Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Viaţa bate filmul şi practica bate teoria.

................

Mli, pe acest forum nu mai au importanţă schema, tensiunile sau trz folosiţi, nici rez de emitor ci să ai 26mV neapărat acolo, cu toate că e aleatoriu. E bine că nu ai înţeles nimic, înseamnă că ei şi-au făcut bine treaba. Lăsînd gluma la o parte, e suficient să citeşti în ilustraţiile postate. Distorsiuni minime poţi obţine şi în clasă B pură, dar e un subiect tabu.

Nu e vina nimanui ca esti incapabil sa citesti si sa pricepi o documentatie tehnica.

Realitatea care bate teoria e ca esti tu prea redus sa pricepi toate astea.

Te bagi in seama cu noi, ca vezi ca lumea te ignora deja de 3 pagini si incerci sa te faci remarcat.

Salveaza toata discutia asta la arhiva de aur, in frunte cu acest mesaj.

Arat-o si altora fara greturi.

Noi (adica toti de aici, inafara de tine) nu vedem decat un amarat care nu accepta realitatea.

Si amarat nu e vreunul din noi.

Scuze ca trebuie sa scriu asa de explicit, dar in cazul tau chiar e nevoie! esti in halul asta de ametit.

Pentru restul, ignorati posturile acestui schizofrenic-wannabe. Is destui dinastia care inventeaza motorul cu apa, sau dezbina legi fundamentale, dar cand e vorba de practica...pauza totala.

Puteti discuta in continuare de reglaje si asa, e interesant, dar tehnica nu umflat in pene.

Vio, hai las-o mai moale. Marian ti-a raspus cum regleaza el, ai ceva de combatut tehnic, combate, daca nu hai mai lasa-ne nene.

Ce plm e asa mare filozofie.

Alegi din proiectare un bias si gata. Te asiguri ca e stabil cu temperatura. MAi masori Ube la diverse temperaturi daca vrei ca sa fie si inapoiatii ca zal multumiti.

Si daca ai scule de mii de E sau macar o placa buna masori care e bias optim, daca nu, asta e.

Te descurci tu fara sculele alea sa masori thd, doar din hartie, pix si voltmetru? Ca nu inteleg.

Link spre comentariu

Da , are o influență definitorie asupra percepției sunetelor .

Urechea umană medie este echivalentul unui convertor digital cu o conversie pe 30 biți ...

Oups, pe vremea Tv AN cu CI, 15625Hz ii auzeam diferit cind bunica-mea se "plimba" prin camera, stiam cind "vine"...

Link spre comentariu

Daca am un radiator infinit si vreau distorsiuni minime conteaza sau nu curentul de repaos?

Alege biasul care ofera cel mai bun raspuns armonic si asta e.

Banuiesc ca stii ce impact are asupra Tc si Tj, asa zisul "radiator infinit".

Link spre comentariu

Eu nu-s inginer electronist, am terminat calculatoarele.

Electronica e hobby, a fost studiata ca materie secundara, DCE, masurari electrice, baze 1 si 2.

Restul electronicii tine mai mult de partea digitala decat de analogica.

Diploma in sine nu ajuta la nimic, important e sa inveti sa gandesti, sa stii ce sa citesti si de unde.

Apoi niste deprinderi tehnice.

Idem pt orice domeniu.

Link spre comentariu

Nu e vina nimanui ca esti incapabil sa citesti si sa pricepi o documentatie tehnica.

Realitatea care bate teoria e ca esti tu prea redus sa pricepi toate astea.

Te bagi in seama cu noi, ca vezi ca lumea te ignora deja de 3 pagini si incerci sa te faci remarcat.

Salveaza toata discutia asta la arhiva de aur, in frunte cu acest mesaj.

Arat-o si altora fara greturi.

Noi (adica toti de aici, inafara de tine) nu vedem decat un amarat care nu accepta realitatea.

Si amarat nu e vreunul din noi.

Scuze ca trebuie sa scriu asa de explicit, dar in cazul tau chiar e nevoie! esti in halul asta de ametit.

Pentru restul, ignorati posturile acestui schizofrenic-wannabe. Is destui dinastia care inventeaza motorul cu apa, sau dezbina legi fundamentale, dar cand e vorba de practica...pauza totala.

Puteti discuta in continuare de reglaje si asa, e interesant, dar tehnica nu umflat in pene.

Vio, hai las-o mai moale. Marian ti-a raspus cum regleaza el, ai ceva de combatut tehnic, combate, daca nu hai mai lasa-ne nene.

Ce plm e asa mare filozofie.

Alegi din proiectare un bias si gata. Te asiguri ca e stabil cu temperatura. MAi masori Ube la diverse temperaturi daca vrei ca sa fie si inapoiatii ca zal multumiti.

Si daca ai scule de mii de E sau macar o placa buna masori care e bias optim, daca nu, asta e.

Te descurci tu fara sculele alea sa masori thd, doar din hartie, pix si voltmetru? Ca nu inteleg.

Eşti nesimţit şi profiţi de siguranţa care ţi-o oferă depărtarea şi netul. Te invit oricînd să-mi spui în faţă aceste mizerii dacă ai curaj. Îmi dai un mesaj înainte ca să ne întîlnim. Mă găseşti uşor între membri. E valabil şi ptr alţii.

Deci dovezile nu sînt acceptate aici.

Link spre comentariu

Alege biasul care ofera cel mai bun raspuns armonic si asta e.

Banuiesc ca stii ce impact are asupra Tc si Tj, asa zisul "radiator infinit".

Raspunsul armonic? Poti detalia in 2 propozitii, caci restul se fac ca nu vad intrebarea mea. Multumesc.

NB: Nu o sa faca nimeni amplificatorul minune sau detrona pe cei care fac unele dintre minunile actuale, asa ca "datul din casa" nu e decat un motiv invocat, dle Victor. Daca sunt alte motive, eu va stiam ca unul care gusta o gluma. Numai gluma lui, dar in fine.

Link spre comentariu

Raspunsul armonic? Poti detalia in 2 propozitii, caci restul se fac ca nu vad intrebarea mea.

Vezi V2 mini la comerciale (mutat fortat prin "amabilitatea a 3 colegi", front comun)...

N-am sters link-urile din respect pentru cei ce au fost clientii "muncii" mele.

Am fost transparent.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

. pai care e beleaua cu tonul meu? :rade:

N-oi fi eu usa de biserica dar cand vad ca se insista cu incaopatanare inexplicabila pe ceva eronat... Spre exemplu:

Mli, pe acest forum nu mai au importanţă schema, tensiunile sau trz folosiţi, nici rez de emitor ci să ai 26mV neapărat acolo, cu toate că e aleatoriu.

I-am zis de cel putin 2 ori ca NU E ALEATORIU!

Na uite, ca ridicai iarasi tonul :rade:

Da zau ca e frustrant, cum mama masii sa insisti intr-o afirmatie - pe care refuz sa o caracterizez ( pentru a nu se simti insultat ) - cand ti se spune in repetate randuri si de catre multi ca este echivalentul unui parametru bine definit, pai este penibil sa insisti in a ignora explicatiile ce ti se dau si sa promovezi acelasi neadevar obsesiv...

PS: Zal n-ai decat sa printezi ce vrei din postarile mele, imi asum tot ce am scris, daca am gresit, sunt greselile mele, daca am spus ceva corect nu-mi asum meritul deoarece nu eu am publicat acele informatii, doar le retransmit, esti oricand binevenit pe orice topic al meu, atata vreme cat o faci cu argumente tehnice exacte, nu cu mituri si prejudecati.

Link spre comentariu

Uite ce e Mariane, nu rîvnesc la funcţia ta ca să te simţi ameninţat, nici nu mă contrazic de dragul disputei, am fost răbdător şi nu ţi-am răspuns la insulte cîţiva ani dar prea ai sărit gardul. Dacă crezi că te ridici peste alţii dîndu-le în cap greşeşti. Mă şi mir cum de mi-ai cerut prietenia pe feisbuci.

Cu documente reale am venit şi le-ai ridiculizat. E nasol cînd constaţi că lumea ta nu e fix cum ţi-o imaginai. Eşti încă tînăr şi ai speranţe, mai citeşte încă o dată ce scrie acolo, fă ceva experimente şi poate descoperi ceva nou. Ţi-am mai pus nişte întrebări pertinente într-un tutorial mai demult pe TehniumAzi fix pe tema asta şi nu mi-ai răspuns, ai cerut doar ştergerea postării mele că te deranja. Nu crede că injinerii de la McIntosh, Altec, LEM şi alte firme sînt la fel de fraieri ca mine, n-ai nici o şansă să-i ajungi dacă perseverezi aşa. Cu asta sper să se încheie dialogul direct dintre noi. Nu te simţi obligat să-mi răspunzi.

Multă sănătate!

Editat de zal
Link spre comentariu

Citesti selectiv Zal, si e pacat. Sunt printre putinii de pe topic care ti-au apreciat activitatea pe forum, vezi postarea asta:

http://www.elforum.info/topic/109059-amplificator-simetric-simpludarlington/?p=1513826

Si totusi eu sunt ala care sare calul?

De ce? Ca-ti atrag atentia atunci cand gresesti? Ca o fac cu argumente pe care nu le poti combate decat cu scheme vechi?

Ca o fac intr-un stil cat de cat moderat la care nu ai replica? O fac asa tocmai din respect pentru activitatea ta pe forum, nu esti un nimeni, ci esti ala cu al 2-lea numar de postari, asta impune de la sine un anumit respect, dar si o responsabilitate, aceea de a te comporta ca atare, ca un om suficient de matur si responsaabil incat sa accepte ca oricand poate gresi.

Functia mea este 100% irelevanta la discutia asta si in general la amplificatoare, nu inteleg de ce ai amintit-o, n-are legatura, nu ma simt amenintat de nimeni, si nici dependent de ea. Aici relevante sunt doar argumentele si felul cum le sustinem, eu nu ezit sa apreciez pe cine merita ( am facut-o in cazul tau in repetate randuri ) dar nici sa atrag atentia atunci cand simt ca s-a gresit, si dau un singur exemplu chiar de aici, Dl Franzm pe care il consider o autoritate in domeniul audio, si totusi atunci cand din graba probabil a inversat sensul unei evolutii, nu am ezitat sa-i atrag atentia, n-am facut-o din lipsa de respect sau ca sa sar santul, din contra, si Dumnealui a inteles asta, nu s-a iscat nici un scandal, nici un schimb de replici istete, adica a fost ceva normal si matur.

Nu stiu daca ai observat dar eu nu ma folosesc de schemele altora ca sa-mi sustin afirmatiile, incerc sa am mereu propriile argumente, pentru ca asa se invata electronica, invatand tu insuti logica oricarui circuit, suficient de mult incat sa-l poti explica fara sa te folosesti de el. Tu te cramponezi la a iti sustine pozitia postand scheme care par sa-ti sustina punctul de vedere, ( asta dupa parerea mea arata niste limitari la tine ), nu le-am desfiintat si n-am de gand sa o fac, am zis doar ca-s vechi, nu si ca nu sunt functionale sau ca nu ar fi performante, sau mai stiu eu ce, am zis doar ca sunt toate vechi ( asa par toate ), poti sa te superi cat vrei dar traiesti prea mult in trecut, si refuzi sa accepti prezentul cu evolutiile lui.

Multa sanatate si tie ( sincer! ), daca o avem pe asta, putem afirma ca suntem fericiti :)

Link spre comentariu

Anumiti producatori, probabil destul de multi, cand vine vorba de depanare se gandesc ca nu e bine sa-i vina inapoi un amplificator de peste 10kg, din cealalta emisfera a pamantului, doar pentru o reglare de bias. Ca atare, va incerca sa descrie un reglaj facut si cu ciocanul daca se poate.

N-a trecuto luna de cand am fost chemat sa reglez biasul la un Pass X.350.5...Producatorul mi-a spus unde se gaseste trimerul si ca reglajul se face...clasic, ca la carte. Din fericire aparatul era perfect, n-am umblat la nimic iar reglajul era exact ca la carte,venit asa din fabrica, cu 26mV pe rezistenta.

Link spre comentariu

Chiar si la 100w, o armonica de 0,001% are de la varf la varf 0,8mV. Rigol-urile in general la functia FFT stau foarte prost. Cred ca este punctul lor cel mai slab. O placa de sunet bunicica este infinit mai potrivita.

Am o placa de sunet Xonar U7. Va rog sa-mi recomandati un soft (dintre cele multe care se gasesc pe net) si o schema pentru sonda.

Link spre comentariu

ingineri electronisti:

sesebe, franzm, Raimond, Marian, Sharky, Shambala,Victor (nu stiu sigur 100%-sa confirme el), Adrianpic

Nu sunt inginer electronist. Si nici autoritate în materie de audio. Chiar daca am urmat cursurile unei facultati de electronica, examenele de stat le-am dat la alte specialitati, mai cautate la vremea respectiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări