yonni Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Bună seara. Merg înlocuite BD - urile cu TIP 41C și TIP42C ? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 (editat) Care BD-uri ? Din cate stiu eu, amplifu asta nu are BD-uri... Tranzistorii aia de care zici tu ar merge ca prefinali, dar niste prefinali mai prosti, pt ca au gain foarte mic... Editat Martie 12, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 pe prima pagina in schema sunt trecute bd139-140 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Aaaaa in VAS... Eu n-as pune tranzistoarele alea. Nu sint potrivite pt VAS (gain mic, Cob mare, frecventa mica...). Link spre comentariu
claw Postat Martie 12, 2016 Partajează Postat Martie 12, 2016 Da, merg... TIP41/42 se preteaza mult mai bine ca prefinali ... Grija mare la terminatie(A, B, C). Link spre comentariu
maxente Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Mai am cateva cablaje disponibile si ceva componente pentru ele in urma retragerii a doi useri de pe lista Daca mai doreste cineva il rog sa imi trimita mesaj pe privat Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Martie 15, 2016 Partajează Postat Martie 15, 2016 Eu iti spun si public ,ce am spus si in PM cel tarziu in 28 iti pun bani in cont . Link spre comentariu
chiricarc Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 Salut, Multumesc lui Maxente, m-am apucat sa lipesc smd-urile : Sper sa nu fi facut vreo greseala. Maine incerc sa plantez si restul de componente. Succesuri ! Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 (editat) Ca sa fiu circotas pina la capat, ai grija ca este cam mult cositor (eu pt SMD-uri folosesc de 0.25mm) pe terminatiile SMD-urilor si le ssssffffooorteaza mecanic si mai pot sa crape (in timp). Editat Martie 16, 2016 de sesebe Link spre comentariu
maxente Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 (editat) Hai ca prinde contur ! Sa le plantezi incet si sa fii atent la smd-uri. Sa speli sacazul ala si sa te mai uiti atent la lipiturile smd-urilor Pentru cei care ati luat de la mine kit-urile, mai atasez inca o data arhiva cu cele necesare plantarii placutelor Zal100 SMD schema si materiale necesare.rar Editat Martie 16, 2016 de maxente Link spre comentariu
chiricarc Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 N-am mai avut cositor subtire :( dar o sa-mi iau pt viitor. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 N-ai ce sa faci cu subtire, foloseste de care ai. Ce, daca e subtire parca nu e tot la fel de lung ? Cand vei baga ansa in el topesti 1cm o data... Ca sa scapi de sacazul ala care acopera piesele intai racaie-l cu ceva ascutit, dar nu foarte ascutit cum e acul, ca zgarii cablajul. Dupa care baga o periuta de dinti in alcool izopropilic si freaca placa. Daca nu racai inainte, va fi prea mult sacaz si nu se va mai lua ci se va intinde pe placa. Operatia asta o faci dupa ce ai lipit toate smd-urile, dar nu si piesele mari, ca daca le lipesti pe alea mari nu mai poti sa perii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 Ca sa fiu circotas pina la capat, ai grija ca este cam mult cositor (eu pt SMD-uri folosesc de 0.25mm) pe terminatiile SMD-urilor si le ssssffffooorteaza mecanic si mai pot sa crape (in timp). Lipitura odata facuta este rigida, nu are legatura cit fludor folosesti. Daca e sa crape piesa crapa si cu mult si cu putin fludor... Ce ne facem cu cele care sint deja lipite cu adeziv rosu direct de PCB, oare mai conteaza sau nu, cit fludor folosesti? Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 (editat) Nu se baga virful (ansa) in cositor ca apoi sa lipestui folosind cositorul de pe virf. Pt SMD: se pozitioneaza piesa folosind o penseta si se prinde temporar in cositor unul din pini/paduri folosind cositorul deja existent pe pad - la nevoie se trece si se incarca cu FOARTE putin cositor cit un pad de la fiecare componenta inainte de a incepe plasarea componentelor. Dupa fixarea temporara initiala se trece la lipirea propriu-zisa incalzind pt 2-3 sec mai intil SIMULTAN si terminalul si padul de pe cablaj. Dupa cele 2-3 secunde initiale de incalzire se vine cu fir de fludor subtire si se adauga foarte putin fludor cit sa formeze un mic menisc concav. Este interzis a se forma meninsc convex pt ca va rupe in timp metalizarea. https://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.remuen.ch/remuenold/ledstuff/fotos/soldering.gif&imgrefurl=http://www.remuen.ch/remuenold/ledstuff/led04_soldering.htm&h=1088&w=808&tbnid=XBrJ49O0uoX9yM:&docid=btC4JUApxkVRmM&ei=KO7pVoHnGoWPU_PotIgK&tbm=isch&ved=0ahUKEwiBm4Lyr8bLAhWFxxQKHXM0DaEQMwheKDkwOQ *Traducere adaptata din datasheeturi de componente SMD. Lipitura odata facuta este rigida, nu are legatura cit fludor folosesti. Daca e sa crape piesa crapa si cu mult si cu putin fludor... Ce ne facem cu cele care sint deja lipite cu adeziv rosu direct de PCB, oare mai conteaza sau nu, cit fludor folosesti? La cite placi ai facut tu chiar nu ma asteptam la un astfel de comentariu de la tine. Mai bine nu mai continui discutia pt ca nu-ti va prinde bine la afacere. Editat Martie 16, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Blacksmith Postat Martie 16, 2016 Partajează Postat Martie 16, 2016 (editat) Nu se baga virful (ansa) in cositor ca apoi sa lipestui folosind cositorul de pe virf. Eh, nu... Eu numai asa lipesc. Si fac menisc concav la toate. Si asta cu fludor de 0,7. Consumul excesiv de teorie dauneaza grav practicii... Editat Martie 16, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum