Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Letcon

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare. Padurile Vias-urilor (gaurile in care nu se pune nimic, doar fac legatura intre straturile cablajului) pot sa le acopar cu solder mask sau trebuie sa ii las padul descoperit, pentru a putea fi cositorit ? Eu nustiu cum e procesul asta, d-aia intreb. Padul nu foloseste la nimic, nu lipesc nimic pe el, dar ma gandesc ca daca il acopar cu solder mask poate nu mai pot sa lege cositorul din gaura cu padul.... Cum e ?

Link spre comentariu

Totusi eu am impresia ca trecerile metalizate intre straturi nu au nevoie de solder mask, adica nu e nevoie de cositorirea lor la capete

Priviti cablajul din poza asta http://img.dxcdn.com/productimages/sku_218845_1.jpg sunt niste treceri fara a fi cositorite. Ele sunt vopsite din fabrica, asa ca ele fac trecerea din start

Tot in felul asta sunt placile de baza la calculatoare sau orice alte placi facute industrial si cu multe straturi

Poate o mai fi ceva ce imi scapa mie

Editat de maxente
Link spre comentariu

Si mai pot aia de la fabrica sa prinda metalizarea din interiorul gauri de padul gaurii daca padul are vopsea verde pe el ? Sau intaii se face prinderea apoi se da cu vopsea ?

Link spre comentariu

@maxente Probabil  ai dreptate . Cred că depinde de tehnologia de realizare a viasurilor . Dacă e o metalizare - o creștere a unui strat metalic în interiorul găurilor peste traseele de cupru existente , atunci nu mai e nevoie de cositorire . Eu m-am pripit puțin adineaori plecând de la ideea că dacă le cositorești , nu strică ! 

Link spre comentariu

Terminaram si cablajul lui Maxente. :)

Am adaugat diodele de pe iesire, conzii de decuplare finali, gauri pt suruburi si ce mai era nevoie. E perfect acum !

Eu nu o sa fac deocamdata cablaje din astea, asa ca daca vreti luati legatura cu Maxente.

Posted Image

Si schema folosita:

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări