Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Zal atitudinea asta aroganta de bagator de bete prin gard nu te prinde, pretinzi maturitate, demonstreaza-o, calmeaza lucrurile, nu le agita. In cazul tau aroganta chiar nu se justifica.

Imi permit sa intervin aici pentru ca este vorba despre placi desenate de Maxente, si un privitor obiectiv va sesiza diferente importante, eu stiu ce poate maxente pentru ca am tot conversat cu el in privat si-mi place stilul sau, nu faceti confuzii nejustificate.

Link spre comentariu

Da, @dudikoff are dreptate, acolo nu e nevoie de ingrosarea traseellor ca nu trec curenti foarte mari, mai ales ca traseele sunt si foarte scurte, dar mie asa imi place sa ''semnalizez'' traseele de putere in general, ca atunci cand e nevoie sa le suplimentez eu cu fludor

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Am vorbit de accidente...precum alea cand se intalnesc  plusul cu minusul prin 2mm de cablaj si se topeste tot, ba mai carbonizeaza si cablajul.Eu am vazut astfel de accidente in destul de multe aparate reparate, nu numai statii audio.Curentului electric nu-i pasa in ce aparat circula.Unde vede sarme subtiri faca prapad.

Nu sustin ca ar fi cazul aici, dar se poate intampla.

N-am chef sa lungesc discutia asta.Intr-un cuvant mie imi place ce a iesit.

Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

ultima oara seful meu a achizitionat patru pcb-uri cu doua straturi cu 4000 de lire 

cauza:

trimise de la 2500 de km trebuiau sa fie inapoi   in trei zile pt ca in alte doua zile trebuiau plantate manual , masurate si livrate, macar doua dintre ele , lucru care s-a si intamplat.

contineau cateva sute de trasee aurite, aproape 200 de treceri  si permiteau plasarea a peste 300 de componente smd   DOAR pe un strat , concentrate in 15/20cm.

Pe aceeasi placa erau si doua triploare care ridicau tensiunea de la 500v la 1500vdc si sursa chopper de 500v, de restul digitalelor si analogicelor nici nu mai vorbesc...Sa nu zic ca a mai ramas si loc liber afara de suruburile de centrare.Chiar mult...Abia pe urma ne-am dat seama ca puteam sa lasam spatii mai mari intre trasee.

Asta este si motivul pt care dudi a primit sfaturile dupa realizarea cablajului.

Pur si simplu greselile  se vad mai bine pe pcb-ul real.

Si sa nu credeti ca nu a existat nici o greseala in proiect!

Una singura, dar buna:

Gaurile pt fixarea mufei de alimentare erau invers pozitionate, ca si plusul cu minusul...

Cand ai un dead time este posibil ca pretul sa nu conteze.

Tot salariul meu pe o luna era mai putin decat a platit el pe cele 4 pcb-uri...

Link spre comentariu

Am vorbit de accidente...precum alea cand se intalnesc  plusul cu minusul prin 2mm de cablaj si se topeste tot, ba mai carbonizeaza si cablajul

Si daca se intalneste plusul cu minusul la un curent de 100 microA ,ce se carbonizeaza? Puneti datele problemei cum trebuie altfel o dati in stiri boombastice gen protv

Link spre comentariu

Cablaj facut cu vopsea, e sfant

Aiurea...ce legatura are metoda prin care faci cablajul cu greselile de proiectare de exemplu?Daca distanta dintre trasee sau trasee si conectori(ca din cauza la astea s-au incins spiritele) nu este corespunzatoare tot asa se face scurt,ori ai facut cablajul cu bitum,ori cu metoda foto...etc

Nu cred ca-i asa mare problema la cablajele de pe cele 2 topicuri ca deja s-a creat confuzie...nu se mai stie unde si despre ce se vorbeste.Nu cred ca sta cineva sa scoata si sa bage papucul pe conector de 10 ori pe zi astfel incat conectorul de pe cablaj sa perforeze traseul si sa faca scurt...

p.s:Unii au menirea sa faca haos in mod voit pe unde pot.

Link spre comentariu

Eu zic totusi ca discutiile sunt ok mai ales ca moderatorii au facut curat la off topic si scandal. Nu conteaza, pana la urma, cine initiatorul subiectului, toti putem raporta scandalurile si off topicul

Eu incep sa ma imunizez din ce in ce mai mult la critici ca x nu pus bine, ca traseul e nu stiu cum etc. mai ales cand astea vin dupa ce proiectul a luat forma, ca inainte sa ia forma nu se zbate nimeni sa ti-l  critice

Scuze de off topic 

Link spre comentariu

Se pare că este o nefericită eroare de server , așa ca insist pana când se remediază :) . Dacă nu ar fi fost așa , bănuiesc ca ar fi existat o explicație pe mesaj privat .Maxente , din motive de orgoliu , niciun constructor nu va ține cont de sfaturile celorlalți , indiferent dacă sunt bine intenționați sau nu .Oricum nu contează părerea altora despre munca ta , evoluția fiecaruia se face pas cu pas , nu vei reuși un proiect genial din doar câteva încercări .De aia cei care știu cum stă treaba cu evoluția nu te pot sfătui , ești singurul care poți face pași înainte , în spate sau în lateral :) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări