Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Ia, Marian, poate faci un gest si le explici tu colegilor cum functioneaza acest etaj final, (sint curios citi pot explica cum functioneaza acest etaj final, ma refer la "vitejii forumului"), daca tot ai fost curios de o schema in AB+B...

L-am facut in 2002, functioneaza perfect, doar ca acum este dezafecta, a ramas ca "amintire".

Powerbase 3 Ch1+Power.pdf

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

E, prin simplul fapt ca esti "in asentiment".

Am pus schema, acum ajuta-i tu sa inteleaga functionarea, nu e complicata deloc.

Daca nu reusesti, imi zici si ma bag si eu, doar ca sint la munca si nu prea am timp...

Link spre comentariu

Man, eu am pus schema, ce sa fac mai mult de atit?

Din DC 300 a evoluat aceasta serie de amplificatoare.

Eu am facut primul pas, acum va las pe voi.

Aveti schema unui etaj final in clasa AB+B, ca material de studiu, cine doreste poate dezvolta.

Va asigur ca suna extrem de neutru iar DF este bine peste 1000/8R 10Hz-400Hz.

O vechitura frumoasa!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Ok Marian, eu doar am plusat pentru ca ai fost in asentiment cu Thunderer, ca vezi doamne ca nu scoti nimic de la mine, am simtit un pic ironia din postul tau

Decat sa-l intrebi despre secretele din audio, mai sanse ai sa aflii de la CIA cine l-a impuscat pe Kennedy...

Special ai omis un "l" (pe care l-am pus eu de la mine in quote)

demonstrata aici

Ce spuneam eu @Thunderer?... :)

Dar acum fara nicio ironie sau caterinca, discutam serios; poti descrie functionarea acelei scheme?

Link spre comentariu

Special ai omis un "l" (pe care l-am pus eu de la mine in quote)

Special ai inventat tu acel "I", nu-i prima oara cand recurgi la astfel de tertipuri, si nici nu ma astept sa fie ultima.

Discutam serios cand o sa arati ca te-ai maturizat destul incat sa nu mai faci din orice discutie o competitie intre ce stii tu, si ce stiu altii.

Link spre comentariu

Cam ciudata diferenta dintre cele 2 rezistente. Ca si cand PNP-urile de putere ar fi prepolarizate.

clasa_ab_b.jpg

Crown tin cont de diferentele intre structurile PNP si NPN la tranzistorii finali, atit la amplificare cit si la deschidere...

"E" niste prosti, da-i dreq...

Am purtat multe discutii pe email si pe mesaje private pe forumul de la Crown, cu dl Kip Whitehead de la ei (de la care am si schema), un om deosebit cu o rabdare mare ca oceanul Atlantic, pacat ca nu mai lucreaza la ei...

Si cred ca nici David Glass...

Toti sint suparati ca firma a fost "inghitita" de jegul de Harmann.

Marian, vrei sa zici ca cele 2 quote-uri scrise de tine si puse de mine mai sus, nu se refereau la mine, nici un pic, nimic, nimic? :tryre

Poti spune asta?!?

Ca doar despre mine vorbea Thunderer, iar tu pe el il aprobai...

Ce imi place cind vad tipul asta de "scuza:...

Deci, sa revenim la subiect, poti explica cum functioneaza schema aia?

Da sau nu?

Mie imi place cind spui de mine, ca tegiversez, ca ma dau lovit, sau asemenator...

Exact ce faci cu acele 2 quote, pe care si un orb, le vede ca la mine se refereau, fiind in asentiment cu cererea lui Thunderer.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Prefinalul inchide, functie de cat se doreste, prin curentul sau C-E, un final de putere. Practic un final lucreaza in clasa AB iar celalalt in clasa B sau un AB mai mic, dupa dorinta producatorului.

Toata treaba asta se intampla la curenti mici. Cu cat cresc curentii prin finali cu atat diferentele de polarizare dintre ei se estompeaza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări