sz3bbylA Postat Octombrie 31, 2015 Partajează Postat Octombrie 31, 2015 vreau sa construiesc un stalp care sa il pot mari pana pe la 7-8 m dar pe mijloc trebuie sa introduc niste cabluri nu stiu pe unde as putea gasi vre-o firma care ar putea sa aibe asa ceva gata facut ca sa pot asambla acel stalp trebuie sa il micsorez si sa il maresc poate cunoasteti vre-o firma cum ar fi cei de la item care fac conveioare, va raman indatorat poza e ca un exemplu pentru ce as avea nevoie Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) Un stâlp telescopic de 7-8 METRI?! Teoretic e perfect posibil, dar lăsând la o parte costurile, cam cu ce forţă mecanică va ganditi sa-l "actionaţi"? Sper ca nu vă ganditi sa-l pozaţi cumva vertical...n-o să ţină, vă garantez-poate doar dacă comandaţi vreun monstru de 1 m diametru...poate ne spuneţi pentru ce vă trebuie aşa ceva, că sigur vă aflaţi pe o cale greşită...plus că v-ar putea unii în vizor, miroase a puşcoci imens... Ar fi comic să ne răspundeţi că vă trebuie pentru o antenă de unde scurte... Editat Noiembrie 1, 2015 de Spitfire Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Puteţi cumpăra două ţevi de oţel de lungime convenabilă (4m) şi al căror diametru să permită introducerea uneia în cealaltă cu joc minim. Apoi pe cea subţire o veţi găuri din loc în loc, în funcţie de cât trebuie să iasă pentru ereglaje. Apoi în găurile date, veţi introduce un bulon de blocare ce va împiedica alunecarea în ţeava mai groasă.Problematic va fi efortul fizic de extindere/scurtare, având în vedere că va trebui executată operaţiunea cel mai probabil cu stâlpul ridicat.Dar se poate prevedea un postament cu articulaţie, astfel ca pentru extindere/scurtare să puteţi coborî stâlpul cu ajutorul unui cablu sau funie şi să efectuaţi reglajul la orizontală. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 vali , la 8 m inaltime cam ce diametru ii trebuie ca sa nu se legene in vant? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 Păi cred că se subînţelegea că va fi fixat cu nişte cabluri împletite din oţel, nu va sta aşa singur în bătaia vântului. Cablurile de fixare (minim trei) pot fi înfăşurate pe nişte trolii cu posibilitatea de blocare.Astfel că indiferent de înălţimea lui, poate fi imobilizat.Soluţii există.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 O idee pt. realizarea stalpului fara demontare...adica cele 2 tevi pomenite de colegul validae si sistemul scripete imaginat de mine cu blocajul mecanic al tevii mobile la inaltimea dorita...sistemul poate fi dublu adica decuparea in teava suport pt. axul de fixare al tevii mobile poate fi dublata pe cealalta parte si folsiti 2 scripeti...un mecanic destept poate face acest lucru cu mai multe tronsoane mobile care pot fi mai scurte...idei sunt multe, punerea in practica e mai dificila! Iata desenul: Spor! Link spre comentariu
leo 17 Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 ceva gen cremaliera actionata de un motor cu reductor si un sistem de blocaj ..se poate incerca Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 1, 2015 Partajează Postat Noiembrie 1, 2015 (editat) ca idee la un concurs de radio amatorism am inaltat ceva de genul asta http://www.elforum.info/topic/40530-identificare-pilon-telescopic/ numai ca e din mai multe bucati nu din 2 si nu avea 8 metrii Editat Noiembrie 1, 2015 de adicontakt Link spre comentariu
yo9dl Postat Noiembrie 2, 2015 Partajează Postat Noiembrie 2, 2015 O sursa de inspiratie poate fi cea de aici http://www.qsl.net/ei7ba/Crank-up%20Tilt-over%20Tower.htm Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 ca idee la un concurs de radio amatorism am inaltat ceva de genul asta http://www.elforum.info/topic/40530-identificare-pilon-telescopic/ numai ca e din mai multe bucati nu din 2 si nu avea 8 metrii Are 10.5m si se ancoreaza in doua locuri, cu cate 3 ancore. Am si eu unul, chiar am participat la un concurs cu el. Cred ca mai am si poza cu el ancorat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 4, 2015 Partajează Postat Noiembrie 4, 2015 am spus ceva de genul nu exact , era militar romanesc , de tipul acela cu o piesa care se punea in capatul de jos a fiecarei bucata care trebuia inlatat si se inalta cu o manivela Link spre comentariu
mishu_g Postat Noiembrie 13, 2015 Partajează Postat Noiembrie 13, 2015 In acest filmulet https://youtu.be/4QPlE2q0D-Y la minutul 0.48 se vede in varful pilonului o antena care putea fi extinsa fata de platforma superioara cu inca 4-5 m cu ajutorul unui troliu pe principiul descris mai sus de @flomar60. Pentru stabilitate acest tronson avea la randul sau ancore. ... pentru curiosi, pilonul este de vanzare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum