Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator simetric simplu(darlington).

Postări Recomandate

Da, pune pasta pe ambele fete ale foitei de mica, dar nu multa.

Firele de alimentare poti sa le rasucesti.

Pentru semnal e de preferat un cablu ecranat, nu cred ca conteaza cat de gros e, dar sa fie de calitate nu din alea chinezesti cu cateva fire rasucite in jurul conductorului de semnal.

Link spre comentariu

Buna seara. Am reusit sa termin un modul, care si functioneaza din prima. Am 10mV pe iesire fara nici un tranzistor imperecheat. Maine pun poze cu constructia si un mic video cu curentul de mers in gol care nu este cel mai stabil. Curentul variaza intre 38-42mA. Este normal acest lucru? De unde poate veni acest lucru?

Link spre comentariu

Variază fără semnal şi dacă da, pe ce perioadă de timp?

.............

După o oră de mers în gol e normal să se modifice deschiderea trz finali (şi nu numai ei). La fel de normal e ca şi după folosire să se modifice deschiderea trz finali.

.............

Diferenţele nu sînt mari şi dacă au loc lent, însemnă că aşa lucrează superdioda, între acele praguri din jurul valorii reglate. Nu stă fixă.

Link spre comentariu

Eu zic ca nu oscileaza ci e mai degraba se modifica putin pana se echilibreaza termic radiatorul

Si la mine era biasul mai mare dupa ce s-a incalzit radiatorul dar nu cu mult, nu mai tin minte exact valoarea cu care crescuse 

Ajustza-l din nou dupa ce se echilibreaza termic radiatorul si e ok

Link spre comentariu

Dacă se încălzeşte un pic, are oscilaţii de temperatură/curent/deschidere trz finali pînă se echilibrează, asta poate dura şi mai multe ore, depinde de mulţi factori, mai ales temperatura mediului, curenţi de aer, etc.

Oscilaţiile sînt mai dese cu cît e mai mic radiatorul şi mai rare cu cît acesta e mai masiv, cu inerţie termică mare. Cine vrea poate să verifice.

O superdiodă bună reacţionează şi dacă sufli peste radiator.

Editat de zal
Link spre comentariu

...................................................................................................................................................................................................................................................................................

Eu vreau sa propun o metoda de testare relativ noua sau mai putin utilizata dar deocamdata trebuie sa desenez si schema pt a fi inteleasa cit mai usor.

Am ramas un pic dator....

Uite aici schema generatorului pt test si desenul cablajului.

Posted Image

Posted Image

Poate genera semnal dreptunghiular sau pulsuri foarte scurte gen "Dirac" cu rise time si fall time foarte foarte scurt (sub 50nsec, tipic 15-25nsec).

Mai are si o iesire pt sincronizarea osciloscoapelor analogice, iesire devansata cu circa 500-1000nsec inaintea iesirii principale de semnal.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Ca tot veni vorba de pasta siliconica , nu folositi la amplificatoare de-asta din poza de mai jos , unde finalii trebuie izolati de radiator .

post-221290-0-94578200-1453935263_thumb.jpg

Cel mai bine , puneti din aia alba si nu o sa aveti probleme . 

Un amplificator bine pus la punct , cu superdioda care lucreaza bine , nu ar trebui sa puna problema stabilizarii intregului montaj . In secunda 2 ar trebui sa fie stabil , nu sa astepti 2 zile si sa constati treaba asta . Iti spun astea din practica ... Am facut si eu ceva asemanator si nu am treaba mai ales cu bias-ul care ramane nemiscat indiferent de variatiile de temperatura . Bine , acum sa nu-ti inchipui ca la peste 80 de grade ramane lafel , nu cred ca se incalzeste foarte tare , sa zic undeva la 60 de grade max. (unde mai poti tine mana pe radiator) .

Eu unul nu as alimenta acel amplificator la mai mult de +/-35Vcc indiferent de orice modificare ai face la el . Pentru inceput ai putea sa micsorezi tensiunea de alimentare pana in +/-37Vcc si reia masuratorile ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări