mila Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 EL34 e alta "mancare de peste" fata de 6P3C. 6H9S trebue sa aiba filamentul in DC si usor elevat Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Vreau sa fac o mica observatie, off topic! Pozitia virgulei intr-un text se pune intodeauna dupa cuvant si se lasa un spatiu liber ca la o scriere obisnuita fara virgula! Acest lucru e foarte important pentru interpretarea textelor de catre programele de scris (gramatica, ortografie, traduceri). Astfel, de ex., ma duc pe sit-urile rusesti si am probleme cand se face traducerea unor texte scrise de useri care nu respecta acest lucru, lasand cuvintele respective in limba rusa. Acelasi lucru se poate intampla cand unii vizitatori vin si vor sa stie ce scrim noi aici. Mersi de intelegere! 1 Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 (editat) Domn Lazaroiu, sa nu dramatizam o etapa in calea evolutiei! Acum citiva ani, sa zicem mai mult de 5, mai nimeni nu era socat de acel switch cu 2 sau 3 pozitii, ba chiar era la moda sa compari sunetul de "trioda" cu celelalte configuratii... Imi aduc aminte ca am specificat demult ca de fapt avem 3 tuburi diferite in acelasi montaj si ca o comparatie "aproximativa" se va putea face doar daca acel switch are mai multi galeti, in sensul de a ajusta si semnalul de atac, asta minim... da, este cam de prost gust in ziua de azi... Nu dramatizam, insa eu am semnalat aceasta idee neinspirata chiar de la primele postari ale mele pe acest forum (8...9 ani in urma) si am fost contrazis de multe ori,exista inca acele discutii. Evolutie ???!!!...dupa atatia ani de la "inceputuri",dupa mii de discutii referitoare la cum se proiecteaza un etaj final cu o pentoda,trioda,tetroda in ziua de astazi inca mai apar astfel de scheme si chiar cu sustinatori ??...evolutie??? Mi-as dori tare mult sa nu mai apara dar mai ales sa nu mai sustinem astfel de aberatii amatoricesti, zau asa! Multumesc si iertat sa-mi fie off-topicul! Editat Noiembrie 2, 2015 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 EL34 e alta "mancare de peste" fata de 6P3C. 6H9S trebue sa aiba filamentul in DC si usor elevat În cazul de faţă nu e necesară ridicarea potenţialului filamentului, catodul e la o tensiune mică faţă de masă (2V). Dacă era o catodină sau Williamson cu 100V între catod şi filament, da. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Am doua feluri de tole, oare sunt bune macar pentru traful de alimentare ? Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 bogdan666, varianta mica este tola E20 si varianta mare este tola E25....prima varianta este potrivita pt. un traf de alimentare , a doua varianta este prea mare pt. aplicatia in cauza!....nu se justifica utilizarea unui miez masiv , cum este cel din tole E25 pt. aplicatia ta....doua intrebari - ce grosime are pachetul de tole E20 si ampliful va fi mono sau stereo? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Noiembrie 12, 2015 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Ampliful o sa fie stereo, iar grosimea pachetului urma sa intreb eu cat ar trebui sa fie, carcasa urmand sa o construiesc eu. Deci tole sunt, asa ca va rog sa va dati cu parerea cat de gros ar trebui sa fie, urmand sa calculez si grosimea sarmei si numarul de spire. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Din schema din primul post , rezulta ( cu tuburi finale 6P3S): - secundarul de inalta tensiune---------------------------- 270V-300mA - secundarul pt. negativare ----------------------------- 45V- 150mA - secundar filamente 1 ------------------------------------ 6,3V - 3A - secundar filamente 2 ------------------------------------ 6,3V - 3A Ar fi o putere totala activa in secundare de (270 x 0,3) + ( 45 x 0,15) + (6,3 x 3) + (6,3 x 3) = 81 + 6,75 + 18,9 + 18,9 = 125,55W Daca consideram un randament de 0,85 atunci puterea aparenta in primar va fi 147,7 VA Practic , un traf cu puterea de 150-160VA este suficient...daca plecam de la premiza ca sectiunea este radical din putere atunci sectiunea este - radical din 150=>12,24 cmp si , rotunjit 13cmp....ar rezulta grosimea pachetului de tole de tip E20 => 3,3cmp.... La restul cred ca va descurcati...Spor! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Ar fi nişte observaţii: un pachet mai mare decît puterea prezumată are avantajul unor pierderi mai mici. O tolă mai mare ajută la folosirea de izolaţie mai multă şi la răcire, fereastra fiind mai mare: Se poate folosi şi o formulă de 60/S sau chiar mai mult, eu am întîlnit trafo cu 100/S ptr montaje cu lămpi. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 (editat) Sigur, un pachet de tole de 4cm grosime - sectiune 16cmp- ar fi excelent! Acuma , Bogdan stie ce cantitate de tole are si calitatea lor... Apropo de calitate - daca tolele sunt de 0,35mm grosime , sunt excelente si pt. trafurile de iesire, daca sunt de 0,5mm este bine sa fie folosite doar la traful de retea... Editat Noiembrie 12, 2015 de flomar60 Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 12, 2015 Partajează Postat Noiembrie 12, 2015 Sînt bune şi cele de 0,5mm dacă materialul lor e bun şi pachetul generos, exemplu celebru trafo de reţea de la tv E-47. Oricum ar fi, ideal e un pachet cu secţiunea pătrată. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Din schema din primul post , rezulta ( cu tuburi finale 6P3S):- secundarul de inalta tensiune---------------------------- 270V-300mA - secundarul pt. negativare ----------------------------- 45V- 150mA - secundar filamente 1 ------------------------------------ 6,3V - 3A - secundar filamente 2 ------------------------------------ 6,3V - 3A Ar fi o putere totala activa in secundare de (270 x 0,3) + ( 45 x 0,15) + (6,3 x 3) + (6,3 x 3) = 81 + 6,75 + 18,9 + 18,9 = 125,55WDaca consideram un randament de 0,85 atunci puterea aparenta in primar va fi 147,7 VA Practic , un traf cu puterea de 150-160VA este suficient...daca plecam de la premiza ca sectiunea este radical din putere atunci sectiunea este - radical din 150=>12,24 cmp si , rotunjit 13cmp....ar rezulta grosimea pachetului de tole de tip E20 => 3,3cmp.... La restul cred ca va descurcati...Spor!150mA pentru negativare????? Nu e cam mult? Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Nu e mult, e foarte mult!....Dar, cand am avansat aceasta valoare m-am gandit la abilitatile bobinatorului!....150mA inseamna un diametru de 0,25-0,3mm....cu care se bobineaza mult mai usor decat cu un 0,15mm corespunzator pt. 50mA!....iar spatiu in fereastra este destul....apoi izolarea straturilor, manipularea capetelor infasurarii sunt mai usoare cand se bobineaza cu un conductor ceva mai gros....bine, dvs.cunoasteti foarte bine toate astea, ce am am scris mai sus e valabil pt. cei care nu au experienta dvs.! Spor! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Eu aş face secundarul anodic mai solid, unul de 300mA poate fi depăşit lejer la volum mare şi cond de filtraj nu vor face faţă. Personal merg cu minim 500mA la un astfel de amplif stereo, am folosit şi 1A. Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 Pai, daca bobineaza anodica cu un 0,45-0,5mm , eu zic ca face fata.... daca respecta schema alimentatorului n-ar trebui se fie probleme ...pt 500mA ar trebui un 0,55mm...dupa parerea mea un maxim de 15W din PP-ul asta se pot asculta in conditii decente fara probleme....mai mult nu e bine , deja supara la ureche distorsiunile....si asta in conditiile unor trafuri de iesire de calitate....oricum ,are multe probleme de rezolvat , fiind primul amplif pe lampi....conteaza mult si boxele pe care asculta...etc,etc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum