Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Gata s-a spulberat ''mitul''. Am facut testul . La 230Vac s-a aprins becul de 100w  :rade: . La inceput am masurat capacitatea cu mica simpla(96pF) vs mica + pasta(130pF).  Cu toate ca am incercat pt inceput ca pasta sa nu se reverse peste radiator zona sensibila pe unde a patruns a fost gaura de trecere pt surub. Mi-a scapat aspectul asta. Se vede intr-una din poze cum s-a inegrit in zona gaurii. Deci ati avut dreptate: nu o folositi pt tensiuni mari!!! O sa mai fac un test sa vedem la ce tensiune se strapunge , asa de curiozitate. 

Pasta folosita este ceva foarte ieftin, nu am incercat cu ceva  ''mai de firma''.

Posted Image

Posted ImagePosted Image

Posted Image

Posted Image

Scuze pt offtopic.
Editat de mihaitza1985
Link spre comentariu

Mă bucur că aţi constatat şi personal, unii dintre voi, că nu trebuie altceva decît pastă siliconică albă. De aceea v-am şi atras atenţia, căci am bănuit mai mulţi care s-au apucat de amplif că au ceva mai puţină experienţă.

.............

Am avut mult de furcă cu pasta cu aluminiu la un amplif asemănător, pusă de cineva grăbit. Pînă nu am curăţat la sînge şi găurile trz finali plus filetele şuruburilor, nu s-a potolit Mohmmetrul.

Link spre comentariu

Mai bine nu mai pui din asta la amplificatoare . Eu am pus din asta la superdioda , izolata de radiator etc etc ,am masurat rezistenta dintre colector si radiator , si desi rezistenta dintre ele la rece era infinita , am avut o mare surpriza cand am bagat in priza stecherul . Ce sa vezi?! Difuzoarele cu membrana "umflata" (ramura de +Vcc la iesire) . Cum am dat jos superdioda de pe radiator , totul ok .  La calculatoare e altceva ( spre ex. la procesor) au toate motivele sa o foloseasca .

Link spre comentariu

La calculatoare e altceva ( spre ex. la procesor) au toate motivele sa o foloseasca .

Culmea ca, eu la al meu calculator am obtinut cel mai bun trasfer termic cu pasta alba simpla fara adausuri de  metale extraterestre.

Cu pasta extraterestra numai batai de cap am avut pentru ca dupa un an se usca si trasfer termic IOC.

Asa ca pentru mine pasta alba simpla e sfanta

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Culmea ca, eu la al meu calculator am obtinut cel mai bun trasfer termic cu pasta alba simpla fara adausuri de  metale extraterestre.

Cu pasta extraterestra numai batai de cap am avut pentru ca dupa un an se usca si trasfer termic IOC.

Asa ca pentru mine pasta alba simpla e sfanta

Si care ar fi pasta asta ? Ca banuiesc ca e ceva mai de calitate ...

Link spre comentariu

" Pasta " aceea alba e un amestec de vaselina siliconica pura , si diversi oxizi , in principal alumina , si ( sau ) oxid de titan , de unde culoarea alb - laptoasa .  Eu preparam " artizanal " acum 30 si ... de ani , pentru job . Ma rog , dupa ce proportiile si modul de preparare fusesera puse la punct si testate de chimistii din fabrica . Trebuia un pic incalzita pentru usurinta omogenizarii , iar componenta " solida " era pulverulenta , cu granulatie foarte fina . Lasa pete pe maini ( " praful " ) ... intra in stratul superficial al epidermei . Se putea si inhala , daca avea contact cu curenti de aer , provocati de deschiderea vreunei usi , de exemplu ... Acum , se gaseste si de cumparat . Calitatea , ca de obicei , e data de pret ...

P .S . - personal , am o rezerva semnificativa . Modulele de putere pentru echipamentele la care lucrez se livreaza cu tub de asemenea vaselina . Se foloseste mai putin de o cincime la montare ... Pot posta foto daca e cineva interesat . Din pacate , nu lucrez audio . Am postat doar pentru informare ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am ramas un pic dator....

Uite aici schema generatorului pt test si desenul cablajului.

Poate genera semnal dreptunghiular sau pulsuri foarte scurte gen "Dirac" cu rise time si fall time foarte foarte scurt (sub 50nsec, tipic 15-25nsec).

Mai are si o iesire pt sincronizarea osciloscoapelor analogice, iesire devansata cu circa 500-1000nsec inaintea iesirii principale de semnal.

Poti pune, te rog, si cablajul la scara 1:1 in format pdf ?

As vrea sa imi fac un generator ca tot am un frecventmetru digital de la @dudikoff

Am un generator vechi romanesc dar potentiometrul bobinat de la punte are un capat intrerupt si nu pot regla bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări