detecteaza / pe post de uri si 1 pe post de argument (un singur argument). La fel si pentru SA, asa nu le pot deosebi prin nimic. Varianta care face cat de cat ce vreau eu are o "forma" cu doua campuri de intrare, BA si SA si le trimit pe ambele cu un submit. De receptionat receptionez tot numai / pe post de uri, dar primesc doua argumente. A doua varianta e mai "batraneasca", cu citit si decodat "de mana" toata comunicatia, dar am tot mesajul la dispozitie sa-l decodez si pot folosi forme diferite (sunt si BA & SA in mesaj). Folosesc si aici sistemul de fisiere, dar ceva mai "rudimentar". Cum ziceam, mai sap. Multumesc pentru sfaturile deja date sau cele care vor mai veni. O zi buna, Liviu Editat Noiembrie 15, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Salut, tot eu. Am reaplicat vorba nemteasca "cine stie sa citeasca e in avantaj" si am citit inca o data definita clasei ESP8266WebServer. Am descoperit ca, pe langa argumente, exista si numele argumentelor. Asa ca pot detecta foarte usor care form a fost modificat. Mai am sa ma prind care e ordinea cea mai buna a diverselor elemente in index.html, astfel incat sa actualizez campurile cum trebuie si sa se incarce rapid si sa nu incalc toate regulile. Cum ziceam, mai sap. O zi buna, Liviu Editat Noiembrie 15, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
godFather89 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Voi aveti probleme cu stabilitatea? Am observat ca o data la cateva zile un modul ajuge offline. Nu stiu exact care e problema ca nu am avut timp de investigatii dar dupa un reset e ok. Folosesc SDK 1.4. Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) Eu n-am decat un modul si nu prea sta in priza, dar o ciudatenie tot am detectat. Modulul meu ar trebui sa functioneze pe diorama si sa trimita diverse informatii (senzori de feedback) la PC. Softul de pe PC stie UDP, asa ca modulul meu stie UDP - trimite evenimentele si poate fi programat de la PC (adresa placutei si adresa senzorului conectat la ea). Pentru comoditate (si, am descoperit mai nou, pentru stabilitate), i-am mai adaugat si serverul web de care am povestit mai sus, cu care programez aceleasi adrese de mai sus. La bagarea in priza functioneaza totul. Dupa un timp, partea de programare pe UDP nu mai vrea - la interogarile de la PC modulul pur si simplu nu mai raspunde. Pot sa-l programez in continuare din interfata web, citeste senzorii si transmite la PC mesajele corect (cu adresa schimbata din interfata web, daca am schimbat-o), dar nu mai raspunde la interogarile pe UDP. Cum nu pot exclude erorile de programare, nu pot nici sa dau (toata) vina pe modul. Da' daca tot ai intrebat... Editat Noiembrie 15, 2015 de Liviu M Link spre comentariu
godFather89 Postat Noiembrie 15, 2015 Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 (editat) La UDP, faci broadcast de pe PC sau trimiti la un IP anume? Poate se schimba IP-ul modului. Si eu folosesc broadcast pe UDP pentru a trimite informatii la ce server MQTT sa se conecteze modulele din casa si nu am avut probleme. Editat Noiembrie 15, 2015 de godFather89 Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2015 Broadcast (224.0.0.1). IP-ul nu se modifica, IP-ul il folosesc in interfata web si nu se modifica... Da' ce-i drept, am surprins-o reconectandu-se. Nu m-am prins daca are vreo legatura cu pierderea de "conexiune UDP". Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Aveti idee daca ESP8266 poate fi programat prin WiFi ? Cred ca se numeste asta Smart si as fi tare curios. Eu citesc acum despre asta: http://www.esp8266.com/viewtopic.php?f=5&t=1904 Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Am senzatia ca smartconfig se refera la cum il conectezi la router (ssid & pass), nu la programare, da' nu-s sigur. Programare prin wifi... prin analogie cu programarea "pe fir", ti-ar trebui un "bootloader" care sa suporte asa ceva. N-am idee daca exista. Suna interesant, daca gasesti mai multe informatii, posteaza-le si pentru noi. Spor, Liviu Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 28, 2015 Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 (editat) Are, cum era de asteptat si instructiuni de ASM: http://www.esp8266.com/viewtopic.php?f=6&t=2830 Arduino cu ESP poate fi programat: http://hackaday.com/2014/11/13/programming-an-arduino-over-wifi-with-the-esp8266/ Cam asta cred ca este: http://www.esp8266.com/viewtopic.php?f=32&t=5793 Editat Noiembrie 28, 2015 de Mondan Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 28, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2015 Cum spuneam, merge cu "bootloader": Isn't there an opinion like native WiFi upload? For upload sketch directly from Arduino IDE via WiFi without using the WebUpload sketch before Do you mean by "native" using the ROM firmware provided by Espressif without the help of any other firmware ?No ! they only support upload via serial, and during this upload, Wifi is completely turned off.So, it is up to your own firmware (such as the WebUpdater mentioned above) to handle the upload and flashing.BTW, for the "Export bin" mentioned earlier, I got it working, but it simply save the *.bin in the project path. Multumesc pentru informatie. Numai bine, Liviu Link spre comentariu
Mondan Postat Noiembrie 29, 2015 Partajează Postat Noiembrie 29, 2015 Stiti cumva: cu tableta, telefonul PC poti sa te conectezi la mai multe retele WiFi in acelasi timp ? Adica 1. De la un WiFi am internet si in acelasi timp 2. Tot prin WiFi ma 'leg' de ESP8266 ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Decembrie 2, 2015 Partajează Postat Decembrie 2, 2015 Nu cred... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum