Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

La cite placi ai facut tu chiar nu ma asteptam la un astfel de comentariu de la tine. Mai bine nu mai continui discutia pt ca nu-ti va prinde bine la afacere.

Lasa-ma te rog sa am incredere in lipiturile mele, si nu in chestiile vehiculate pe internet, fiecare are stilul lui...

In orice caz daca unul din terminale nu mai are contact electric, fie ruperea cuprului, a lipiturii sau a SMD-ului, rezultatul este acelasi.

Din fericire, pina acum am vazut SMD-uri cu lipitura "concava" rupta, ori de pe cablaj, ori de pe SMD ori la jumatatea curbei "concave". 

Prefer stilul meu, si stai tu linistit in ceea ce ii priveste pe clientii mei, orice s-ar intimpla, se poate repara.

Pina acum doar o data, si nu din cauza lucrarii ci a supraalimentarii unui modul V1 (+/- 115Vcc) fara de maxim +/- 98 recomandat.

Condensator umflat, ceva finali sirme, si 2 sigurante intrerupte.

Se vor schimba toti finalii, inclusiv prefinalii (preventiv).

Modul fara protectie la DC out, difuzoare intacte.

Suport tehnic oferit neconditionat chiar si dupa 3 ani de la lansarea V1.

Link spre comentariu

Sesebe este un soi de gică contra, nu se simte bine pana nu gaseste motiv de carcoteala, n-are importanta ce faci, motive va gasi garantat.

PS: Colofoniul se curata foarte usor cu nitrodiluant, pui ceva diluant intr-un micut vas ( dopul sticlei spre exemplu ), iei o periuta de dinti si o bagi in diluant iar apoi freci cu ea usor placa la lipituri, nu torni direct diluant pe placa, excesul ar putea dauna. Procedeul se repeta de cate ori este necesar pana sacazul se curata suficient. Nitrodiluantul dizolva foarte repede sacazul si ce ramane in urma o sa arate excelent garantat. Spun asta din propria experienta, zeci de module curatate astfel dupa asamblare. Nu este recomandabil sa cureti mecanic lipituri de SMD-uri, componentele sunt totusi fragile si le poti crapa, in schimb curatarea chimica nu prezinta riscul asta.

Link spre comentariu

Cred ca se vede o diferenta intre poza 3 si poza 5, acum chiar credeti ca trebuie sa despicam firul in 4 ( colofoniu, lipitura smd-ului, fludor, etc... ) ? Eu cred ca e bun fludorul subtirel la smd, imi pare rau ca nu am avut aseara.

Eu as fi vrut de la Maxente ( sau de la cine a mai echipat aceste cablaje de la el ) o inspectie vizuala, daca am pus piesele care trebuie la locul unde trebuie, poate ii sare ceva gresit in ochi ... chiar nu ma asteptam la discutiile astea cel putin ciudate.

Editat de chiricarc
Link spre comentariu

Pentru inlaturarea sacazului dupa plantarea tuturor SMD-urilor eu recomand scufundarea lor in alcoo izopropilic si cu o pensula cu par ceva mai tare sau chiar cu o periuta de dinti se freaca placa scufundata pana dizolva tot sacazul

Am primit si placile la Zal100 THT

Posted Image

Editat de maxente
Link spre comentariu

Varianta asta cu THT o poate face oricine si cu ce are prin sertare, doar conzii de decuplare si cei de compensare sunt mai mici cu raster de 2,54mm. Nu au loc cei cu raster de 5mm ca au carcasa mai mare si nu vor intra. Astia sunt cei care trebuie pusi pe placa http://www.tme.eu/ro/katalog/elemente-pasive_112309/#id_category=100006&s_field=artykul&s_order=ASC&visible_params=2%2C115%2C2650%2C118%2C116%2C120%2C39%2C10%2C31%2C32%2C909&used_params=31%3A24826%3B

Rezistentele merg lejer cele de 0,4W pelicula metalica, sunt marea majoritate, doar 4 din ele sunt mai mari si e loc sa se poata pune de 0,6w 

Am facut doua poze mai bune ca aia prima e cu telefonul in lumina soarelui

Posted Image Posted Image

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator ionicadelatara

Voi le faceti, voi le ascultati, voi le reparati daca e nevoie...

TOTUSI aici vad trasee ce permit ingrosarea cu cositor   ceea este un lucru foarte bun din punct de vedere termic si sunt mai putine sanse de carbonizare accidentala a pcb.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări