Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Bravo ! :aplauze Imi plac vu-metrele alea.

Traful ala nu e cam mare ? De cati wati e ?

Traful este dintr-un sistem Logitech...nu stiu cati Watti are.... aproximez ca pe la 250...300W.

Vu-metrele sunt comandate de schema din link-ul : http://www.sonelec-musique.com/electronique_realisations_vumetre_001.html

Singura modificare adusa consta in montarea unui electrolitic de 150uF pe iesire.

Numai bine.

Editat de milo01miau
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am o rugaminte daca poate sa ma ajute cineva la schema originala pentru alimentarea la +/- 35 v ce piese trebuie modificate

Neaparat trebuie folosite doua perechi de finali as vrea sa folosesc doar una ca doar sint finali de 125 w

17274696_275429462889693_552406818_n.png

Editat de VEF
Link spre comentariu

Eu as modifica ,doar pentru teste, R10 si R16 la 100 ohmi....functie de posibilitatea reglarii curentului de repaus ,posibil sa fie nevoie si de modificarea divizorului rezistiv din baza superdiodei....apoi ,s-ar putea sa fie nevoie sa modificati si R6 ,R7 in sensul cresterii la 12k....daca doriti doar o pereche de finali ,da-se poate dar cu o impedanta minima de 8 ohmi ,nu mai mica....spor!

Link spre comentariu

as vrea sa folosesc doar una ca doar sint finali de 125 w

Trebuie sa inveti sa intelegi parametrii componentelor, in principiu poate sa scrie in pdf si ca e de 300W, asta nu inseamna ca poti folosi doar o pereche ( nu vorbesc de cazul asta ). Puterea disipabila exprimata in pdf este maximul admis la 25*C, deci pe un radiator infinit, in practica insa intervin limitari drastice, ( SOA, scaderea puterii disipabile cu cresterea temperaturii ). Ar trebui sa mearga si cu o singura pereche, desi nu recomand, din calculele mele esti cam la limita cu resursele VAS.

In alta ordine de idei, marirea alimentarii nu afecteaza direct etajul VAS, care este unul full simetric si simplificat ( deci nu umbla la el ), dar afecteaza direct curentul cu care diferentialele de pe intrare sunt alimentate, si asta afecteaza caderea de pe rezistentele din colector, si indirect si curentul prin VAS. Asta se intampla pentru ca diferentialele nu au generatoare de curent ci simple rezistente. Ca sa pastrezi curentul prin ele valabil la 27V pe ramura, mareste R6 si R7 de la 10k la 12k, asa ai cam tot pe acolo. La superdioda nu cred ca trebui sa modifici nimic, chiar daca o sa creasca putin curentul prin VAS, ar trebui sa poti regla in continuare curentul de mers in gol la un nivel ok, eventual maresti semireglabilul ala la 5k, sau poate reduci 3k3 de sus la 2k7 ( desi nu cred ca e cazul ).

Link spre comentariu

VEF, R14 crescut la 5k, R6,7 la 12...15k şi atenţie la raportul R9/R8, aici ampliful e la amplificare mare, dacă e instabil se măreşte R8. E o schemă simplă şi uşor de modificat în plus sau minus ca putere sau alimentare. Nu are nici o protecţie, aşa că să pui siguranţe temporizate pe alimentări, cam 2A ptr 8 Ohmi şi dublu ptr 4 Ohmi sarcina. Poţi pune şi la ieşire, de 3...3,15AT la 8 Ohmi şi 5...6,3AT la 8 Ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări