Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Nu, nu a fost zis nimic cu rautate, m-a mirat doar ca nimeni nu s-a aratat interesat de realizare, pacat...

Ideea era ca doar Romanii au fost interesati (adica ei vorbeau intre ei)...

Link spre comentariu

tu instigi , nu tabara nimeni pe tine

"E usor sa comentezi dupa raspunsuri date de Google dar la unele intrebari....nici Google nu stie raspunsurile corecte."

ai atins perfectiunea?

NU, nici pe departe, am vrut numai sa atrag atentia ca este complet original si nu copiat de pe net cu ajutorul dumnezeului netului : G o o g l e, asa cum sint foarte multe "creatii" de pe aici.

Link spre comentariu

Nu, nu a fost zis nimic cu rautate, m-a mirat doar ca nimeni nu s-a aratat interesat de realizare, pacat...

Ideea era ca doar Romanii au fost interesati (adica ei vorbeau intre ei)...

Am mai avut si ceva discutii pe privat dar ca sa stirnesti discutii mai trebuie si sa lasi loc de comentarii dar punind un proiect finalizat nu-si prea mai aveau rostul.

Link spre comentariu

Ca sa poti copia ceva, mai intii trebuie sa intelegi despre ce este vorba, si abia apoi poti sa incerci sa copii ceva.....

Din fericire, aici pe forum, putine persoane ar putea sa faca acest lucru.

Putina modestie nu ti-ar strica. Altfel chiar ti-ai batut joc de topicul asta ( si de asta, ca nu e singurul, dar asa esti tu ) si este pacat de munca lui Letcon, Maxente, Dudi, si ceilalti care au contribuit la el.

Link spre comentariu

Am o rugaminte la moderator:

Te rog sa muti discutiile generate/legate de proiectul meu sau de postarile mele intr-un alt topic, eventual in continuarea topicului unde a fost prezentat proiectul cu DAC-ul pt ca aici au creat mult prea mult OFFTOPIC si nu are rost sa stric topicul unde Maxente isi prezinta una din cele mai bune realizari recente facute publice pe forum.

Link spre comentariu

...topicul unde Maxente isi prezinta una din cele mai bune realizari recente facute publice pe forum.

Uite vezi de ce iriti pe multi? Cu ce naiba te ajuta rautatile astea? ( si n-o da la intors, bineinteles ca a a fost fix asta ) Maxente chiar a lucrat mult la cablajul ala, ce importanta are ca nu este ceva ultraperformant si hipermodern? Insasi titlul topicului pretinde o schema simpla, de ce naiba nu poti accepta asta nu inteleg, nu poate fi totul perfect ( si nici nu trebuie, ar fi plictisitor ), diversitatea este condimentul electronicii, si uneori simplitatea da eleganta si deci succes, in loc sa incurajam creativitatea, o innabusim din fasa pentru ca nu se ridica la standardurile noastre... zau???

Link spre comentariu

Chiar nu inteleg ce vrei sa spui.

edit:

cind am spus eu ca schema asta nu-i buna/performanta?

Mie chiar imi place iar daca ai sa cauti ai sa vezi ca i-am cerut niste placi lui Dudi pt ca si eu vroiam sa-l testez.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Azi am alimentat un modul cu componente normale THT

Cu ocazia asta am incercat si alti tranzistori: in diferential am pus BC556/546, VAS 2SA1013/2SC2383, prefinali BD239/240

Nimic nu e imperecheat, le-am pus pe placa asa cum le-am luat din gramada. Alimentarea e 2x45Vcc, offset -5mV 

Am facut totusi o gafa pe cablaj la silk, am notat gresit tranzistorii din diferential. Sus pe bara de plus in loc sa scriu BC550, am scris BC560  :rade:

Asta nu ar trebui sa fie o problema daca plantarea se face cu schema in fata

Link spre comentariu

Aaah, da-l in colo de silk  :95  bine ca n-am facut vreo prostie pe traseele din cupru

Adevaru e ca l-am verificat de o mie de ori pana sa trimit fisierele la fabrica si recunosc,,,, ca nu i-am dat asa mare importanta cand am scris valorile componentelor :rade:

In seara asta i-am dat in gura ca la coasa sa vad daca scoate picioru' si uite ca la 2x45Vcc cu o pereche de finali 2SA1943/2SC5200 de la tme au tinut bine pe o boxa de 6 ohmi

Ar mai fi cateva cablaje disponibile daca mai doreste careva

Editat de maxente
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări