Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

@chiricarc sa pui si mansoanele de plastic peste papucii aia. Hai ca arata bine placutele !

Da, mergea pus cablajul putin mai jos sa cada finalii mai pe mijlocul radiatorului, dar banuiesc ca incurca socotelile la asezarea in cutie si d-aia s-a preferat varianta de mai sus

Link spre comentariu

@Maxente multumesc pentru mansoanele de papuci, deocamdata risc un pic la teste dar daca aceste "kkt-uri" o sa ajunga in vreo cutie fii sigur ca le voi folosi. In acel caz voi schimba si radiatoarele, pe astea mici le aveam libere si stau mai bine placutele ( par mai robuste montajele ) decat in varianta sugerata de voi.

Link spre comentariu

Asa ca idee mie imi par bine pozitionate piesele pe radiatoare. Nu stiu daca gresesc fundamental, dar eu as pune tranzistorii in partea de jos si aripioarele vertical in asa fel incat sa apara o convectie naturala. Adica cum le-ai pus , dar rotite cu 90 grade. Bun, daca se foloseste un ventilator si ventilator pe miloc in cutie, atunci e bine sa fie aripile orizontale si sursa de caldura in mijloc.

Link spre comentariu

Ceramicii aia sunt de tip MLCC de la KEMET si marea majoritate sunt C0G pusi in compensari. Sunt intre 100 si 200v http://www.tme.eu/ro/katalog/elemente-pasive_112309/#id_category=100006&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C115%2C118%2C116%2C120%2C2650%2C39%2C10%2C31&used_params=31%3A24826%3B

Doar doi din ei sunt pusi pentru decuplarea barilor de alimentare, sunt de 300nF la 100v cu material X7R

Link spre comentariu

Cam da, fiind inghesuiala mare am pus numai ceramici cu distanta intre pini de 2,54mm, nu prea aveam de ales

E posibil ca unii ceramici normali, cu distanta de 5mm, sa intre acolo. Problema mai mare e ca trebuie cumva suciti sa aibe loc capsulele lor si sa nu se loveasca pinii intre ei

Link spre comentariu

Acum pe bune, ce rost are sa facem niste prostiute pe care le putem cumpara la o zecime din pretul nostru de productie de la cinezi?

Nu mai bine li cumperi direct de la ei?

Daca tot faci ceva cu mina ta, atunci macar fa-o cum trebuie cu scheme bine concepute (si eventual si simulate) fara economie inutila la piese, si folosind componente de calitate cit mai buna..

Ce rost are sa faci porcarii? Porcariile le cumperi mai repede de la chinezi si arata si mai bine.

A nu se intelege gresit, consider ca acest amplificator este unul foarte reusit si nu m-am referit deloc la el.

M-am referit la modul general in care fac eu comentariile si am incercat sa explic de ce sint asa de "negativist" si nu sint multiumit decit rar de ceea ce vad pe aici pe forum.

Link spre comentariu

Chiar daca schema nu e cine stie ce, macar am folosit componente de calitate si eu zic ca si asta e un plus pentru proiect

Nu exista nici-o chinezarie pe placa, rezistentele sunt YAGEO, Vishay, Royal Ohm toate cu pelicula metalica

Condensatorii sunt WIMA, KEMET, NICHICON, ROE. Tranzistorii sunt ON Semi, Fairchild, ST, Toshiba

Doar cablajul este ''made in China'' dar e de calitate superioara chiar daca pretul este mai mic fata de ce era odinioara

Condensatorii aia KEMET mlcc din compensari eu zic ca sunt ok mai ales ca au material C0G si cu toate ca schema nu e asa critica si sensibila la oscilatii

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Acum pe bune, ce rost are sa facem niste prostiute pe care le putem cumpara la o zecime din pretul nostru de productie de la cinezi?Nu mai bine li cumperi direct de la ei?Daca tot faci ceva cu mina ta, atunci macar fa-o cum trebuie cu scheme bine concepute (si eventual si simulate) fara economie inutila la piese, si folosind componente de calitate cit mai buna..Ce rost are sa faci porcarii? Porcariile le cumperi mai repede de la chinezi si arata si mai bine.A nu se intelege gresit, consider ca acest amplificator este unul foarte reusit si nu m-am referit deloc la el.M-am referit la modul general in care fac eu comentariile si am incercat sa explic de ce sint asa de "negativist" si nu sint multiumit decit rar de ceea ce vad pe aici pe forum.

Eu as dori sa vad o mareata realizare marca sesebe ,ca nu am vazut niciodata nimic,poate eu sau altii putem critica sau aprecia realizarile marca sesebe.Ne postezi o pozulica ? Editat de viobio
Link spre comentariu

Uite un exemplu facut public:

http://www.elforum.info/topic/100626-sa-ne-mandrim-cu-montajele-noastre/page-6?do=findComment&comment=1297797

http://www.elforum.info/topic/100626-sa-ne-mandrim-cu-montajele-noastre/page-5?do=findComment&comment=1176266

si topicul dedicat de pe DiyAudio: http://www.diyaudio.com/forums/digital-line-level/245781-my-second-try-digital-side.html

Terfeliti-l pe asta ca altul nu fac public. Sa nu insistati dar schema nu este publica.

Eu as dori sa vad o mareata realizare marca sesebe ,ca nu am vazut niciodata nimic,poate eu sau altii putem critica sau aprecia realizarile marca sesebe.Ne postezi o pozulica ?

Daca ai fi cautat, sigur ai fi gasit dar nefiind o persoana prea cunoscuta aici pe forum, cel putin pina acum recent cind vad ca ati tabarit pe mine, postarile mele mai vechi nu prea au stirnit interes.

nu se poate, ca or sa copieze si altii minunea , si vorba aia , omul a investit bani si timp in asa ceva , doar nu o sa imparta cu prostii ceea ce el realizeaza

Ca sa poti copia ceva, mai intii trebuie sa intelegi despre ce este vorba, si abia apoi poti sa incerci sa copii ceva.....

Din fericire, aici pe forum, putine persoane ar putea sa faca acest lucru.

E usor sa comentezi dupa raspunsuri date de Google dar la unele intrebari....nici Google nu stie raspunsurile corecte.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări