Blacksmith Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 La care te referi cand zici "de plastic" ? Eu trebuie sa pun obligatoriu smd acolo. P.S: Evident ca nu imi faceam probleme ca se aude altfel, ci de stabilitate. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Pune linistit ceramic 1206 sau mai mari dar daca vrei intradevar sa vezi si consecintele... mai intii fa citeva screenshooturi de rise si fall time si semnal dreptunghiular pe sarcina rezistiva si apoi si pe boxa (simulata) la 80%-90% din putere si apoi repeta exact acealeasi masuratori avind conectati si condesatorii. Posteaza si aici rezultatele ca poate mai sint si altii interesati. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Plastic este un termen generic pentru toti condensatorii de genul poliester, polietilena, polipropilena, metalizata sau film, etc... Este un termen asemanator cu ceramic in care intra NPO, COG, MLCC. MICA, X7R, Y5V, etc... Vezi ca exista mai nou si condensatori de plastic de tip SMD dar ar mare grija cand ii lipesti sa nu exagerezi cu caldura, sansa sa-i strici este mai mare ca la cei THT. Daca te straduiesti lipesti usor si plastice THT din cei la 63V care pentru 47nF sunt destul de mici, compacti. Sunt cei galbeni de la Arcotronic daca retin bine. Link spre comentariu
milo01miau Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Salutare, Astazi, pentru ca am avut ceva timp liber, am reusit sa finalizez si eu primul modul. Cablajul si o parte din componente au fost luate de la @maxente iar celelalte cumparate pe plan local. Finali: NJW3281/NJW1302 Prefinali: C4793/A1837 Vas: A1381/C3503 Super Dioda: MJE340 Nu l-am testat inca pentru ca nu am niciun transformator disponibil. Atasez in continuare ceva poze: O seara buna tuturor. Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Felicitari,arata super Link spre comentariu
milo01miau Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Felicitari,arata super Multumesc! Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Ooooo bravo ! Felicitari ! Uite ca se mai si lucreaza... Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Si inca ce Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Da , Maxente are talent la cablaje .Sper ca Dudică să nu citească acest post , deoarece și eu l-am banat .Ar muri de invidie ... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Bravo MILO, arata super, am totusi un coment....ai pus prea mult cositor la SMD-uri. Ar putea sa faca probleme in timp, datorita variatiilor de temperatura sa apara crapaturi microscopice in componentele pasive. Link spre comentariu
milo01miau Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Bravo MILO, arata super, am totusi un coment....ai pus prea mult cositor la SMD-uri. Ar putea sa faca probleme in timp, datorita variatiilor de temperatura sa apara crapaturi microscopice in componentele pasive. Multumesc pentru aprecieri. Sincer nici mie nu imi place cum au iesit lipiturile SMD-urilor...Am tot incercat sa le fac mai ''finute'' dar nu am reusit...cred ca-i din cauza fludorului. Link spre comentariu
alf Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Dudi este vorba despre reactanta conzilor la o frecventa data si aia poate fi usor calculata 6,28FC. Si atunci care este reactanta inductiva? @Dudikoff, reactanta capacitiva o calculezi foarte usor aplicand formula XC = 1 / ( 2 x Pi x f x C ) , unde f este frecventa in Hz iar C este capacitatea in Farad. Editat Februarie 12, 2016 de alf Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Poti sa folosesti fludor de 0.3mm si o sa fie mai usor sa lipesti folosind cositor putin. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Intr-adevar am uitat de reciproca, ce am pus eu este reactanta inductiva, pentru capacitiva se imparte 1 la rezultat. Cer scuze pentru eroare. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Pana la urma cred ca nu e rau daca voi posta si caracteristica de impedanta a unui condensator, poate ajuta mai bine in intelegerea unor fenomene. Un condensator ideal urmeaza linia punctata cazatoare. Un condensator real urmeaza caracteristica liniei continuue. Pana la F0 se comporta ca un condensator, dominand reactanta capacitiva, in F0 impedanta este doar de tip rezistiv, adica ESR-ul, iar apoi cu cat urca in frecventa reactanta inductiva incepe sa domine caracteristica impedantei, condensatorul transformandu-se usor usor in bobina ca sa ma exprim plastic. Frecventa F0 este denumita si SFR, adica frecventa de rezonanta proprie condensatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum