Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Nu stiu ce urmareste claudiu dar am vazut vreo 2,3 scheme diferite pe care le tot insira aici si pe care spune ca le-a realizat,dovada fiind poza aceea in care nu intelegi nimic.Odata e identica schema cu a lui Dudikoff,odata seamana,odata e schema lanzar,odata e alimentata la 35v....etc.Cred ca nici el nu mai stie ce a facut acolo...fara suparare :)Si chiar daca afirma ca nu urmareste puterea mare,gandurile tot la sute de watti ii sunt.

Fratioare , sa-ti spun o chestie : Una e ce se intampla pe forum si una sa intampla acasa , in realitate . Sincer nu prea ma mai inrereseaza puterile de ordinul a sute de W , nu se mai merita(parerea mea). Am ampliful respectiv l-am construit de dragul de a mai mesterii cate ceva (mi-e drag domeniul asta) . Schema am gasit-o pe un site rusesc asa cum am postat-o si asa as vrea s-o fac plus ca pe site-ul respectiv am gasit schema insotita de tot felul de masuratori . Atat am avut de zis . Merci mult Dudi pt simulare . Promit ca nu o sa mai deschid topicul tau . Pace ! Editat de claudiu_XD
Link spre comentariu

Am citit acest topic si ma bate gandul sa testez si eu ceva simplu pentru a face compatatie (de sunet) cu scheme gen Sara a lu' Greierasul sau Quadul lui Tvicol. Daca o sa testez, voi folosi finali de genul: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3712780/Poze%20pe%20forum/Tranzistori.JPG (originali, NU fake)

Ar fi o constructie numai de amorul artei, ca amplificatoare am suficiente...

Link spre comentariu

Rejectia generatoarelor de curent este secundara , mult mai importanta este impedanta vazuta de diferential ( de aia cea mai proasta solutie posibila este varianta cu Zenner de tensiune mica ) , dar cumva , aceste amanunte inca nu sunt tocmai importante pentru userii care tocmai au descoperit jonctiunea PN si rezistivitatea traseelor de PCB .

Cat despre etajul VAS , aveti cateva topologii clasice , ca sursa de inspiratie , studiati-le in ordinea valorii performantelor audio , incepand cu  a si terminand cu  c : 

Link spre comentariu

I-am facut si eu un cablaj. Mai mic de atat nu am putut.

Eu o sa il fac la fabrica si trebuie sa fac minim 10 cablaje. Daca doreste cineva ne putem asocia. Va plantez eu SMD-urile.

Posted Image

Aveti si schema si cablajul in format Sprint Layout 5 (daca doriti sa-l modificati) in atasament.

Dudikoff, multumim pentru layout-ul editabil, asa da, nu pdf-uri umplute cu tot felul de inscrisuri inutile (semnaturi, porecle, blazoane, etc.).

Link spre comentariu

Toate piesele pt acest amplificator (inclusiv cablajul) costa 74 lei / canal. O caruta de bani. Posted Image Dar na, eu mi-am pus numai piese de calitate... Toate tranzistoarele originale, de la Mouser.

Aveti aici lista cu toate piesele, preturile, si de unde sa le cumparati:

In legatura cu cablajele de fabrica, am ales sa fac la chiar la astia de au reclama aici pe site. Dupa cum se estimeaza pe site pretul este de 10 lei pe cablaj. Pretul exact il vom sti numai dupa ce dau comanda. Doua din ele le iau eu, doua sint rezervate pt un prieten si altele 2 pt cineva care m-a contactat pe privat. Deci mai raman 4 cablaje daca mai vrea cineva. Partea proasta e ca vor ajunge in 15-30 zile.

Editat de Dudikoff
Link spre comentariu

Am terminat si eu desenul, am reusit sa ma incadrez in 5x5cm

Am sacrificat sigurantele care in mod normal vin puse pe placa alimentarii si bobina zobel care se poate monta pe mufa de panou

Mai ramane sa il verific si ceva rectificari

post-195032-0-63360600-1447803459_thumb.png post-195032-0-85883100-1447803477_thumb.png post-195032-0-01615500-1447803502_thumb.png   post-195032-0-53655000-1447803526_thumb.png   

Editat de maxente
Link spre comentariu

:) Totusi este un montaj de audiofrecventa si nu de radiofrecventa sau smps incat sa formeze concentratoare de camp unghiurile drepte....prin urmare nu e niciun bai acolo. Deasemenea smd-urile au sanse slabe sa crape din cauza faptului ca dimensiunea cablajului este extrem de compacta si daca are o grosime corecta sansele de flexare sunt minime. Solutia aleasa de Maxente este mult mai buna pentru plasarea si functionarea superdiodei, iar plasarea bobinei la departare este solutia castigatoare. In ultimul rand sa nu uitam de pret. Cablajul lui Dudikoff necesita comanda cablajului de 10x10cm , cel al lui Maxente de 5x5cm. Eu as merge pe varianta lui Maxente. Daca nu face greseli la proiectare, s-ar putea sa vedem un hit pe elforum, practic schema lui Zal sa primeasca atentia bine meritata. Ia ganditi-va ca acest amplificator, acest cablaj, va putea sa fie asezat usor in punte... primind si intrari de la surse balansate de calitate... Un mic monstrulet de casa, care nu are motiv sa nu sune bine si sa nu atenteze la amplificatoarele compacte in clasa D. :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări